Alla inlägg under juni 2011

Av Niclas Carlson - 25 juni 2011 21:04

Midsommarhelgens V75-omgång avgörs enligt traditionen i Kalmar på söndag. Omgången ser en hel del starka favoriter, och risken finns för bottenutdelning. Jag gör det hela lite svårare, och plockar bort en av Svanstedts jättefavoriter helt (pga orutin och svårt spår), och spikar i det svåra sista loppet.

Tyvärr är det stor tidsbrist för mig, så jag har inte riktigt tid till att skriva ner nån analys av loppen tyvärr...Men ett systemförslag bjuder jag på i alla fall:


1) 4 Sanity (3-10)

2) Alla 12 startande

3) 1,4,10 (5-7)

4) 6 Torgil (4-3)

5) 3,6,10,13,14 (4-8)

6) 2,3,5,10 (6-7)

7) 9 Nash As (8-11)


720 rader = 360 kronor


Kort om spikarna:


Sanity (V75-1) var smällfin senast och vann hur lätt som helst. Han är snabb från start och även om Ludde säger att han ska svara med Yukon Boko, tror jag att Sanity sitter i spets efter senast 500 meter. Därifrån blir han svårslagen, men han såg så bra ut senast att jag tror han kan vinna från dödens också.


Torgil (V75-4) dundrade till ledning efter 200 meter senast och hade sen lekstuga. Såg nästan ut som en ny häst, och var riktigt bra. Har ett perfekt spår här, och vägen mot ledningen ligger öppen. Toppchans!


Nash As (V75-7) var bra senast och var på väg mot segern när han plötsligt slängde sig i galopp med 200 kvar. Ska enligt Ludde träna riktigt bra efteråt, och han gillar distansen. Kliver han bara iväg felfritt, så har han kapacitet att sänka hela fältet. Jag tror att Nash As vinner tämligen enkelt.


Lycka till allihop!

V75
Av Niclas Carlson - 24 juni 2011 09:26

Då det är midsommar, och det finns en hel del annat att stå i, så tar jag en liten paus under midsommar. Återkommer lördag kväll med tips till V75 i Kalmar!


Ha en trevlig midsommar allihop!

Av Niclas Carlson - 24 juni 2011 09:19

Torsdagens midnattstrav bjöd på en del skrällar. Dagens spik var Livi Destiny med Patrik Nygren, och de startade i V65-6.


Det hade kommit rapporter om ett offensivt upplägg, men när starten gick blev Livi Destiny hängandes i tredjespår, och fick backas ner till sjätte ytter efter 300 meter. Gick med som tvåa i tredjespår med dryga varvet kvar, men då tempot var så högt uppskruvat tog man sig knappt framåt. Runt sista kurvan gick Livi Destiny till egen attack och det bet bra på upploppet, men närmare än en femteplats kom han aldrig...


Ev odds: 11,70

V65-streck: 18%

Av Niclas Carlson - 23 juni 2011 08:33

Torsdagens V65-omgång avgörs på Dannero, som kör midnattstrav ikväll. Omgången innehåller några stora favoriter som har hyggliga uppgifter, men jag tror det kan smälla till lite och en hög utdelning är inte alls otrolig. Dagens spik är:


V65-6 : 7 Livi Destiny - Patrik Nygren


Livi Destiny har ingen rolig rad, och var ganska så blek senast. Formen är lite dunkel, men ikväll har han rätt förutsättningar. Distansen är den rätta, och han slipper dessutom den värsta konkurrenten, Cinidan, som är struken. Det är läge för ett offensivt upplägg ikväll, och jag tror att Livi Destiny sitter i ledning efter max 500 meter. Sen blir han svårslagen!


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 23 juni 2011 08:19

Onsdagens spik hette Sammarco, och kördes av Björn Goop. De startade i V64-2, och så här gick det:


Sammarco inledde hyggligt från start och hamnade i tredje invändigt. Hade chansen att gå ut tidigt i andraspår men valde att sitta kvar. Blev dragen bakåt med 650 kvar när ledaren plötsligt stannande. Kom ut i andraspår med 500 kvar, men satt återigen fast runt sista kurvan. Fick fritt med 150 meter kvar och fixade tredjeplatsen via en vass avslutning och lite slalomkörande. Passas i nästa start!


Ev odds: 5,50

V64-streck: 20%

Av Niclas Carlson - 22 juni 2011 08:22

Det är onsdag och dags för V64. Men inte på Solvalla, som tagit semester ett tag framöver, utan på Vaggeryd. Jodå, sommaren är här, åtminstone i almanackan, och då sticker V64 ut på turné. Ett bra koncept och kul för de mindre banorna. Kvällens omgång ser öppen ut, och även om det finns några bra favoriter så tror jag utdelningen kan sticka iväg ändå. Dagens spik är:


V64-3: 11 Ojos Del Salado - Conrad Lugauer


Ojos Del Salado blev en snackhäst runt Jägersro i vintras. Deta sedan han visat enorm fart, men också en hel del galopper. Han har stabiliserats något, men senast straffade han ut sig med en galopp ändå. Gjorde ett bra lopp ändå, och är på väg uppåt i form. Han har väldigt hög kapacitet, och har som sagt enorma fartresurser. Går han felfritt tror jag han är överlägsen här, och jag tvekar inte det minsta när det gäller att spika honom. Det är bara galopp emot.


Då Ojos Del Salado blivit struken hamnar spiken istället på:


V64-2: 3 Sammarco - Björn Goop


Sammarco har alltid visat hög kapacitet men har också strulat till det för sig själv rätt så ofta. Han är nu valack sen ett tag tillbaka och har stabiliserats en aning. Han hade vilat inför senaste starten och satt då fast med en del krafter kvar. Såg fin ut, och har ett bra läge här. Han gillar distansen och formen pekar uppåt. Jag tror han har bra chans att vinna och jag spikar!


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 21 juni 2011 19:31

Tisdagens spik i Visby startade i V65-1. Lord Thai Taata kördes av Roger Hassborg, och så här gick det:


Lord Thai Taata tog hand om ledningen direkt, och fick bestämma i behagligt tempo första 500. Drog sen upp farten rejält upp till varvningen, men sen bedarrade tempot igen. Höll fortfarande ledningen med 500 kvar, men med 300 kvar hade Lord Thai Taata gjort sitt, och dalade ner till en sjätteplats till slut. Han var helt enkelt för dålig för att räcka till seger.


Ev odds: 12,70

V65-streck: 5%

Av Niclas Carlson - 21 juni 2011 09:46

Tisdagens V65-tävlingar avgörs på Skrubbs travbana i Visby. Det är tyvärr ingen större klass på loppen, men det gör de spelbara i alla fall. Omgången ser svår ut och jag tror det blir rätt så stora pengar för de som hittar rätt. Och då gäller det att ha rätt spikar, och jag tror jag har hittat en totalt bortglömd vinnare. Dagens spik är:


V65-1: 1 Lord Thai Taata - Roger Hassborg


Lord Thai Taata vann ett par lopp på Solvalla förra året och var riktigt bra då. Har sen haft problem under året och inte haft nån form alls. Han har ett bra läge här, och får han ledningen tror jag att han har mycket bra chans att leda runt om. Visst, det är en chansspik, men vinner han, då är ni bra med från början!


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards