Alla inlägg den 22 juni 2010

Av Niclas Carlson - 22 juni 2010 22:31

E3-kvalen kördes idag och det såg enormt favoritbetonat ut på förhand. Riktigt så blev det inte...


I V65-1 var 1 Amaru Boko snabbast från start i en jämn öppning. Det var många hästar i bredd in i första kurvan, och favoriten 8 Raja Mirchi var ute i femte, sjätte spår i ingången till kurvan. Runt kurvan tog han sats, och efter 600 meter sat favoriten i ledningen. Sen var det en ren och skär uppvisning av de två där framme. Raja Mirchi ökade farten sista varvet, och den enda som kunde hänga med var Amaru Boko i rygg. Dessa två stack undan, och in på upploppet försökte Amaru Boko gå till attack. Men Raja Mirchi sträckte på sig, och vann tämligen okörd på mycket fina 13,4. Amaru Boko tvåa, och den sista finalplatsen togs av 5 Wariner på behörigt avstånd.


I V65-2 visade 1 Domino Sund bra startsnabbhet och tog enkelt ledningen. 3 Noblesse Kronos hamnade först i tredje ytter. Det såg ut att bli en lugn väg till seger för Domino Sund, men 1100 före mål kom 11 Know It All Face farandes. Hon kom så fort fram att Domino Sund inte kunde svara, och därmed satt Ludde i täten. Ludde ökade farten successivt, och när det var 400 kvar tackade han för sällskapet och stack iväg. Ledde med 20 meter men när de svängde in på upploppet så tog det tvärstopp. Domino Sund var trött, men tog över en kort stund. 9 Varenowa hade fått en fin smygresa i rygg på Domino Sund, och när alla andra var trötta, så blev det en enkel seger till slut för 109-oddsaren Varenowa! Tvåa blev 10 Olivia Frontline, trea Domino Sund.


I den tredje avdelningen kunde som väntat inte 1 Nice Kronos vara med i startrusningen. 5 Mahagony kördes till ledning, men släppte efter 450 meter till 2 Adena Boko. Nice Kronos hittade dock ut i andraspår direkt, och när tempot bedarrade, då kom attacken. Därmed satt Nice Kronos i spets efter 700 meter. Sen körde Ludde som vanligt, dvs full gas sista 600 meterna. Detta gav stora luckor i fältet, för det var ingen som kunde hänga med. Segern blev överlägsen för Nice Kronos, tvåa blev en bra avslutande 4 Honest Ås, medan Adena Boko blev trea. Segermarginalen? 8 längder!


I V65-4 tog 3 Kaffir Face ledningen in i den första kurvan. 4 Belgrado galopperade bort sig, liksom 5 Growup. 9 Aaron De Veluwe kom fram utvändigt om Kaffir Face efter en bit, men gjorde ingen ansats till att pressa. 900 meter före mål kastade sig helt plötsligt Kaffir Face omotiverat i galopp! Vilket banade väg för 2 Classic Man som suttit i rygg. Classic Man blev sen utsatt för tryck av Aaron De Veluwe, men stack bara undan med två längder över upploppet. Aaron De Veluwe blev tvåa, 10 Tryptophan Ås trea.


I V65-5 försvarade 1 Update innerspåret ganska så enkelt, medan min spetsidé, 7 Deuxieme Picsous togs lugnt från start och inledde i tredje ytter. När tempot började strypas efter 500 meter kastade Robert Bergh loss 12 Kadett CD från kön, och hamnade utvändigt om Update. Dessa två svarade sen för en härlig duell, där Kadett CD var den som tryckte upp tempot under sista varvet. Update försvarade sig så gott han kunde, men till slut var Kadett CD den starkaste av dem två, och vann med två längder tillgodo. En mycket bra insats, och tiden blev fina 13,5. Trea, en bit efter, blev Deuxieme Picsous.


I den avslutande avdelningen galopperade 2 Koala Face bort sig direkt i starten. 4 Amalfi Boko tog ledningen efter 250 meter, men släppte den till 3 Knowlege Face efter 550. Därmed fick favoriten 8 Tamla Celeber en perfekt resa i andra ytter. 550 meter för mål kom så attacken från favoriten, men Knowledge Face stretade emot bra och länge. Men 75 meter före mål så kopplade Tamla Celeber segergreppet och vann rätt enkelt. Knowledge Face blev tvåa, trea blev 11 Khaki Broline.


Spelmässigt blev det bara fyra rätt, missade på 109-oddsaren Varenowa, och även Classic Man. De är svåra att få med, och jag kan bara gratulera de som lyckades få alla rätt idag...

V65
Av Niclas Carlson - 22 juni 2010 00:15

Bergsåker bjuder på fantastiskt fina tävlingar på tisdagen. Det är dags för E3-uttagningar, och de tre främsta från varje försök går vidare till finalerna. Det är stor varning för att det blir rena favoritparaden, men jag har i alla fall hittat några streck som gör att det kan bli hyfsat betalt ändå.


I V65-1 blir 8 Raja Mirchi storfavorit. Senast fick han sin segerrad bruten, då han galopperade upprepat under Elitlopps-söndagen och såg inte alls bra ut. Jag förmodar att Ludde har fått tillbaka hästen i topptrim och jag tvekar inte en sekund att spika honom här. Bakom honom är det framför allt 1 Amaru Boko som kan utmana. Han är snabb från start och tar troligen ledningen här. Men släpper väl när Raja Mirchi kommer farandes? En bra häst som blir tvåa här. 7 First Lane var lysande på Solvalla senast och är med och hugger om en finalplats.

Rank: 8, 1, 7, 6, 3, 9, 10, 4, 5, 2


V65-2 känns lite mer öppet. Jag ger tipsettan till 1 Domino Sund som har varit riktigt bra i sina senaste starter. Med lite flyt så kan hon kanske hålla ledningen här, och då blir hon svår att tas med. Men kan även vinna bakifrån. 3 Noblesse Kronos är snabb ut, och är i bra form. Är absolut med och krigar om segern här. 11 Know It All Face har bra kapcitet, och kanske kan sänka alla här. Formen är bra, läget desto sämre. Men som sagt, hon kan skrälla här!

Rank: 1, 3, 11, 4, 5, 10, 2, 6, 9, 7, 8


I den tredje avdelningen ger jag tipset till 5 Mahagony som jag tror kommer att spetsa här. Hon var inte alls bra i årsdebuten, men ska ha gått framåt med det loppet i sig. Tar hon spets och får fuska bort en bit så är hon tillräckligt bra att vinna. 1 Nice Kronos blir favorit här, men hon är inte snabb ut, så här gäller det för Ludde att komma ut i andraspår. Gör han det så är det en bra vinstchans, formen är på topp. 2 Adena Boko är en fin häst som har toppform. Hon kan öppna bra, och kan vara först över linjen med lite flyt på vägen.

Rank: 5, 1, 2, 4, 3, 8, 7, 10, 9, 6


V65-4 och här blir 3 Kaffir Face klar favorit. Han är hyfsat snabb ut, formen är på topp, men han kan galoppera när som helst...Felfri är han förmodligen överlägsen i detta gänget, men jag garderar. 4 Belgrado var bra bakom Update senast, och var inte stort slagen. Han har bra kapacitet, men det är inte alltid han visar den. Jag plockar även med finske 9 Aaron De Veluwe som ser ut att vara en snabb och stabil häst. Tuomas Korvenoja brukar få fram bra unghästar...

Rank: 3, 4, 9, 1, 10, 2, 5, 12, 8, 7, 11, 6


I V65-5 chanstippar jag 7 Deuxieme Picsous, som är vrålsnabb från start och kommer att ta ledningen här. Sist höll han ett högt tempo i Treåringseliten, och blev slagen av smygande Nevele Wood med ett huvud. Hr får han nog sitta ifred i ledning och då har han en bra chans att vinna. 1 Update försöker säkert försvara ledningen men jag tror han får nöja sig med vinnarhålet. Sist vann han, men utan att imponera. Men från detta läget så går han till final. 12 Kadett CD är förmodligen bästa hästen, men från detta läget kan det strula rejält. Men på det han visat förut så är han med och slåss om segern ändå.

Rank: 7, 1, 12, 8, 5, 9, 6, 4, 2, 3, 11


I den sista avdelningen så hittar jag dagens andra spik i form av 8 Tamla Celeber. Hon gick bra sist, men fick stryk av en bättre häst (Prada Pellini). Läget är inte bra, men respekten för Tamla Celeber är så stor att hon blir släppt till ledning efter en bit här, och då är loppet över. 3 Knowledge Face är i bra form, och krigar om en finalbiljett, liksom stallkamraten 2 Koala Face.

Rank: 8, 3, 2, 4, 1, 7, 11, 10, 6, 5, 9


V65-systemet:


1) 8 Raja Mirchi (1-7)

2) 1,3,11 (4-5)

3) 5,1,2 (4-3)

4) 3,4,9 (1-10)

5) 7,1,12 (8-5)

6) 8 Tamla Celeber (3-2)


81 rader...


Lycka till, och njut av travsport när den är som bäst!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards