Alla inlägg den 10 juni 2011

Av Niclas Carlson - 10 juni 2011 21:00

Lördagens V75-omgång avgörs i Östersund. Det är bra klass på loppen, och det ska som vanligt bli mycket kul att se. Utdelningen brukar inte bli särskilt hög denna dagen, men det är jackpot idag och då kan det kanske skena iväg lite ändå...


Jag går ut hårt och spikar direkt i V75-1. 5 The Man imponerade stort senast och var riktigt bra. Han har formen i topp och klarar både spåret och distansen. Jag tror att Åke kör fram tidigt och tar över ledningen, och sen blir han mycket svårslagen. Som sagt, det blir en spik direkt. Det givna motbudet är ju 8 Atlas Boko som var grymt bra senast då han vann på svenskt rekord. Nu blir det dock ingen ledning, och läget är inte roligt. Jag tror faktiskt att han kommer sitta fast invändigt hela vägen, därför spikar jag The Man. 1 Jacques är i hygglig form, och har ett bra läge. Kan han hålla upp ledningen och sen släppa till The Man, då ligger vägen öppen för att haka på till andrapriset.

Rank: 5, 8, 1, 10, 6, 3, 7, 11, 2, 4, 12, 9


I V75-2 går tipsettan till 2 Mended. Han avslutade bra senast och är återigen på väg uppåt i form. Har perfekta förutsättningar här då han är mycket snabb från start, och gillar dessutom kort distans. Från ledningen biter han ifrån sig bra och jag tror han har bra vinstchans. 4 Golden Sid är i toppform och är extra vässad inför det här loppet. "Skräcken" lät väldigt optimistisk i en intervju i veckan, och jag tycker Golden Sid är värd ett streck. 1 Hamtaro återkommer efter lite vila, och har ett bra läge. Han kan avsluta ruskigt vasst, och med en resa i rygg på ledaren och lucka kan han skrälla. Favoriterna 10 Clambake och 11 Belgrado är bra hästar men har dåliga lägen. Jag tror inte de är tillräckligt bra för att kliva runt allihop här och de hamnar därför utanför lappen.

Rank: 2, 4, 1, 10, 11, 8, 7, 6, 3, 5, 9, 12


V75-3, Jämtlands Stora Pris, har samlat den absoluta eliten. Det är, som Mikael Nybrink skrivit, Elitloppet över medeldistans. Tipsettan hamnar på 6 Yarrah Boko som är i sitt livs form. Han gjorde två kanonlopp i Elitloppet, och var inte stort slagen i finalen. Trivs dessutom bättre över dagens distans, och körs återigen offensivt. Bra segerchans. 9 Year In Review blev ju grovt överkörd i Elitloppet. Att han lyckades stå på benen är ett under. Ska dock inte tagit skada av det som tur är. Han är i bra form, och siktar såklart på ett smyglopp här. Han har en ruskig speed, och ska ses med bra chans han också. 7 Maharajah mötte C-laget senast och vann trots en kort galopp på vägen. Men han imponerade inte, har haft en hovböld och inte startat på två månader. Visst har han kapacitet för att vinna, men då får det inte bli nån galopp, och han får inte heller ha nån dålig dag. 2 Global Investment blev överfallen i ledningen i Sweden Cup senast och blev mycket trött. Var kanske inte som bäst heller. Trivs bättre över dagens distans och han kan få ett riktigt fint lopp här. Han har ett fighterhjärta av guld, och har en vass avslutning. Skrällbud om allt stämmer på vägen.

Rank: 6, 9, 7, 2, 4, 5, 3, 10, 1, 8


I V75-4 kommer dagens andra spik. 2 Hallsta Lotus avslutade bra senast men var chanslös att hinna fram till seger. Såg seg ut hela vägen och kanske att kort distans inte är hans likör. Bättre distans idag och jag tror han vinner rätt så enkelt här. Vid gardering så är 6 Neslands Loke värst emot. Han har inte startat på ett tag, men tränar riktigt bra och har hög kapacitet. Kan avsluta bra och är ett hett platsbud. 10 Myllarfaks avslutade bra senast och är i hygglig form. Platsbud igen.

Rank: 2, 6, 10, 9, 4, 5, 3, 1, 7, 11


V75-5 är ett vidöppet stolopp. Det är dessutom lärlingar som kör, vilket inte gör det lättare. Tipsettan går till 12 Madamacristina Cof som avslutade riktigt vasst senast till en knapp förlust. Hon är i toppform men har ett krångligt läge. Har dock en otrolig speed och är ett hett segerbud. 4 Regina One avslutade bra i måndags och visade uppåtform igen. Har ett bra läge och sitter inte måndagens lopp i benen så är hon med i striden. 3 Sunshine Ås avgjorde på ett bra sätt senast och såg fin ut. Hanna Olofsson är optimistisk och hon ska räknas tidigt. 7 Kitty Gel vinner inte ihjäl sig, men har bra form. Kan avsluta vasst och kanske att man kan lura henne först över linjen idag. 2 Brookfield är i bra form, och har ett bra läge. Ska inte nonchaleras. 15 Omelette gick bra senast från ett omöjligt läge. Ingent roligt läge nu heller, men får hon rätt ryggar under vägen kan det resultera i en seger. 9 Naughty But Nice är bättre än raden och är inte helt borta om allt stämmer på vägen. 10 Moonbeam Hanover avslutade vasst senast och såg fin ut. Är dock som bäst över kort distans och hon är beroende av ett rygglopp. Känns inte så het för min del, men får ändå en plats på kupongen.

Rank: 12, 4, 3, 7, 2, 15, 9, 10, 11, 8, 5, 6, 1, 13, 14


V75-6 är ett öppet sprinterlopp. Jag tror det blir stenhård körning här och det gynnar min tipsetta 11 Update. Han har inte rosat marknaden hittills i år, men ska träna som en demon hos Gooparna. Han har kapacitet för att vinna, och blir det fullt ös som jag tror är han ett hett segerbud. Det vimlar dock av motbud, så det blir ingen spik. 4 Lucky Moment blev grovt störd på upploppet senast och hade varit längre fram utan det. Spurtade sylvasst gången innan och han är i kanonform. Med lite tur på vägen denna gång kan han överraska rejält. 3 Lython Abroad har inte startat på ett tag, men gillar distansen och är rätt så bra i grunden. Han har kapacitet för att segerstrida, och kan skrälla med lite flyt. 8 El Sueco var det stora minus på inför förra starten. Han gjorde trots det ett bra lopp och avslutade riktigt vasst. Han är ruskigt startsnabb och kan hitta en bra position direkt. Med i striden. 7 Sten Li har hittat en ruskig formtopp, och avslutade klart godkänt senast. Har ett bökigt läge, men kommer han bara till så är han inte helt borta. 2 Leo On Line är sylvass från start och min spetsfavorit. Biter ifrån sig bra i ledning och får inte nonchaleras. Favoriten 1 Zwack var grym senast, men jag har den uppfattningen att han brukar vika ner sig till slut. Jag tror inte att han räcker till seger här och plockar inte med honom...

Rank: 11, 4, 3, 8, 7, 2, 1, 5, 10, 9, 6


I V75-7 kommer dagens tredje spik. 9 Caballion stressade upp sig rejält av publiken senast och satte inte en fot rätt i starten. Innan dess hade han imponerat enormt. Han har ett bökigt läge här, men jag tror han rundar allt via sitt blytunga slutvarv. Värsta motbudet är 5 Classic Tile som har hög kapacitet, men han har inte startat på ett tag. Dessutom kan han ibland tappa travet. Är han i full form är han med i striden, men jag tror ändå inte att han orkar stå emot Caballion. 10 Zander har varit klart bra i sina Sverigestarter och är ett hett platsbud.

Rank: 9, 5, 10, 3, 6, 11, 12, 1, 8, 2, 7


Systemet ser ut så här:


1) 5 The Man (8-1)

2) 2,4,1 (10-11)

3) 6,9,7,2 (4-5)

4) 2 Hallsta Lotus (6-10)

5) 12,4,3,7,2,15,9,10 (11-8)

6) 11,4,3,8,7,2 (1-5)

7) 9 Caballion (5-10)


576 rader = 288 kronor

Lycka till!!

V75
Av Niclas Carlson - 10 juni 2011 20:45

Intruder Kronos i V65-6 var dagens spik. Han fick en hyfsad inledning och hamnade i andra ytter efter 300 meter. Efter 850 meter blev det dock dödens, och där fick han harva resten av loppet. Fick dock stora problem att hänga med under slutvarvet och var dessutom nära att galoppera runt sista kurvan. Hade långt fram med 250 kvar men avslutade ändå hyggligt, men blev bara fyra. Inte som bäst idag...


Ev odds: 2,40

V65-streck: 69%

Av Niclas Carlson - 10 juni 2011 09:11

Östersund står som värd för fredagens V65-tävlingar. Jag tycker det ser favoritbetonat ut, men lite lurigt är det ändå eftersom det inte är helt lätt att hitta spikarna.

Robert Bergh fick förtroendet igår, och brände, men han får en ny chans idag, för dagens spik är:


V65-6: 9 Intruder Kronos - Robert Bergh


Intruder Kronos radade upp segrarna under vintern/våren och var riktigt bra. Har i de två senaste loppen varit ute mot stenhårt motstånd (Orebro Int'l och Harpers), och möter här betydligt lättare motstånd. Jag ser det som så att Bergharn styr framåt tidigt och tar över täten, och sen kör ifrån de andra till en lätt seger.


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards