Alla inlägg under september 2011

Av Niclas Carlson - 9 september 2011 22:00

Bollnäs står som värd för lördagens V75-omgång. Jag har tyvärr tidsproblem, och hinner helt enkelt inte lägga ut nån analys a omgången. Istället blir det ett chanssystem, som jag hoppas håller långt.


1) 1,3,4,5,7,9 (10-6)

2) 1,2,5,6,10 (7-8)

3) 1,4,9 (3-10)

4) 1,4,6,7,8,9 (5-3)

5) 1 Timba Madrik (8-12)

6) 10 Quicksilver (7-11)

7) 4 El Sueco (11-5)


540 rader = 270 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 9 september 2011 07:15

Umåkers travbana står som värd för fredagens V65-tävlingar. En omgång som har några riktigt starka favoriter såsom Go Green Pellini och You Bet Hornline, som väl bör vinna sina lopp. Vinner dem lär det knappast bli nån större utdelning ikväll.


Dagens spik är:


V65-5: 5 You Bet Hornline - Robert Bergh


You Bet Hornline fick ett snällt lopp i sin comeback men visade att han har vinnarskallen bevarad efter skadan. Han vann utan att förta sig och såg fin ut. Möter ikväll lite bättre motstånd, men är ju själv den som står för klassen i gänget. Drt lär bli lite tuffare upplägg ikväll, och jag tror han vinner det här hur lätt som helst. Visst, det är en tråkig spik när han förmodligen blir streckad på 70-80%, men vinner det gör han.


Dagens skrällbud är:


V65-2: 8 Cagliari - Roger Nilsson


Cagliari har inte fått det att stämma i år. Gör nu en intressant debut i Norrland och möter väl lite lättare motstånd än vanligt. Formen är rätt så hygglig, och han har kapacitet för att vinna. Spåret är dock inte roligt, men skulle han ha lite flyt med positionerna är jag inte det minsta förvånad om han vinner här.


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 9 september 2011 07:07

Det kommer att ske en liten ändring på bloggen. Jag har ju tidigare skrivit resultatet av Dagens spik och Dagens skrällbud, men kommer att hoppa över det ett tag. Det kommer säkert tillbaka, men just nu blir det så. Vill ni att det kommer tillbaka är det bara att säga till!




Av Niclas Carlson - 8 september 2011 08:19

Torsdagens V65-tävlingar avgörs i Örebro. En helt ok torsdagsomgång, där det väl finns lite sårbara favoriter. Ingen idé att gissa utdelning då jag varit fel på det hela veckan...


Dagens spik är:


V65-2: 6 Pascal Zet - Daniel Redén


Pacal Zet var riktigt fin senast då han vann trots en galopp på vägen. Han är inte att lita på, men när han går felfritt har han en ruggig kapacitet. Nu har han ett sjättespår ikväll, och han är snabb ut. Jag tror han bombar direkt till ledning och sen bör han bli väldigt svårslagen. Om han går felfritt, alltså..Men jag tror han håller ordning på benen ikväll och spikar utan tvekan.


Dagens skrällbud är:


V65-6: 11 Isantus - Klaus Kern


Isantus provade i det tyska Derbyt senast. Han fick då fjärde inner, men galopperade bort sig med dryga 500 kvar. Mötte då riktiga kanoner, det gör han knappast här. Han har visat viss fart och med lite flyt kan han skrälla till här. Men det måste stämma med positionerna i så fall....


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 8 september 2011 07:57

Solvalla stod som vanligt värd för V64, som blev lite lurigare än vad jag hade trott.


Dagens spik startade i V64-2. Det var Per Lennartsson som körde Ypsilon Boko, och så här gick det:


Ypsilon Boko klarade sitt luriga spår från start och gick iväg felfritt. Hamnade direkt i tredje ytter, en position som Per Lennartsson verkade väldigt nöjd med. Men tempot där framme var inget att hurra över, och för mig är det en gåta varför inte Lennartsson körde fram i dödens. Nu satt han kvar i tredje ytter hela vägen, och när det började gå fort sista 600 hade Ypsilon Boko problem att hänga med i tempoökningen. Han gick så fort han kunde, men var chanslös att utmana om segern. Kom i mål som trea, men känslan är att han varit sämst tvåa om han kört framåt i tid. Bortkörd, enligt min mening!


Ev odds: 3,20

V64-streck: 37%


Dagens skrällbud startade i V64-3. Det var återigen Per Lennartsson som körde, denna gång hette hästen Prins Alf. Så här gick det:


Prins Alf laddades rejält från start, men kom inte åt ledningen. Såg ut att få gå i dödens, men blev stekhet efter ett tag och kördes till ledning efter 600 meter. Fortsatte ligga på stenhårt efter det och varvade på vassa 13,2. Började mattas med 600 kvar, men krigade berömvärt fram till 300 kvar då han inte hade några krafter kvar. Dalade genom fältet över upploppet och stapplade i mål långt efter segraren. Ursäktad av allt, men tråkigt att se...


Ev odds: 10,10

V64-streck: 8%

Av Niclas Carlson - 7 september 2011 08:29

Solvalla står som vanligt värd för onsdagens V64. En hygglig omgång som ser ut att kunna bli favoritbetonad. Det finns alltså uppenbar risk för låg utdelning ikväll.


Dagens spik är:


V64-2: 9 Ypsilon Boko - Per Lennartsson


Ypsilon Boko gjorde debut för Per Lennartsson senast och vann direkt. Gjorde ett bra lopp då och visade att formen sitter där. Han är stark och tål tuffa upplägg, och går han bara felfritt har han toppchans till en ny seger här. Det enda kruxet är femtespåret från start, men jag tror han grejar det ändå.


Dagens skrällbud är:


V64-3: 7 Prins Alf - Per Lennartsson


Prins Alf gjorde en ruggig upphämtning efter en stor startgalopp senast. Flög fram över upploppet och var inte stort slagen. Kan hamna lite knepigt till ikväll, men med den formen han visade senast går ingen säker. Skräll som inte får glömmas bort!


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 7 september 2011 08:07

Axevalla med sitt långa upplopp stod som värd för tisdagens V65-tävlingar. En omgång som blev ganska så favoritebtonad med låg utdelning som följd. Vi fick bl.a se Rune US göra comeback under kvällen, men det var ingen rolig syn. Efter att ha varit borta länge skulle han vara fräsch och fin, men travade som en kratta och såg riktigt halt ut. Stannade också sista 300, och blev jättesist. Jag hoppas, för hästens skull att det var sista gången han beträdde en bana...


Dagens spik startade i V65-5. Det var Flemming Jensen som körde Langelidgutten, och så här gick det:


Langelidgutten öppnade riktigt bra för att vara han, och var direkt framme i dödens. Satte stenhård press på ledande favoriten Brother Glide, och varvet öppnades på 13. Travet flöt dock inte alls för Langelidgutten, och med 500 kvar tappade han stilen rejält. Galoppen kom som ett brev på posten med 350 meter kvar, men då var ha redan trött och slagen. Inte alls bra!


Ev odds: 2,40

V65-streck: 47%


Dagens skrällbud var Majors Snapscho. Han kördes av Conny Gustafsson och startade i V65-4. Så här gick det:


Majors Snapscho hamnade en bra bit bak i kön. Gick iväg som tvåa i tredjespår med 1200 kvar, och tog sig successivt framåt. Kom fram som tvåa med 500 kvar, och såg ut som att han skulle kunna hota ledaren. Gick ut till attack med 200 kvar, men hade ingen ork kvar utan tappade istället flera längder den sista biten. Hygglig insats ändå, men slutvarvet blev för tufft denna gången.


Ev odds: 10,00

V65-streck: 13%

Av Niclas Carlson - 6 september 2011 08:11

Tisdagens V65-tävlingar avgörs på Axevalla, banan med Sveriges längsta upplopp. Man har fått ihop en trevlig omgång, med ett flertal jämna lopp. Det finns en viss risk att det blir lite favoritbetonat, men jag tycker (som vanligt) att det finns sårbara favoriter...


Dagens spik är:


V65-5: 5 Langelidgutten - Flemming Jensen


Langelidgutten har mer bokstäver än siffror i raden, men har en ruggig kapacitet när han håller sig felfri. Det finns också bra förklaringar till galopperna på slutet, bl.a störningar mm. Här har han ett bra läge bakom bilen, och Flemming lär inrikta sig på att köra felfritt från start. Tar sen sats framåt och krossar allt sista varvet. Håller sig Langelidgutten i trav hela vägen är han stenklar!


Dagens skrällbud är:


V65-4: 11 Majors Snapscho - Conny Gustafsson


Majors Snapscho har formen på topp och levererar alltid bra avslutningar. Han vinner inte ihjäl sig precis, men motståndet ikväll känns inte så jättehårt, och med Axevallas långa upplopp kan spurten resultera. Intressant!


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards