Alla inlägg den 19 augusti 2011

Av Niclas Carlson - 19 augusti 2011 20:45

Romme står som värd för lördagens jackpot-V75:a. Man har fått ihop helt fantastiska lopp, med V75-finaler och E3-final för hingstar och valacker. Jag tycker det finns lite frågetecken för några av favoriterna, och det kan bli så att det blir rätt så hög utdelning igen när krutröken har lagt sig. Sitter min rad denna gång så blir det mycket pengar, det kan jag lova! Men det kan också vara så att dumstruten sitter cementerad på huvudet efteråt...Nu kör vi!


V75-1, Silverdivisionen, final:

Spel mot ett mål, eller skräll? 7 Caballion imponerar gång efter annan, och senast var han rent ruskig när han utan pardon tog ner Carlos Lightning över upploppet och satte dessutom svenskt rekord. Halvvarvet kortare nu är väl inget som gynnar honom, och han kan dessutom galoppera. Nu har han tydligen varit kanonfin i jobben igen, och ska dessutom lärt sig att öppna bra. Caballion är utan tvekan fältets bästa häst, och går han felfritt så tror jag att han vinner detta. Men jag litar inte helt hundra på honom, och väljer att gardera. 6 Le Cannibale är i superform och var heroisk senast då han var knappt slagen från dödens. Han kan öppna bra och kan hitta en bra position direkt. Blir farlig om det klaffar, och är ett givet streck. 2 Alandias Karisma fick det visserligen loppet kört i halsen näst senast, men var riktigt fin när hon bara dundrade förbi allt över upploppet. Senast var hon ute i ett hårt gäng, mot bl.a Caballion, och gick klart godkänt. Formen är som den ska, och gör Caballion bort sig är hon ett givet segerbud. 11 Avalon Spider är även han i superform, och visade senast att han klarar medeldistans när han håller sig lugn. Får ingen ledning nu, men kan gå en ruskig speed till slut och stämmer det är han inte helt borta.

Rank: 7, 6, 2, 11, 1, 9, 4, 3, 10, 5, 12


V75-2, Klass 2, final:

Ett vidöppet lopp, där vem som helst kan vinna. Jag streckar fem, men känner mig inte säker. 2 Mack Pointer fick ledningen lite tursamt senast, men väl där var han riktigt vass. Har fått ett bra läge igen, och kan hitta till ledning igen. Ska definitivt streckas. 6 Mr QL är i bra form och har tagit två raka segrar. Han går bra bakifrån och lär hitta en bra position från start. Har kapacitet för att segerstrida. 4 Mark Won var riktigt bra när han vann näst senast. Lite sämre senast, men det tar jag inte så hårt på. Är stark och tål att göra en del, och inte helt borta. 11 Amiral Aubiose skrällde rejält för snart två månader sen på V75. Var fortsatt fin senast vid seger i Danmark, och kan mycket väl skrälla till igen. 5 Hat Trick Kemp är en segervan herre. Fick sig en genomkörare förra onsdagen, och bör gå framåt rejält. Han är inte helt att lita på ännu, men har fart för att strida om segern. 3 Storm Forever lever mest på sin styrka och trivs med hårt tempo i loppen. Blir det så här är han med på målfotot. Skrällchans!

Rank: 2, 6, 4, 11, 5, 3, 12, 9, 1, 10, 7, 8


V75-3, Gulddivisionen, försök:

Enda loppet som inte är en final. 1 Global Investment har krigat i de stora loppen under sommaren utan att övertyga. Såg dock ut som en ny häst förra torsdagen på Åby, då han flög fram över upploppet till en knapp förlust. Formen är således klart uppåt, och från innerspåret är han snudd på garanterad en bra resa. Kan bara Björn Goop knö sig ut i tid så vinner han det här lätt. Jag chansspikar! 10 Neo Smed är i tokform och var heroisk näst senast. Kom bort över lång distans senast. Kan få ett besvärligt lopp härifrån, men har en sylvass långspurt, och med rätt resa kan han lägga beslag på andraplatsen. 2 Nu Pagadi var smällfin senast i ett billigt gäng. Men en start på tre månader, mot hästar i toppform, gör att jag tror han får svårt att vinna här. Visst, kommer han till ledning har han förmodligen toppchans då de andra är rädda för honom, men blir han synad så tror jag han får svårt.

Rank: 1, 10, 2, 7, 9, 4, 6, 12, 3, 5, 8


V75-4, Klass 1, final:

Ett öppet lopp där det finns några roliga bud. 5 Opal Hall var riktigt fin senast men blev lite bortkörd då Örjan satt och väntade för länge. Bör få en fin resa från sitt fina läge, och om herr Kihlström behagar köra i tid denna gång är han med i segerstriden. 2 Calvados Yankee gjorde ett bra lopp senast och visade form. Han kan öppna riktigt bra och får han ledningen säljer han sig riktigt dyrt. Ett kul skrällstreck! 12 Parkin har tänt till rejält under året och har mosat sitt motstånd. Var kanonfin senast igen och trots läget så kan man inte räkna bort honom. 4 Outlaw Merci var riktigt fin näst senast då han bollade med motståndet. Fick ge sig senast mot en bra häst, så formen är som den ska. Kan avsluta ruskigt vasst med rätt resa och bör vara med i striden även här. 7 Mellby Sambuca blir klar favorit, och visst är det en bra häst. Han vann lätt senast, men stilen var allt annat än klockren och jag tyckte det var nära galopp flera gånger. Felfri och i bra stil är han med och slåss om segrn, men jag blir inte det minsta förvånad om han hoppar bort sig.

Rank: 5, 2, 12, 4, 7, 1, 8, 9, 11, 10


V75-5, Dubbelcupen, final:

Kallbloden är med och ställer till det igen. Det ser ut som ett jämnt lopp, men jag hoppas det räcker med de fem jag streckar. 12 Farmfurir har hittat formen rejält och var riktigt fin senast. En förklaring kan vara att kusken Per Gustafsson kör i ett härligt självförtroende och tar för sig mer i loppen numera. Farmfurir har en vass avslutning och med rätt lopp har han segerchans igen. 13 Nordblomma har imponerat i de senast starterna. Hon har en sylvass speed med farter neråt 17,5/500, och siktar väl på ett lopp i rygg på Farmfurir? Får hon ett perfekt lopp är hon med och slåss om segern. 14 Indregaards Lilja är i bra form, men har inte visat såna tider som de två förstnämnda. Hänger hon med i rygg på de två första kan hon skrälla, men det krävs en del tur på vägen. 2 Rigel Odin var fin vid segern senast och har ett bra läge här. Kan han sno åt sig ledningen kan det bli långt fram för tilläggshästarna, och han är ett givet streck. 7 Flex hade ett hopplöst läge senast men gjorde det godkänt ändå. Har kanske ingen dunderform, men har kapacitet för att kunna ställa till det, och är inte helt borta. Skrällvarning!

Rank: 12, 13, 14, 2, 7, 3, 4, 1, 5, 8, 10, 9, 15, 6, 11


V75-6, E3-final:

Dags då för dagens höjdpunkt, E3-finalen för hingstar och valacker. 8 Orion Kronos blev grovt bortkörd senast då han kördes upp i vagnen framför och kunde inte undvika galoppen. Gjorde en strålande upphämtning efter det och grejade finalplatsen i sista steget. Fick ett tråkigt läge här, men jag tror han är bästa hästen ändå. Ludde tvekar inte att köra framåt och jag är inte det minsta förvånad om han sitter i spets efter 5-600 meter. Orion Kronos är en blivande kanon, och jag tror han visar det här. Jag chansspikar! 3 Obey Kronos imponerade rejält i sitt försök då han vann trots dödens hela vägen. Var riktigt vass och är den svåraste motståndaren. 2 Rusty Dust var riktigt fin han också i sitt försök, och är utan tvekan en svår motståndare. Går från alla lägen och är inte helt borta.

Rank: 8, 3, 2, 4, 10, 11, 6, 9, 1, 12, 7, 5


V75-7, Bronsdivisionen, final:

Ett öppet lopp med flera segerkandidater, jag väljer dock att spika! 10 Montgomery Hill var riktigt fin senast och krigade hela vägen in i mål. Går bäst bakifrån så läget gör inte så mycket. Hittar han rätt ryggar så speedar han ner allt. Hoppas att Björn Goop såg hur Flemming Jensen körde sist och gör en repris. 3 Orlando Croft var lysande senast då han trots en tung resa var med och fightades om segern. Är i dunderform och klart svårast emot. 2 Staro Divine är somarens häst nummer ett, då hon svarat för sylvassa prestationer. Kommer nu ut på en för henne sämre distans, men med den formen hon är i kan hon mycket väl vara med på målfotot igen.

Rank: 10, 3, 2, 1, 12, 11, 9, 4, 7, 5, 8


Systemet ser ut så här:


1) 7,6,2,11 (1-9)

2) 2,6,4,11,5,3 (12-9)

3) 1 Global Investment (10-2)

4) 5,2,12,4,7 (1-8)

5) 12,13,14,2.7 (3-4)

6) 8 Orion Kronos (3-2)

7) 10 Montgomery Hill (3-2)


600 rader = 300 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 19 augusti 2011 07:22

Romme kör trav i dagarna två, och öppnar upp fredagen med V65 och bl.a E3-finalen för ston. Man har fått ihop bra fält och det blir helt klart en fin travkväll att se fram emot.


Jag utökar nu dagens spik med dagens skrällbud. Så blir det lite mer tips i alla fall:)


Dagens spik blir:


V65-5: 3 Pomona Wibb - Peter Untersteiner


Pomona Wibb har verkligen hittat formen och var kanonbra redan i den långa E3-finalen näst senast efter dubbla galopper på vägen. Senast brakade hon till ledning efter 100 meter, och sen var det spel mot ett mål. Var riktigt fin då, och det finns inget som tyder på att hon ska vara sämre nu. Jag tror Peter kör till direkt och sitter i ledningen efter 100 meter och siktar på samma upplägg som i försöket. Hon kommer bli hårt streckad, men jag tror hon bara vinner detta. Kör hårt, Peter!


Dagens skrällbud:


V65-6: 6 Relax Jet - Ulf Ohlsson


Relax Jet har bra form och gör alltid bra lopp över lång distans. Möter visserligen hårt motstånd, men med rätt resa kan han spurta sylvasst, och jag är inte helt främmande för att han kan vinna detta. En kul skräll att se upp med!


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 19 augusti 2011 07:10

Torsdagens V65-omgång kördes på Bergsåker. Det blev flera rafflande slutstrider, och en rätt så trevlig omgång till slut ändå. Dagens spik hette Oslo, kördes av Ulf Ohlsson och startade i V65-3. Så här gick det:


Oslo fick en hygglig inledning och kördes fram i dödens med dryga varvet kvar. Försökte sen hänga med ledaren som drog i hårt tempo, men det såg inte ut att gå. Kämpade på så gott han kunde, men fick aldrig slag på ledaren. Gick i mål som tvåa och gjorde ändå ett bra lopp. Framför allt gick han felfritt...


Ev odds: 4,40

V65-streck: 25%

Ovido - Quiz & Flashcards