Alla inlägg den 5 september 2011

Av Niclas Carlson - 5 september 2011 22:27

Himlens portar öppnade sig över stora delar av Sverige idag, så även på Mantorp. Men banan klarade sig fint och fick t.o.m beröm av flera tränare. Riktigt kul!


Dagens spik startade i V65-4. Det var Love You More so kördes av Kenneth Haugstad. Så här gick det:


Love You More fick en bra inledning och hamnade i tredje ytter. Gick till attack med 750 kvar, och tog sig snabbt fram till tätduon. Avväpnade dessa enkelt och tog över ledningen med 350 meter kvar. Gick sen undan med två längder över upploppet och vann busenkelt. Ett toppsto!


Odds: 1,49

V65-streck: 67%


Dagens skrällbud startade i V65-6. Det var Per Nordström som körde Åtting Hornline, och så här gick det:


Åtting Hornline kastade sig i galopp direlt när bilen släppte fältet och tappade ca 30 meter. Kom ikapp fältet relativt snabbt och lyckades kryssa sig fram till tredje ytter. Gick till attack med 550 meter kvar och gick fort en bit, men speeden ebbade ut och Åtting Hornline tröttnade rätt så rejält över upploppet. Gjorde ändå en godkänd insats med tanke på startgaloppen.


Ev odds: 8,30

V65-streck: 17%

Av Niclas Carlson - 5 september 2011 08:08

Mantorp står som värd för måndagens V65-tävlingar. Man har fått ihop en riktigt bra omgång, med flera jämna lopp. Vi får också se fina tre- och fyraåringar i de fyra Breeder's Crown-loppen. Fin sport är att vänta!


Dagens spik blir:


V65-4: 9 Love You More - Kenneth Haugstad


Love You More har gått från klarhet till klarhet under sommaren. Hon var jättefin när hon satt fast i Stochampionatet och var minst lika fin senast när hon vann lätt på Åby. Har ett hyggligt läge här, och bör hitta en bra position direkt. Sen kan Kenneth lägga upp taktiken som han vill, framåt direkt eller gå iväg med 600 kvar. Jag tror att Love You More är fullständigt överlägsen här, och spikar utan att tveka.


Dagens skrällbud är:


V65-6: 5 Åtting Hornline - Per Nordström


Åtting Hornline provade på lång distans senast. Gjorde ett bra lopp i ledningen då men blev avslagen kort före mål, och kanske att distansen var lite för lång då. Bättre distans nu, och med tanke på att han är riktigt vass från start ligger vägen till ledningen öppen för honom. Jag tror att Åtting Hornline har toppchans från spets, och han ser inte ut att bli så jättehårt streckad i alla fall..


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards