Alla inlägg den 29 augusti 2011

Av Niclas Carlson - 29 augusti 2011 22:07

Färjestad stod som värd för måndagens V65-omgång. En omgång som blev rätt så favoritbetonad och fjärran från de hyggliga pengarna jag trodde det skulle bli.


Dagens spik startade redan i V65-1. Det var Neo Smed, som för dagen kördes av Tony Wallin. Så här gick det:


Neo Smed öppnade bra men kunde inte hålla ut Excallibur från start. Fick därmed harva i dödens loppet igenom. Var slagen med 300 kvar men höll ändå hygligt till tredjeplatsen.

Ev odds: 2,80

V65-streck: 47%


Dagens skrällbud var Taiga des Ormeaux. Hon kördes av Johan Untersteiner, och startade i V65-2. Så här gick det:


Taiga des Ormeaux hamnade i tredje inner direkt utan chans att ta sig ut. Satt kvar där resten av loppet, men tappade många längder sista 300 och är fjärran från allt vad form heter.

Ev odds: 16,90

V65-streck: 6%

Av Niclas Carlson - 29 augusti 2011 08:21

Måndagens V65-tävlingar avgörs på Färjestad. Man har fått ihop en bra omgång med flera intressanta lopp. Det ser ut att kunna bli ganska hyggligt betalt för dem som träffar rätt.


Dagens spik är:


V65-1: 3 Neo Smed - Tony Wallin


Neo Smed har utvecklats ett snäpp till i år och börjar nu matcha guldhästarna. Senast fick han ett kanonlopp, men blev lite störd då Nu Pagadi galopperade. Gjorde ändå en godkänd insats och visade att formen finns kvar. Möter egentligen bara en häst här, och det är såklart Spring Erom. Men denne gör comeback och lär nog behöva något lopp i kroppen. Därför utnämner jag Neo Smed till dagens bästa spik!


Dagens skrällbud:


V65-2: 9 Taiga des Ormeaux - Johan Untersteiner


Taiga des Ormeaux har en härlig styrka och hon lär bli bra med tiden när hon kommit på hur hon ska använda benen. Hon har en säregen stil och galoppen ligger alltid nära. När hon funkar är hon dock riktigt bra. Hon gjorde comeback senast och behövde det loppet. Har ett lite bökigt läge här, men tar hon sig iväg felfritt tror jag hon har en bra chans att vinna. Kör för seger nu, Johan!

Ovido - Quiz & Flashcards