Alla inlägg under november 2011

Av Niclas Carlson - 9 november 2011 00:28

Onsdagen bjuder som vanligt på V64 på Solvalla. Även denna onsdag är det jackpot, men ikväll tror jag att det blir riktigt bra pengar på sexorna. Jag har hittat en kul skräll som jag tror är totalt stenklar, mer om den lite längre ner på sidan..


Dagens Dubbel-loppen ser också roliga ut, och så här löser jag dem:


DD-1:

9 Capello Bob gjorde comeback senast och var riktigt bra. Såg ut som en vinnare runt sista kurvan men saknade lopp i kroppen och orkade inte riktigt. Bör ha gått framåt rejält med det loppet i sig, och har en riktigt intressant uppgift här. Han kommer få en fin resa igen och denna gången kommer inte orken att svika honom. Han är en klasshäst när han är i form och den närmar sig med stormsteg. Jag tror han är fullständigt klar och spikar på allt!


DD-2:

Smålurigt lopp där tipsettan går till 1 Ritano Freight som är i dunderform. Senast hoppade han bort sig med 250 kvar och det var förmodligen segern som rök. Har ett bra läge här, och felfri vinner han detta. Men det går inte att lita helt på honom, därför blir det gardering. 12 Montgomery Gel är också i kalasform och gör alltid bra lopp. Älskar distansen och har en tung avslutning. Tuggar ner allt den sista biten? 10 Nimbus Hackstable är i bra form och trivs över distansen. Trivs också med Björn Goop, så förutsättningarna ikväll är lysande. Har en sylvass speed och är med i segerstriden. 7 Look La Marc har ett bra läge och kommer han till ledning så kan det hålla hela vägen. Formen är på topp!


DD-systemet ser alltså ut så här:


1) 9 Capello Bob

2) 1,12,10,7


4 rader x valfri insats


Så var den stenklara skrällen:


V64-2: 12 Mille Degato - Johnny Takter

Mille Degato gjorde comeback senast och gjorde det helt ok. Kvällens distans passar bättre, och bör dessutom gått framåt rejält med lopp i kroppen. Han hitar en bra position direkt och jag tror att han avgör detta lätt med sitt tunga slutvarv. Go, Johnny, go!


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 7 november 2011 23:50

Tisdagens V65 och DD avgörs på Jägersro. Omgången bjuder på blandad kompott, och jag tror det ka bli ganska så bra betalt till slut för sex rätt. DD löser jag så här:


DD-1:

12 Starfighter GT är i absolut toppform och varit fin vid sina segrar. Trots att han nu möter tuffare motstånd och har ett dåligt läge så får han tipsettan av mig. Det här är en bra häst som jag tror vi får se många gånger till i Sverige. 1 Orione Spin var ute i Breeders' Crown-försök senast och det blev för tufft från ett omöjligt läge. Har ett betydligt bättre läge här och lyckas han hålla ledningen är han med och krigar om segern. 6 Energize MS har hygglig form och har ett bra läge då han är snabb ut. Trivs dock bäst med rygglopp. Kan vinna med lite flyt. 11 Ragged Robin gör comeback igen. Han har mycket hög kapacitet när han står på fyra friska ben. Kan behöva loppet i sig, men med rätt resa så kan han faktiskt vara en kul skräll.


DD-2:

5 Obelix har mött stenhårt motstånd på slutet. Är nu tillbaka mot lättare kamrater, och har fått ett perfekt spår. Han kan öpnna bra och jag tror han sitter i ledning efter 500 meter. Väl där tror jag han visar sig oslagbar och jag väljer att spika Obelix på allt ikväll.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 12,1,6,11

2) 5 Obelix


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 7 november 2011 09:16

Måndagens V65-tävlingar avgörs på Färjestad. I DD-loppen finns det egentligen inte så mycket spelbart, då jag tror det blir en riktig favoritomgång.


DD-1:

3 Monte Major är en riktig klasshäst som gjorde comeback senast. Fick ett smörlopp då och avgjorde pliktskyldigt över upploppet. Bör ha gått framåt rejält med det loppet i sig, trivs över distansen och möter ganska överkomligt motstånd. Jag tror han är totalt stenklar och jag blir förvånad om han förlorar.


DD-2:

3 Maximillan avgjorde på bra sätt senast och såg riktigt fin ut. Möter visserligen äldre hästar nu, men jag tror att Åke får bestämma en hel del i det här loppet då jag tror att Maximillan tar ledningen. Väl där är det en toppchans och jag spikar.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 3 Monte Major

2) 3 Maximillan


1 rad x valfri insats


Lycka till

Av Niclas Carlson - 6 november 2011 08:07

Söndagens V65-omgång avgörs i Halmstad. En lågklassig omgång där det nog kan skrälla rejält i vissa av loppen. Dagens Dubbel-loppen däremot håller bra klass, och där tror jag inte på några skrällar...


DD-1:

2 Once In A While gjorde ett hyggligt lopp senast och håller formen. Han är startsnabb och ute över rätt distans denna gången. Jag tror han blåser till ledningen direkt och att han körs där. Det bör vara toppchans från spets. Kör hårt, Thomas!

Rank: 2, 4, 7, 5, 3, 1, 6, 9, 8, 11, 12, 10


DD-2:

Ett bra långlopp där jag tror mest på tilläggshästarna. 11 Nash As är kapacitetsmässigt överlägsen här, men hoppar gärna bort sig. Felfri krossar han allt, men är som sagt ingen att hålla i handen. 14 Helge Palema var bra vid segern senast och visade form. Gillar distansen och är förste utmanare till Nash As. 13 Svartmyrs Sigge hänger alltid med bra och kan få en bra resa här. Får han rätt ryggar blir han livsfarlig över upploppet, och är en kul skräll att ha med.

Rank: 11, 14, 13, 2, 4, 3, 15, 1, 10, 7, 6, 9, 8, 5


DD-systemet ser då ut så här:


1) 2 Once In A While

2) 11,14,13


3 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 5 november 2011 17:13

Rätt rad:


2 Kadett CD (2,01) (71%)

1 Nettan Palema (2,38) (61%)

5 GH Nemo (5,16) (17%)

4 Vincennes (2,02) (70%)

9 Hot Pot (10,89) (14%)

9 Perfectly Enough (2,23) (41%)

6 Jasper Lane (10,29) (18%)


7 rätt: 4 171:-

6 rätt:      64:-

5 rätt:        0:-


Det blev som jag befarade, dumstruten åkte på direkt och sen gick den aldrig att få av. Det blev en favoritrad med två undantag och därmed jackpot till nästa lördag. Jag hamnade som sagt snett på det direkt, och det blev bara fyra rätt till slut. Jag kan ju försöka skylla ifrån mig på att jag är sjuk, men gör inte det...Bara att ta nya tag...


Kort om dagens spikar:


Mermaid Ås (V75-4) hade jag räknat ut att hon skulle få andra ytter, men det blev dödens istället. Kämpade så gott hon kunde, men var slagen redan 500 kvar. Fullföljde ändå klart godkänt till femteplatsen...


Jetblue Volo (V75-7) trodde jag skulle flyga till ledningen, men han var chanslös att hamna där. Han hamnade istället i femte ytter, och satt dessutom kvar när man började köra bakifrån. Hade dock inte så mycket sparat och var en bedrövligt dålig spik...

V75
Av Niclas Carlson - 4 november 2011 23:09

Då var det lördag igen och äntligen dags för V75. Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd, och Breeders' Crown-finalerna dominerar kupongen såklart. Det är ruskigt fina lopp vi bjuds på, och risken finns såklart för en riktig bottenutdelning, men jag tror inte att det är så lätt. Det är sent på säsongen, några kan vara lite slitna medan några faktiskt kan vara på väg uppåt. Vi får se, dumstruten riskerar att vara på redan efter första loppet, men den risken tar jag...Nog snackat, nu kör vi!


V75-1, Breeders' Crown-final, 4-åriga hingstar och valacker, 2140a:

2 Kadett CD håller sin fina form och var riktigt bra i sitt försök. Han fick ett bra spår här, men var hamnar han? Han kan faktiskt hamna riktigt långt bak om han har lite otur, och då kan det bli för långt fram. Bästa hästen i loppet, men ska garderas. 4 Orfeus Brodde var även han riktigt fin senast och vann efter behag. Formen är på topp, och från ett bra spår är han min spetsfavorit. Jag blir inte förvånad om han leder hela vägen. 10 Francais Du Gull är i bra slag för dagen och håller toppformen. Läget drar ner förhoppningarna en aning, men det här är en riktigt bra häst och han kan spurta ner allt över upploppet. Han är helt bortglömd, liksom 8 Kaffir Face som galopperade kort innan start senast och hamnade i femte inner. Fick backas loss i sista kurvan och formligen flög fram över upploppet. Såg otroligt fin ut och trots spåret är han inte helt borta. 3 Global Money är obesegrad för Björn Goop. Får ett fint lopp här och han har definitivt kapacitet för att vinna.

