Alla inlägg under november 2011

Av Niclas Carlson - 23 november 2011 23:17

Skrällspiken Axelite satt fint på onsdagen, men inte f-n hjälpte det när jag missade i DD-2 på fyra streck...Bara att ta nya tag, och torsdagens V65- och DD-omgång hämtas från Åby. Det är en jämn och bra omgång, med flera vinstbud i varje lopp. Jag tror det kan bli rätt så bra betalt om man träffar rätt. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett jämnt och bra fyraåringslopp där jag väljer att spika 5 Pike River. Han gjorde en bra insats senast och håller formen. Har ett bra läge här då han är snabb från start. Bör hitta en vettig position direkt och har fart som räcker och blir över för denna klassen. Jag tror han är helt stenklar och spikar.


DD-2:

Ett lurigt lopp där det finns frågetecken för de bästa hästarna. Tipsettan går till 1 Burning Line Gral som var riktigt bra senast. Fick äntligen en seger och visade hur bra han är. Har ett perfekt läge här för en smygresa och lucka via open stretch. Med i striden. 4 Yoggi Hornline vinner inte så ofta, men visade form senast då han gjorde en bra insats. Bör hitta en bra position direkt här och är en av dem som kan vinna. 11 The Man är bästa hästen i loppet, men han har varit borta ett tag och kan behöva loppet i sig. Ska dock inte räknas bort då han har överlägsen kapacitet här. 12 Mr Wade är riktigt bra i grunden, men vill inte gärna visa det varje gång. Han har kapacitet för seger, men behöver tur för att vinna här.


DD-systemet ser ut så här:


1) 5 Pike River

2) 1,4,11,12


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 22 november 2011 23:40

Sista V64-omgången på ett tag håller ganska bra klass. Det ser ut som att det kan bli favoritbetonat, men man vet aldrig. Nånstans smäller det, och då gäller det att vara med. DD-loppen är lite luriga, men jag har hittat en grym spik som jag tror blir svårslagen.


DD-1:

Onsdagens DD-spik hittar jag här i 4 Axelite. Han har gjort två bra lopp på raken från svåra lägen och i senaste starten avslutade han klart godkänt. Han är på väg uppåt i form, har ett bra läge och är startsnabb. Jag tror han brakar till ledningen här och att han därifrån blir ruskigt svårslagen. Kan vinna även bakifrån, men det är klart att det är lättast att vara först hela vägen. Kör så det ryker, Ove!


DD-2:

Ett lurigt treåringslopp för ston. Tipsettan går till 9 Arctic America som gjorde ett hyggligt lopp senast. Formen är som den ska och hon är definitivt med i segerstriden. 2 Red Red Red var riktigt fin vid segern senast. Hon har bra fart i sig när hon sköter sig och har ett bra läge här då hon är startsnabb. Har en bra chans om hon når spets, men Fredrik Perssons stallform är ett frågetecken. 5 Oki I Can är inte så tokig och har viss fart i sig. Kan få en fin resa här och är inte helt borta. 12 Jumble Ås gjorde en godkänd insats senast. Har ett bökigt läge, men kan avsluta ruggigt fort och är hon inte för långt bak när upploppet börjar så finns chansen.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 4 Axelite

2) 9,2,5,12


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 21 november 2011 23:24

Jägersro laddar upp inför lördagens V75-omgång med att arrangera tisdagens V65- och DD-omgång. Man har fått ihop en rätt så bra omgång med en del bra hästar, kryddat med en drös danska gäster. DD-loppen ser lite småluriga ut, så här löser jag dem:


DD-1:

Ett sprinterlopp där jag ger tipsettan till 5 Nicoline Gilbak. Hon var bra senast över en distans som hon inte är van vid. Bättre distans ikväll, men spåret kan stäka till det - femte i volt är inte att leka med. Klarar hon starten och går felfritt tror jag hon har bra chans att vinna. Jag garderar dock med 1 Musical Wood som mötte bra hästar senast. Orkade inte hela vägen då, men har ett kalasläge här, och det kan vara spets och slut här. 8 Energize MS har ingen rolig rad, men är bättre än så. Har ett bra smygläge här, och med lucka i tid kan det vara en kul skräll.


DD-2:

Ytterligare ett bra lopp där jag tror att det står mellan två danskar. Tipsettan går till 11 Obelix som gjorde ett bra lopp senast men hann inte ända fram. Bästa hästen i loppet och kör bara kusken i tid denna gång så vinner han. Jag garderar dock med 5 Maigold som nu har två lopp i kroppen efter en vila. Har en visslande avslutning och är uppåt i form. Inte helt golvad.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 5,1,8

2) 11,5


6 rader x vaklfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 21 november 2011 07:16

Kalmar står som värd för måndagens begivenheter. Man har fått ihop en riktigt bra omgång med hög klass på loppen. Det ser dock ut att kunna bli rätt så favoritbetonat, men osvuret är bäst. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett bra lopp med flera bra hästar. Jag väljer dock att spika 2 Moon Night, som är i dunderform. Senast höll han riktigt bra från ledningen på en distans som normalt sett inte alls passar honom. Han är nu ute på rätt distans, är ruskigt startsnabb, och sitter i spets på två steg här. Sen är det bara att elda på där framme, och jag tror han visar sig vara klart bäst ikväll.


DD-2:

Även detta är ett kanonlopp, men jag spikar även här. 3 Truculent går från klarhet till klarhet, och var rent lysande senast. Han kan öppna bra, och får en bra position direkt här. Johnny Takter känner hästen väldigt väl, och jag tror han mosar allt hur lätt som helst här. Det lär inte bli nåt fantasiodds på den här dubbeln, men det får gå...


DD-systemet ser ut så här:


1) 2 Moon Night

2) 3 Truculent


1 rad x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 20 november 2011 00:39

Söndagens V65- och DD-omgång körs av nån konstig anledning på Solvalla. Hade det inte varit lite roligare att lägga det på Axevalla istället, som ju faktiskt kör idag också? Hur som helst, omgången håller ingen högre klass, men det brukar ju betyda att det finns en chans till hyggliga pengar. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Här hittar jag en riktigt rolig chansspik i form av 10 MT Fortune Winner. Han följde med hyggligt bakom toppstoet Angie Boko senast och är i bra form. Han är hård och tål att göra en del själv i loppen. Har en bra avslutning också, och jag tror att han tuggar ner alla den sista biten här. Chansspikas alltså!


DD-2:

Ett bra stolopp där tipsettan, lite tråkigt kan tyckas, går till 12 SHT's Playmate. Hon har hittat toppformen och var riktigt fin senast. Läget försvårar det hela en aning, men hon är stark och tuff och kan grea det hela ändå. Jag garderar dock med några roliga streck. 4 Vendi har varit borta ett bra tag och gör comeback nu. Kan mycket väl behöva lopp i kroppen, men hon har sån kapacitet att jag inte vågar räkna bort henne. 1 Good As Princess är i bra form och kan allt ibland. Hon har ett perfekt läge, en kusk som är i kanonslag och en spurt som heter duga. Det kan gå...Jag tar även med 11 Yankee TL som jag väl tjatat om i ett halvår nu. Hon håller fortfarande formen och hon kan få ett bra lopp här. Kan avsluta sylvasst och är återigen en rolig skräll.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 10 MT Fortune Winner

2) 12,4,1,11


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 19 november 2011 18:59

Rätt rad:


7 Mr Picolit (1,71) (70%)

12 Operett Ribb (4,61) (15%)

11 Quarcio Du Chene (2,85) (17%)

2 Guardian Rose (3,88) (35%)

5 Rigel Odin (14,73) (11%)

4 Famous Fayline (11,61) (11%)

11 Alandias Karisma (35,65) (1%)


7 rätt: 2 283 294:-

6 rätt:     11 537:-

5 rätt:         514:-


Det är tyvärr bara att konstatera att jag var helt snett ute på det idag också. Jag gapade efter lite för mycket idag, därför blev det endast två rätt. Det är väl bara att bryta ihop och komma igen...


Kort om dagens spikar:


Mystic Flame (V75-2) hamnade i sjätte inner från start. Kom ut i andraspår med 800 kvar, men satt fast hela vägen. Galopperade uppgivet med 250 kvar. Kördes passivt, men hade nog fått svårt ändå.


Global Mazerine (V75-4) kördes fram i dödens efter ett varv. Lade lite press på ledaren under slutrundan, men var chanslös att ta ner honom. Krigade till sig andraplatsen ändå och gjorde en fullt godkänd insats.


Winning Love (V75-7) satt djupt ner i kön de första 1500 meterna. Gick med i tredjespår med dryga varvet kvar, blev utknuffad i fjärdespår med 700 kvar, men hade inget att komma med idag. Stor besvikelse.

V75
Av Niclas Carlson - 18 november 2011 22:49

Veckans V75:a avgörs på Färjestad. En riktigt lurig omgång där jag har hittat tre bra spikar att luta mig mot. Jag tror det blir hög utdelning, och jag krigar såklart för att sätta sjuan. Det är liksom dags nu...

V75-1, Klass 1, 1640a:
Här tror jag det kommer bli rejäl körning från start då det finns i alla fall tre som gärna vill ha ledningen. Tipsettan hamnar på 2 Beckman som äntligen har börjat leverera igen. Han är i toppform och gjorde ett bra lopp senast. Körs dessutom av Johnny Takter som ju vinner med allt just nu. Beckman gynnas dessutom av att det blir bra tempo och har en bra chans att speeda ner allt över upploppet. 7 Mr Picolit gjorde debut för Åke Svanstedt senast och vann direkt. Han är en av de tre spetsaspiranterna, men det är inte alls säkert att han kommer dit. Han har bra fart i sig och är ett tidigt streck. 3 Hamras One More är en annan av spetskandidaterna. Han är vrålsnabb från start, och jag hoppas verkligen att han körs i spets denna gång han kommer dit. Senast var han ute i ett tufft gäng, det känns lite lättare idag. Bra chans från ledningen. 9 Landers Power har fått en kort paus efter flitigt matchande. Han kan få rena drömloppet här, och har en sylvass avslutning. Ett kul rysarbud! 4 Il Leone närmar sig formen och ingen har väl glömt hans uppvisning tidigare i somras? Han har kapacitet för att segerstrida och ska streckas. 5 Blackward är den tredje spetskandidaten, och han biter ifrån sig bra därifrån. Han står stenhårt inne i loppet, men formen är på topp och som sagt, får han ledningen kan det hålla hela vägen.
Rank: 2, 7, 3, 9, 4, 5, 1, 12, 8, 6, 10, 11

V75-2, Stolopp, 2140:
Ett lurigt stolopp som nästan vem som helst kan vinna. Så var min första tanke, men när jag tittade närmare på det så hittade jag istället dagens första spik! 11 Mystic Flame är en flyfotad dam som har absolut toppform för dagen. Hon går över alla distanser, och är som allra bäst när hon får spara sin grymma speed så länge som möjligt. Jag tror att hon får ett perfekt lopp i bra ryggar, och att hon speedar ner hela fältet över upploppet. Håll i dig och kör för seger, Uffe!!
Rank: 11, 15, 10, 5, 3, 12, 1, 13, 2, 14, 8, 4, 6, 7, 9

V75-3, Gulddivisionen, 2140a:
En tunn gulddivision där jag tror det räcker med fyra streck. 11 Quarcio Du Chene gjorde comeback senast och såg ut som en retad tiger i sista kurvan. Han hade gott om krafter kvar när han plötsligt bara slängde sig i galopp med 300 kvar. Visade dock att han är på väg åt rätt håll igen, och håller han sig felfri har han bra chans att vinna detta. Värsta motbudet kommer från stallkamraten 7 Global Investment som återigen gjorde ett mycket bra lopp senast. Formen är på topp, och han lär komma farandes som ett skott över upploppet. Med i segerstriden igen. 5 Oracle var riktigt bra när han vann en supersprint på Solvalla för tre starter sen. Har sen galopperat bort sig två gånger på raken men har kapacitet för att kunna vinna här. Felfri är han med där framme. 8 GH Nemo var dunderfin senast och vann busenkelt. Når knappast ledningen nu, men går bra bakifrån också. Formen är som den ska, och han ska streckas tidigt.
Rank: 11, 7, 5, 8, 2, 10, 4, 1, 6, 12, 3, 9

V75-4, Klass 2, 2140:
Ett bra lopp där jag spikar mig ur problemen. 9 Global Mazerine har visat bra fart tidigare men har ändå inte fått till det. Senast var han riktigt fin och vann efter behag. Får ett bra lopp här och drar nytta av sitt tunga slutvarv. Jag tror han visar vem som är bäst med sista 700.
Rank: 9, 5, 10, 2, 1, 6, 7, 12, 11, 3, 4, 8

V75-5, Kallblodslopp, 2140:
Tipsettan i kallblodsloppet hamnar hos 1 Raggmunken som har ganska så bra form. Var lite blek senast, men har ett bra läge här då han är snabb ut. Jag är inte helt främmande för att ha leder hela vägen då han biter ifrån sig bra i spets. 15 Höstbo Fredrik är i dunderform och gjorde en bra insats senast. Trivs bra med Björn Goop och är ett hett segerbud denna gång. 14 Lix Mollyn hoppade bort sig senast. Är annars travsäker och gör alltid bra lopp. Tål att göra en del själv i loppen och är med i segerstriden här. 11 Penning vann på bra sätt senast och visade fin form. Har härdats i tuffa lopp under året och är med i striden igen. 10 Voje Nido har hygglig form. Har en ruskig speed att tillgå, och får han en ryggresa så kan han ställa till med en rejäl skräll.
Rank: 1, 15, 14, 11, 10, 5, 6, 9, 13, 4, 8, 12, 7, 2, 3

V75-6, Bronsdivisionen, 1640a:
Ett jämnt sprinterlopp där tipsettan går till 2 Head Line som är i knallform. Han spurtade till sig en snygg seger senast, och även om dagens distans inte är hans favorit, så är han med och slåss om segern här ändå. 8 Sacha Du Varlet är en riktig tanks och han har utvecklats en hel del hos Svanstedt under året. Spåret kan ställa till det, men han har fart för seger. Räknas tidigt! 1 Next To None Sib hoppade bort sig senast. Har ett bra läge här då han är ruggigt startsnabb, och lyckas han hålla upp innerspåret så kan det vara vinnaren. 6 Pröjsarn övertygar mer och mer. Han var lysande senast och han går från alla positioner. Laddas för ledningen, men kan vinna även bakifrån. 3 Lord Rocket hamnade omöjligt till senast men avslutade positivt. Han kan öppna bra och får en bra position. Går bäst i spets, når han dit är han inte helt borta och är ett roligt skrällbud.
Rank: 2, 8, 1, 6, 3, 11, 5, 4, 9, 12, 10, 7

V75-7, Silverdivisionen, 2640:
Härligt att hitta en spik i sista avdelningen! 12 Winning Love har absolut toppform för dagen. Kom aldrig in i loppet senast, så den starten är bara att glömma. Han älskar dagens distans och jag är helt övertygad om att Åke Lindblom väljer rätt ryggar denna gång. Winning Love har ett oerhört tungt slutvarv, och en ruggig speed. Jag tror att han speedar ner allt sista 600, och vinner plättlätt.
Rank: 12, 4, 8, 9, 11, 7, 3, 1, 6, 2, 10, 5

Systemet ser därmed ut så här:


1) 2,7,3,9,4,5 (1-12)

2) 11 Mystic Flame (15-10)

3) 11,7,5,8 (2-10)

4) 9 Global Mazerine (5-10)

5) 1,15,14,11,10 (5-6)

6) 2,8,1,6,3 (11-5)

7) 12 Winning Love (4-8)


600 rader = 300 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 17 november 2011 23:38

Fredagens V65- och DD-omgång hämtas från Bergsåker. Det är ganska så hyggliga lopp man fått ihop, men det ser ut som att det blirätt så favoritbetonat. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett ganska öppet lopp där jag ger tipsettan till 6 Make's Choice som är i bra form. Har bra fart för klassen och kan avsluta rätt så bra. Med i segerstriden. 4 Ypsilon Hornline vann på bra sätt senast och såg fi ut. Får ett bra lopp här och slåss om segern. 2 One Way Street är också i bra form och är dessutom snabb ut. Bra hans om hon får ledningen.


DD-2:

8 Noir De Cherie har varit riktigt bra i årets fem starter. Formen är på topp och hon får ett bra lopp härifrån. Hon har en ruggig speed och jag tror att hon spurtar ner alla över upploppet. Håll i dig, Kaj!


DD-systemet ser ut så här:


1) 6,4,2

2) 8 Noir De Cherie


3 rader x valfri insats


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards