Alla inlägg den 21 juni 2010

Av Niclas Carlson - 21 juni 2010 22:25

Vi går rakt på den första avdelningen, där 4 Victory Hill spetsade utan problem. 6 Sundbys Gidde satte sig i dennes rygg, med 5 Baron Flax utvändigt. I andra ytter fanns 7 Nightbreed. 600 kvar gick Nightbreed till en snabb attack, samtidigt som Baron Flax tröttnade totalt. Detta skapade en lucka för Sundbys Gidde, som gick ut i Nightbreeds rygg. Victory Hill hade fortfarande ledninge in på upploppet men då to Nightbreed över. Greppet för honom blev dock kortvarigt då Sundbys Gidde enkelt avväpnade Nightbreed och vann med en halv längd.


I V65-2 bombade 5 All Of My Life till ledning. 3 Blue Rock hittade andra ytter, medan 2 Toulouse hamnade i fjärde ytter. Därifrån var Toulouse chanslös att blanda sig i striden. All Of My Life drog i hårt tempo, men in på upploppet var det färdigkört, och Blue Rock kunde ta sig förbi 50 meter före mål.


I V65-3 galopperade 1 King Of The Moor efter ca 200 meter i en våldsam strid om ledningen. Den fick istället 3 Jullex Dante. 7 J Gold hamnade i dödens medan 5 Pine Alone satt i andra ytter. King Of The Moor ställde sig och fick fjärde ytter. 700 före mål lossade King Of The Moor kanonen, och han flög fram på bortre långsidan. Pine Alone galopperade bort sig, J Gold tröttnade totalt. 2 Hökhults Rebecca fick då luckan från vinnarhålet. In på upploppet så ryckte Jullex Dante undan samtidigt som krafterna tröt hos King Of The Moor. Hökhults Rebecca försökte men kunde inte gå i närkamp och Jullex Dante vann ganska så behagligt.


I den fjärde avdelningen försvarade 1 Victory Queen ledningen i en hård öppning. Storfavoriten 4 Jolly Broline satt placerad i fjärde ytter, men efter 1000 meter fick Johan Untersteiner nog, och körde framåt och tog över ledningen varvet kvar. 9 Magnetique kom upp på utsidan om Jolly Broline när det återstod 550 meter, och dessa två lämnade resten av fältet. Det blev en strid hela upploppet ner, men kort före mål så orkade inte Magnetique längre, och Jolly Broline gick ifrån med en säker längd tillgodo.


I V65-5 var det upplagt för spetsstrid mellan 4 Calamara Donna och 7 Nursery Rhyme. Jag trodde att Calamara Donna skulle hålla ledeningen, men det var helt fel. Nursery Rhyme var snabbare från start, och därmed var loppet kört. Calamara Donna satt fast i rygg på Nursery Rhyme hela vägen, och Nursery Rhyme vann barnsligt enkelt...


I den sista avdelningen tog 11 Titan Patrik hand om ledningen efter  250 meter. Han kom igenom perfekt från start, och såg kanonfin ut. 4 Zilver Boko gick upp och pressade efter 900 meter, men utan att kuna ta över. 2 Maestoso fick ett hyfsat lopp i tredje ytter, stack till attack 700 före mål. Kom fort fram på utsidan av Titan Patrik, som i det läget fuskade med travet. Men in på upploppet hade Svanstedts häst hittat travet igen, och gick undan med tre längder före en godkänd Maestoso, som därmed åkte på sin första förlust.


Spelmässigt var det total katastrof. Blue Rock trodde jag inte alls på, klart att han vann då. Tre rätt bara , de tre övriga satt som första reserv...

Imorgon blir det roligare, E3-uttagningar på Bergsåker!

V65
Av Niclas Carlson - 21 juni 2010 00:25

Måndagens V65:a avgörs på mantorp, och det är en hel del fina lopp vi bjuds på. De två första avdelningarna är två st försök till en final som går senare på kvällen. Jag gillar inte det, då kuskarna kan få för sig att de ska spara hästen till finalen, och kanske bli tvåa eller trea i försöket istället. Jag har sett några såna styrningar under åren. Men nu är det som det är....


I V65-1 ger jag tipset till 6 Sundbys Gidde. Näst senast fick han öppna stenhårt, men satt i ledning hela loppet och fick målfotostryk av Bachelores Dream. Sist fick han öppna hårt för spets igen, släppte till Youpie, och var totalt slut när det var 400 meter kvar och slutade sist. Nu har han laddat batterierna och jag tror att han har bra chans att vinna det här. 4 Victory Hill är riktigt startsnabb och tar förmodligen ledningen här. Näst senast satt han fast bakom 7 Nightbreed, och senast galopperade han i spetskörning i första kurvan. Körs han i ledning så har han stor chans att vinna! 8 Count Harry har hyfsad form, men får allt som oftast ganska tunga lopp. Han kan avsluta vasst med rygglopp, och det kanske han kan få här.

Rank: 6, 4, 8, 7, 1, 5, 3, 10, 9, 2


V65-2 är andra försöket, och här chanstippar jag 5 All Of My Life. Hon är startsnabb, och tar hand om spetsen här. Senast fick hon öppna lite för tufft för att orka hela vägen, men nu är det 500 meter kortare, och stort kuskplus med Björn Goop i sulkyn. Det finns dock utmanare, och som andra rankar jag 7 Atlet Sund som var mycket bra senast. Fick gå i dödens hela vägen, men var inte långt efter vinnande 3 Blue Rock då. Risken finns att det kan bli en tung löpning igen, men han har kapacitet att vinna. 8 Estreet var grym senast vid segern, men får nog svårt att komma till spets nu. har bra form, och är ändå given på kupongen. 2 Toulouse var trea bakom Estreet senast, men jag tyckte inte att han var bra. Han kan bättre än så, och han kanske visar det nu? 4 Prince Tagg skötte sig ra i tuff konkurrens senast men hade för långt fram. Bättre läge nu, och han kanske kan hinna fram nu istället?

Rank: 5, 7, 8, 2, 4, 3, 1, 9, 6, 10


Den tredje avdelningen är ett treåringslopp, och här ger jag med viss tvekan tipset till 1 King Of The Moor. Hästen har överlägsen kapacitet för att slå det här gänget, men jag tyckte han var riktigt dålig senast, och han måste vara förbättrad föär att vinna här. Kan dessutom bli fast då han inte är så snabb ut. Kunnandet finns där, men visar han det? 5 Pine Alone har varit ute mot tuffa hästar på slutet men skött sig fint ändå. Är ingen snabbstartare, men har bra fart i sig. Utmanar! 7 J Gold har varit struken sedan senaste starten och är svårbedömd. Har fart och kunnande för en tätplacering. 4 Uran Brick har inlett sin karriär bra, och gör en intressant start här.

Rank: 1, 5, 7, 4, 3, 8, 6, 2, 9


I den fjärde avdelningen hittar vi då första spiken för kvällen. 4 Jolly Broline var ruskig senast, då hon dels häll spets i en snabb öppning, dels höll emot en så bra häst som Molly McGuire som ju vann V75 i lördags. Med den startsnabbheten hon visade senast så kan jag inte se annat än att hon bombar till spets här, och sen är loppet över. En tråkig spik, kan tyckas, men huvudsaken är att hon vinner...Bakom är det jämnare, 1 Victory Queen gick helt ok sist och ser ut att ha formen på topp. 2 Klara har inte fått till det i år än, men har kunnandet, och gör upp om en plats.

Rank: 4, 1, 2, 5, 9, 10, 12, 7, 11, 8, 3, 6


I V65-5 hittar vi spik nr 2. 4 Calamara Donna är snabb ut och här blir det spets. Senast gick hon i ledning men fick målfotsotryk av en smygkörd italienare. Denna gången tar hon inte stryk av nån...7 Nursery Rhyme är snabb ut men hon tar inte en längd på Calamra Donna. Därmed riskerar hon att få ett tungt lopp igen, och då blir det för svårt. 8 Target Hoss var en riktig besvikelse senast, och det är nog så att formen inte är där riktigt än. Riskerar att få en jobbig resa härifrån...

Rank: 4, 7, 8, 6, 2, 3, 11, 10, 1, 9, 5


I den sista avdelningen ger jag tipset till obesegrade superlöftet 2 Maestoso. Fem starter har givit fem segrar, och senast imponerade han nåt oerhört då han bara stack undan sista 500 och vann överlägset. Han är dock inte så snabb ut, och möter tuffare hästar nu, vilket gör att jag garderar. Men jag blir inte ett dugg förvånad om han vinner igen! 4 Zilver Boko har formen näst intill på topp, och har bra fart i sig. Tar förmodligen ledningen här, och kan bli svår att ta ner därifrån. 11 Titan Patrik svarade för en bra insats senast. Spåret nu gör det lite chansartat, men han har kapacitet att utmana. 7 Emerson visade bra fartresurser senast innan galoppen. Går han felfritt här kan han vara en skräll...

Rank: 2, 4, 11, 7, 5, 10, 3, 6, 12, 8, 1, 9


V65-systemet ser ut så här: (reserver inom parentes)


1) 6,4,8 (7-1)

2) 5,7,8,2,4 (3-1)

3) 1,5,7,4 (3-8)

4) 4 Jolly Broline (1-2)

5) 4 Calamara Donna (7-8)

6) 2,4,11,7 (5-10)


240 rader


Lycka till, och lämna gärna en kommentar om du vill, det uppskattas:)

V65
Ovido - Quiz & Flashcards