Rank: 2, 4, 10, 8, 3, 11, 1, 9, 12, 7, 6, 5


V75-2, Breeders' Crown-final, 4-åriga ston, 2140a:

2 Aisle Stand var ruskigt fin senast då hon vann efter en blytung resa. Har ett dunderläge här och är min spetsfavorit. Blir svår att tas med därifrån, men motståndet är tufft, så jag väljer att gardera. 3 Canaka BF var fin i sitt försök och är stenhård. Räds inte dödens och kan ta revansch på Aisle Stand denna gång. 1 Nettan Palema är även hon i dunderform men läget kan ställa till det här. Jag tror inte att hon håller ledningen och kan därmed sitta fast för länge. Har kapacitet för seger och ska med på lappen. 9 Cruise Speed är i kanonslag och var riktigt bra senast. Går från alla positioner och kan bli svår att stå emot över upploppet. 8 Jitanes satt fast senast och fick kryssa sig fram mellan hästar för att fixa finalplatsen. Läget är tråkigt, men hon kan spurta bra och är en rolig skräll att ha med.

Rank: 2, 3, 1, 9, 8, 4, 5, 12, 11, 7, 6, 10


V75-3, Gulddivisionen, 1640a:

5 GH Nemo var ruskigt fin senast vid en enkel seger. Han är startsnabb och jag tror faktiskt att han kan lugga favoriten på ledningen här. Lyckas han med det har han toppchans, men det är inget måste. På väg att växa in i eliten och kan mycket väl vara vinnaren. 7 Marshland gjorde comeback senast och skötte sig bra. Med det loppet i sig bör han vara vassare, och trots läget tror jag att han hittar en bra position här. Bör få ett bra lopp och utmanar min tipsetta. 1 Timetosaygoodbye är ute på rätt distans igen och har ett kanonläge. Lyckas han försvara ledningen så kan loppet vara över. Men jag är inte säker på det och rankar ner honom. Formen går inte att klaga på och han ska givetvis med på lappen. 10 Year In Review var blek senast och borde ha hållt undan för att få godkänt. Går bätre bakifrån och kan avsluta mycket raskt. 2 Select Yankee kan bättre än senast. Är nu ute på rätt distans och är väl inte helt borta. Kul skräll...

Rank: 5, 7, 1, 10, 2, 3, 8, 11, 9, 6, 4


V75-4, Breeders' Crown-final, 3-åriga ston, 2140a:

Här hittar jag då dagens första spik, och det är inte favoriten! Nej, min spik är 3 Mermaid Ås, som var riktigt fin senast. Det här är en blivande topphäst, och jag tror att Peter Untersteiner får ett lopp i andra ytter. När han sen går iväg så lär det smälla ordentligt, så det är bara att hålla i sig, Peter! Mermaid Ås var trea bakom 4 Vincennes i Oaks efter en grov störning i sista kurvan. Jag tror det blir revansch idag! Favoriten 4 Vincennes har imponerat rejält och tränaren är supernöjd. Han nästan lovar vinst, men jag tror att Mermaid Ås är en bättre häst helt enkelt.

Rank: 3, 4, 9, 6, 2, 7, 5, 1, 8, 12, 10, 11


V75-5, Stig H-akademiens lopp, 2140:

Ett lärlingslopp där jag hittar dagens superfräcka lås! 14 I Saw You spurtade vasst senast och visade att han hittat formen igen. Danne Jansson är säker i sulkyn, och känner hästen väldigt väl. Siktar på att avgöra med sin tunga speed sista 500. Utmanaren heter 10 Notable Nuts. Han har mött tufft motstånd på slutet och har skött sig hyggligt. Han har ett bra läge här med springspår då han är ruskigt vass från start. Hittar en bra position direkt, kanske rentav ledningen? Jag är helt övertygad om att I Saw You och Notable Nuts gör upp om segern här och låser på dessa två skrällar.

Rank: 14, 10, 5, 1, 8, 9, 2, 13, 7, 11, 15, 6, 4, 12, 3


V75-6, Breeders' Crown-final, 3-åriga hingstar och valacker, 2140a:

9 Perfectly Enough gjorde en bra insats senast i försöket, och visade fortsatt toppform. Han gjorde dessutom ett topplopp i Kriteriet efter en stor galopp. Kapacitesmässigt bästa hästen i loppet, och från detta läget så får han ett fint lopp. Kör bara herr Kihlström i tid så är segern hemma! Men jag och Örjan går inte hand i hand direkt, så jag väljer att gardera med 1 Mr Vida som visade bra skalle senast. Har ett bra läge här och kan leda hela vägen. Det känns säkert med dessa två...

Rank: 9, 1, 6, 3, 2, 10, 4, 12, 5, 8, 7, 11


V75-7, Silverdivisionen, 1640a:

Här kommer då dagens andra och sista spik, i form av 4 Jetblue Volo. Senast fick han stryk av en topphäst, så det var inte mycket att säga om. Här har han ett perfekt läge då han är snabb från start, och jag tror att han leder hela vägen. Allt talar för honom; läget, distansen och formen. Det är bara att ladda från start och sen hålla sig!

Rank: 4, 2, 5, 10, 3, 6, 1, 9, 11, 8, 7, 12


Systemet ser ut så här:


1) 2,4,10,8,3 (11-1)

2) 2,3,1,9,8 (4-5)

3) 5,7,1,10,2 (3-8)

4) 3 Mermaid Ås (4-9)

5) 14,10 (5-1)

6) 9,1 (6-3)

7) 4 Jetblue Volo (2-5)


500 rader = 250 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 4 november 2011 00:08

Eftersom jag ligger sjuk för tillfället blir det inga tips till fredagens tävlingar. Jag siktar på att återkomma under fredagkvällen med tips till V75 istället....

Av Niclas Carlson - 2 november 2011 23:19

Onsdagens Dubbel satt som gjutet då Nectarine och Gossip's Winner visade sig vara bäst. Framför allt imponerade Gossip's Winner rejält då han drog i hårt tempo och bara länsade undan över upploppet. Kul att kunna leverera et vinnande förslag:) V64-spiken MT Felicia nöp i galopp direkt i starten och var borta direkt. Skrällen Player Simoni kördes till ledning efter 500, släppte sen till vinnaren, men tappade mycket över upploppet. Allt var således inte bra...


Torsdagens V65-omgång avgörs uppe i Umeå. De gör det sannerligen inte lätt för oss spelare, då det är två luriga kallblodslopp med flera tillägg, och några lopp som håller riktigt dålig klass. Jag har dock hittat några guldkorn som jag hoppas visar sig vara bäst.


DD-1:

Ett öppet sprinterlopp där tipsettan går till 5 Junction som brukar rusa iväg till ledningen. Han är min spetsfavorit i loppet och kommer han dit har han en bra chans. Brukar dock kunna bromsa till den sista biten och ska garderas. 2 Yankee Challenge var stenhårt anmäld i Gulddivisionen senast och gjorde vad han kunde från ett uselt läge. Bättre förutsättningar här och är given på kupongen. 6 Bart Sjöhammar är en vass sprinter i sina ljusa stunder. Närmar sig toppformen och är ett givet bud. 1 Garlands Dream var ok senast från ett dåligt läge. Smygläge här och är inte helt borta.

Rank: 5, 2, 6, 1, 4, 8, 11, 12, 3, 7, 10, 9


DD-2:

Ett stolopp där jag tror på spets och slut för V65- och DD-spiken 7 Ginala. Hon fick gå bakifrån senast och det guillar hon inte alls. Här har hon ett perfekt läge då hon är blixtsnabb från start. Jag tror hon sitter i ledning efter 100 meter och att hon håller undan för resten denna gången. Go, go, go!


DD-systemet:


1) 5,2,6,1

2) 7 Ginala


4 rader x valfri insats


Dagens bästa spik:


V65-6: 7 Ginala - Patrik Nygren - se ovan


Dagens skrällbud:


V65-1: 2 Eragon Rod - Christian Månsson - kanske blir lite väl mycket streckad för att vara ett skrällbud men var riktigt fin senast och har funnit toppformen. Har ett bra läge här och skulle favoriten Zeuxis Hornline göra bort sig på nåt sätt så vinner Eragon Rod det här. Kan leda hela vägen!


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards