Alla inlägg den 7 september 2011

Av Niclas Carlson - 7 september 2011 08:29

Solvalla står som vanligt värd för onsdagens V64. En hygglig omgång som ser ut att kunna bli favoritbetonad. Det finns alltså uppenbar risk för låg utdelning ikväll.


Dagens spik är:


V64-2: 9 Ypsilon Boko - Per Lennartsson


Ypsilon Boko gjorde debut för Per Lennartsson senast och vann direkt. Gjorde ett bra lopp då och visade att formen sitter där. Han är stark och tål tuffa upplägg, och går han bara felfritt har han toppchans till en ny seger här. Det enda kruxet är femtespåret från start, men jag tror han grejar det ändå.


Dagens skrällbud är:


V64-3: 7 Prins Alf - Per Lennartsson


Prins Alf gjorde en ruggig upphämtning efter en stor startgalopp senast. Flög fram över upploppet och var inte stort slagen. Kan hamna lite knepigt till ikväll, men med den formen han visade senast går ingen säker. Skräll som inte får glömmas bort!


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 7 september 2011 08:07

Axevalla med sitt långa upplopp stod som värd för tisdagens V65-tävlingar. En omgång som blev ganska så favoritebtonad med låg utdelning som följd. Vi fick bl.a se Rune US göra comeback under kvällen, men det var ingen rolig syn. Efter att ha varit borta länge skulle han vara fräsch och fin, men travade som en kratta och såg riktigt halt ut. Stannade också sista 300, och blev jättesist. Jag hoppas, för hästens skull att det var sista gången han beträdde en bana...


Dagens spik startade i V65-5. Det var Flemming Jensen som körde Langelidgutten, och så här gick det:


Langelidgutten öppnade riktigt bra för att vara han, och var direkt framme i dödens. Satte stenhård press på ledande favoriten Brother Glide, och varvet öppnades på 13. Travet flöt dock inte alls för Langelidgutten, och med 500 kvar tappade han stilen rejält. Galoppen kom som ett brev på posten med 350 meter kvar, men då var ha redan trött och slagen. Inte alls bra!


Ev odds: 2,40

V65-streck: 47%


Dagens skrällbud var Majors Snapscho. Han kördes av Conny Gustafsson och startade i V65-4. Så här gick det:


Majors Snapscho hamnade en bra bit bak i kön. Gick iväg som tvåa i tredjespår med 1200 kvar, och tog sig successivt framåt. Kom fram som tvåa med 500 kvar, och såg ut som att han skulle kunna hota ledaren. Gick ut till attack med 200 kvar, men hade ingen ork kvar utan tappade istället flera längder den sista biten. Hygglig insats ändå, men slutvarvet blev för tufft denna gången.


Ev odds: 10,00

V65-streck: 13%

Ovido - Quiz & Flashcards