Alla inlägg under november 2011

Av Niclas Carlson - 16 november 2011 23:32

Peab-travet i Boden står som värd för torsdagens V65 och DD. Det är bra klass på loppen, och känslan är att det inte blir helt lätt att hitta sex rätt. DD-loppen ser småluriga ut, och trots att det vimlar av för mig okända finska gäster gör jag ett försök ändå.


DD-1:

9 Bart Sjöhammar gjorde ett bra lopp senast och var nära segern. Han är i bra form, och från det här läget lär han få en bra position. Går väl allra bäst i spets, men går bra bakifrån också, och jag tror att han avgör det här rätt så enkelt till slut. Jag chansspikar och håller alla tummar som finns...


DD-2:

Ett bra långlopp där jag tror det står mellan två finska gäster. 5 Callas Alexis är i bra form och har visat att han fixar distansen. Kan få en bra resa här och är med och gör upp om segern. 10 Skyhill Samba är även han i toppform och var bra näst senast då han slog just Callas Alexis. Har en ruskig speed och gillar distansen. Med i striden igen. Jag plockar även med en rolig skräll, i form av 13 Love Above som var bra i sin comeback senast. Han älskar distansen och är van vid tuffare motstånd. Med en smygresa i rätt ryggar kanske han kan gå att lura först över linjen?


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 9 Bart Sjöhammar

2) 5,10,13


3 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 16 november 2011 00:40

Då var det onsdag igen, och återigen dags för Solvalla. Vi bjuds på en riktig toppomgång med idel bra lopp med topphästar. Det är bara att gratulera Solvalla till att få ihop så bra startfält så här års.


DD-loppen håller toppklass dem också. Så här löser jag dem loppen:


DD-1:

Tipsettan går till 11 Miss Shape som gjorde en bar insats senast i Oaks. Hon har hela tiden visat sig tillhöra kulltoppen, och lär visa det ikväll igen. Hon går bra bakifrån, och kan speeda ner allt till slut. 7 Princess View fick ett fint lopp senast men kunde inte hota Vincennes. Kan öppna snabbt och bör på så sätt kunna hitta en bra position direkt. Är med i segerstriden. 6 Polly Frontline är som en blixt från start och lär dyka till spets här. Har klar chans att hålla undan i så fall. 9 Loulou Bob vek ner sig från spets senast. Går bättre bakifrån och är en kul outsider här.


DD-2:

Här kommer då DD-spiken, i form av 3 Global Money. Han fick ett tungt lopp i dödens senast, men var ändå bara en halv längd efter Kadett CD. Bör få en hygglig position här och har fart och form för seger. Då jag tyckte att Kadett CD såg lite sliten efter senaste starten, tror jag att Global Money har toppchans att vinna här, och jag spikar på allt!


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 11,7,6,9

2) 3 Global Money


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 14 november 2011 23:04

Tisdagens V65-omgång avgörs på Jägersro. En omgång som håller rätt så bra klass, med bl.a ett uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning, där Lutfi "Ludde" Kolgjini har med hela fyra av sju hästar... Det ser ut att finnas en klar risk för bottenutdelning, då det finns en hel del bra favoriter i omgången. DD löser jag så här:


DD-1:

4 Stark Lavec gjorde comeback senast och gjorde en bra insats direkt. Bör ha gått framåt rejält med det loppet i sig och har ett bra läge här. Kan öppna hyggligt och får en bra position. Han är stark och tål att göra en del själv i loppen, och jag tror han har toppchans här. Jag spikar på allt!


DD-2:

Anrika Johan Jacobssons Minne, där vi har en klar favorit i 11 Deuxieme Picsous. Han vann efter behag senast och håller sin fina form. Får ett bra lopp här och blir ruskigt svår att stå emot sista 400. Dagens bästa spik enligt mig!



DD-systemet ser ut så här:


1) 4 Stark Lavec

2) 11 Deuxieme Picsous


1 rad x valfri insats


En rak Kenneth Haugstad ikväll alltså!


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 13 november 2011 23:00

Måndagens V65 och DD hämtar vi från Halmstad. Loppen ser rätt så jämna ut och det är väl inte helt otroligt att det på nytt blir stora pengar för sex rätt. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

3 Yield Boko har haft det trögt i år, och inte levt upp till det han kan. Har en näst intill straffspark här och bör kunna ta sin andra årsseger. Jag väljer att spika honom, men det är med viss tvekan.


DD-2:

Tipsettan hamnar här på 4 Classic Man som är klart bättre än vad raden visar. Han är nu ute på sin favoritdistans, och han är blixtsnabb från start. Skulle han nå ledningen tror jag han har toppchans. Men det är inte helt säkert att han kommer till ledningen, då 3 Organic Value också är mycket startsnabb. Han har varit borta i ett halvår, men har hög kapacitet, och från ledningen biter han ifrån sig bra. 5 Nevada FH var bra senast som tufft anmäld. Sprinterdistans är inte hans bästa men i den formen han är i så kan han absolut vinna här. 2 Aston Martin DE spurtade bra senast och visade form. Tufft motstånd här, men är inte helt borta.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 3 Yield Boko

2) 4,3,5,2


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 12 november 2011 19:20

Rätt rad:


12 Nick Nock (11,97) (6%)

11 Ed You (9,85) (9%)

7 Sanity (7,00) (15%)

8 Disco AE (3,33) (45%)

7 Tournesol (2,77) (40%)

9 Pitch Command (9,84) (10%)

7 Olivia Lavec (4,57) (42%)


7 rätt: 1 207 053:-

6 rätt:      7 696:-

5 rätt:         396:-


Det blev en riktigt svår rad idag och det är bara att gratulera dem som lyckades sätta sjuan idag. Själv var jag pinsamt fel ute på det, ett rätt är inget annat än riktigt genomuselt. Jag ber om ursäkt för mina helrötna tips idag, och lovar att uppryckning ska ske.


Kort om dagens spikar:


Maxwell Mayday (V75-1) hamnade i fjärde ytter, med stenhård körning där framme. Gick med som tvåa i tredjespår med 600 kvar och gick till egen attack med 300 kvar. Fick ett helt perfekt lopp, men kunde ingenting över upploppet och var genomusel!


Joker Stursk (V75-2) öppnade bra men hamnade i dödens. Pressade ledaren hårt runt första varvet, men fick inte ta över. Såg fortfarande vass ut runt sista sväng och kopplade greppet med 100 meter kvar. Fick dock ge sig kort före mål då en raketspurtande Ed You blev för svår. Gjorde ändå en kanoninsats och föll med flaggan i topp.


Outstanding Night (V75-5) öppnade bra och höll enkelt ledningen, men valde att släppa efter 140 meter. Satt sen fast i rygg på ledaren hela vägen och fick aldrig nån lucka. Såg fin ut men inte så mycket sparat ändå. Passas dock i nästa start!


Imorgon är det V65 och DD på Jägersro Galopp. Det innebär att det inte blir några tips, och jag återkommer på måndag. Då hoppas jag att formen börjar infinna sig, för så här kan jag inte fortsätta...

V75
Av Niclas Carlson - 11 november 2011 23:46

Lördagens V75-omgång avgörs på Solvalla. Det är V75-finaler, vilket innebär mycket hög sportslig klass på loppen. Dessutom är det jackpot, vilket innebär att det kommer att spelas för fullt ute i landet även denna veckan. Omgången håller som sagt hög klass, och jag tycker det ser riktigt svårt ut. Jag är inte helt främmande för att det kan bli riktigt hög utdelning, och jag hoppas såklart vara med och dela på miljonerna. Nu kör vi!


V75-1, Silverdivisionen, final, 2140a:

Silverdivisionen inleder och här lär det bli åka av från början då det finns ett gäng startsnabba hästar som vill till spets. Det gynnar min tipsetta 9 Maxwell Mayday rejält, särskilt som han dragit bakspår. Han spurtade vasst senast och visade att formen är fortsatt på topp. Jag tror han får en bra resa här, och att han sveper allt över upploppet. Det är bara att köra i tid, Björn! Jag väljer att gå ut hårt och spikar redan i den första avdelningen...

Rank: 9, 3, 5, 2, 6, 10, 4, 12, 7, 1


V75-2, Klass 1, final, 2140a:

I Klass 1-finalen hittar jag dagens andra spik. 6 Joker Stursk var ruskigt vass senast då han trots en galopp i första kurvan satt i spets efter 600 meter och sen svarade ärligt ända in i mål. Den här hästen har kapacitet för att klättra rejält i klasserna och han klarar dessutom tuffa upplägg. Jag tror att Johnny dundrar framåt direkt och sitter i ledning efter 300 meter. Sen blir han svårslagen och jag väljer som sagt att spika även i den andra avdelningen...

Rank: 6, 7, 12, 4, 11, 9, 5, 8, 1, 3, 2, 10


V75-3, Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst, Gulddivisionen, final, 2140a:

Gulddivisionen den här veckan ser väldigt öppen ut, såvida inte Maharajah har hittat formen och bara dansar undan till en överlägsen seger. Jag väljer att strecka halva fältet, och hoppas att det räcker. Tipsettan går till gamlingen 9 Torvald Palema, som gästar Solvalla för sista gången. Han har sett riktigt fin ut på slutet och svarat för fina avslutningar. Ser ut att vara i bra form och gynnas av att det är ett halvvarv kortare idag. Får en fin resa här och kan speeda förbi allt över upploppet. 4 Maharajah har inte gjort nån glad på sistone. Fick visserligen ett tungt lopp i dödens senast men gav sig lite väl enkelt. Har han hittat formen vinner han detta med 50 meter, men för mig är han bara en i mängden idag. 2 Spring Erom gick bra efter galopp senast och visade form. Håller han sig felfri här så har han kapacitet för att segerstrida. 6 Classic Grand Cru avslutade bra senast och är i bra form. Loppets riktiga luring! 1 Iceland vet man aldrig var man har. Ena dagen är han som när han vann Elitloppet, andra dagen kan han inte ens vinna ett ponnylopp. Laddas såklart för ledningen här, och lyckas han försvara innerspåret kan det hålla hela vägen.

Rank: 9, 4, 2, 6, 1, 3, 8, 7, 5, 10


V75-4, Klass 2, final, 2140a:

Tipsettan i Klass 2-finalen går till 6 Agobra Peter Pan. Han vann på bra sätt senast och var riktigt fin. Han kan öppna bra men lär knappast nå ledningen. Tål dock tuffa upplägg och är definitivt med i segerstriden. 2 Glenn Palema har återigen fått ett bra läge. Han är i hyfsad form, och från ledningen ska han räknas mycket tidigt. 9 Lyckes Per har avslutat vasst i två starter och ser riktigt fin ut för dagen. Håller toppform och han kommer att få en fin resa här också. Kan spurta ner allt över upploppet. 7 Lineup Du Jape var sämre än väntat senast. Har visat bra takter innan det, och får en chans till. Han kan en hel del och är inte rädd för att syna dödens. Storskräll!

Rank: 6, 2, 9, 7, 10, 12, 5, 8, 1, 4, 11, 3


V75-5, Diamantstoet, final, 2140:

Ytterligare en i raden av finaler av Diamantstoet. Här hittar jag min fräcka spik denna veckan, och det är 1 Outstanding Night. Hon är i bra form för dagen och har fått ett perfekt spår här. Jag tror honlyckas hålla upp innerspåret och att hon leder hela vägen. Kör, bara kör, Örjan!

Rank: 1, 14, 7, 15, 12, 4, 13, 10, 11, 9, 5, 8, 6, 3


V75-6, Bronsdivisionen, final, 2140a:

Här finns omgångens största favorit, och jag tror han är i fara! Tipsettan går till 10 Jackal Face som gjorde ett bra lopp senast. Mötte då bl.a Sanity som ju är uppe i Guld. Jackal Face har visat att han står pall för tuffa lopp, härifrån kan han få gå i ryggar så länge som möjligt. Jag tror han är med och hugger om segern här. 5 Saston är såklart svår att gå emot med tanke på vad han visat på slutet, men jag tror han missgynnas rejält av dagens distans. Får göra slitgörat själv igen, och visst kan han vinna, men då får han ge allt. 11 New Line kunde inte stå emot Saston senast, men föll med flaggan i topp. Läget är inte roligt, men han har en vass speed och är inte helt borta. 7 Francais Du Gull spurtade bra senast och visade att formen är kvar. Med rätt resa kan han flyga lågt över upploppet, och är en tänkbar segerkandidat. 9 Pitch Command var bra senast och vann lätt. Kan allt ibland, och bör vara med i segerstriden. 8 Calvados Crane var enorm senast och visade full form. Han ska laddas vad som går för att nå ledningen, gör han det ka det hålla hela vägen i mål trots att dagens distans inte är nån favorit.

Rank: 10, 5, 11, 7, 9, 8, 12, 6, 3, 1, 4, 2


V75-7, Pixies lopp, Stoeliten, 2140a:

Ett lurigt stolopp avslutar, och tipsettan går till 11 Beatasine som såg riktigt fin ut senast. Fick aldrig chansen och hade gott om krafter kvar. Kan avsluta visslande fort och är med i segerstriden. 8 Simb Ruby vann busenkelt senast och är i kanonform. Läget är inte kul, men med rätt resa så kan hon flyga fram över upploppet. 3 Opaline d'Atout var klart förbättrad senast och spurtade riktigt bra. Har två lopp i kroppen nu och blir hyperintressant idag. 1 Annicka kom aldrig in i loppet senast. Hon kan öppna bra och från ledningen kan det hålla hela vägen. 10 Merger Blue Chip vann på bra sätt i Norge senast. Hon är ett riktigt fartvidunder och med en ryggresa till 500 kvar kan det hända grejer. Ska med på kupongen!

Rank: 11, 8, 3, 1, 10, 7, 9, 5, 2, 12, 4, 6


Systemet ser ut så här:


1) 9 Maxwell Mayday (3-5)

2) 6 Joker Stursk (7-12)

3) 9,4,2,6,1 (3-8)

4) 6,2,9,7 (10-12)

5) 1 Outstanding Night (14-7)

6) 10,5,11,7,9,8 (12-6)

7) 11,8,3,1,10 (7-9)


600 rader = 300 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 10 november 2011 23:22

Fredagens V65- och DD-omgång avgörs på Bergsåker. Tyvärr håller inte V65-loppen nån högre klass, men DD-loppen är inte så tokiga. Jag tror på favoritfall i andra dubbeln och har en grym spik i första...


DD-1:

Ett mycket öppet lopp där jag spikar mig ur problemen. 6 Big Challenger gjorde första starten efter en välbehövlig paus senast och skötte sig klart bra. Har mött betydligt tuffare motstånd än detta och bör dessutom gå framåt med det senaste loppet i sig. Bör ha toppchans, och jag spikar!


DD-2:

Ytterligare ett öppet lopp och här tror jag inte ett dugg på storfavoriten 10 Charlotte Stone. Jag tror hon får alldeles för mycket trafikproblem och chansar bort henne. Tipsettan hamnar istället hos 3 Greta Töll. Hon håller sin fina form och har ett kanonläge här. Hon kommer få en bra resa här och är med i segerstriden. 4 Vagabond Hornline blixtrar till ibland och kaxar upp sig rejält i ledningen. Bra chans att nå den här och är ett kul streck. 8 Leo On Line är i kanonform och kan trots läget vara med och slåss om segern. 6 Brianson håller formen och är ett tidigt streck han också.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 6 Big Challenger

2) 3,4,8,6


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 9 november 2011 23:18

Torsdagens V65-omgång avgörs på Åby. En rätt så trevlig omgång med en del fina lopp. Det ser dock favoritbetonat ut, men man vet aldrig. Nånstans kanske det smäller...


Dagens Dubbel löser jag så här:


DD-1:

Ett lurigt stolopp inleder DD-spelet, och tipsettan går till 3 Absolutfin. Formen är kraftigt på väg uppåt, och hon kommer få en kanonresa här. Rygg ledaren och perfekt lucka via open stretch? 10 Our Dream kom aldrig in i loppet senast. Har en sylvass avslutning och har hon hittat rätt ryggar så blir hon svår att stå emot över upploppet. 11 Pea Life har gjort heroiska lopp på slutet utan att få vinna. Kan bli farlig med rätt resa. 9 Image Lady hoppade bort sig direkt senast. Har annars bra form och är totalt stenhård. Klarar tuffa upplägg och är med i segerstriden.


DD-2:

7 Local Conch var het som en spis senast men vann ändå tämligen enkelt. Har visat att han tillhör eliten i år och det här gänget bör han lägga på rygg ganska så lätt. Jag spikar...


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 3,10,11,9

2) 7 Local Conch


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards