Alla inlägg den 19 juni 2010

Av Niclas Carlson - 19 juni 2010 23:54

Jag hoppar över söndagens V65-omgång på Arvika pga tidsbrist. Återkommer med måndagens V65-omgång på Mantorp istället....

V65
Av Niclas Carlson - 19 juni 2010 23:45

Boden bjöd på mycket folk, och mycket regn. Regnet gjorde att det var svårt, näst intill omöjligt att köra barfota, och det var nog några som tappade mycket på det.


V75-1 inleddes med galopp för favoriten 5 Fraternity Party. Han tappade inte så mycket i mark, men i position. Till ledningen stack 2 Bellini, med 3 Leonas Yeti i rygg. Fraternity Party gick fram i dödens efter ca 400. Tempot var extremt lågt, Bellini öppnade 1000 meter på 19,9....10 Versace Boko satt i andra ytter, men valde att gå fram i dödens 1100 före mål. Tempot trappades upp en aning under slutvarvet, och 600 före mål gick 11 Martin L Sisu till attack från tredje ytter. Fraternity Party satt kvar i det läget och blev alltså inlåst. Speeden för Martin l Sisu ebbade dock ut väldigt fort, så luckan kom när de kom in på upploppet för Fraternity Party. Han gick fort över upploppet, men Bellini hade fått fuska bort för mycket av loppet och kunde hålla undan med ett huvud tillgodo.


I V75-2 tog 5 Nelli Zoot hand om ledningen, samtidigt som betrodda 3 Lira Launcher galopperade bort sig. 7 Global Jewel hittade ut i andraspår direkt, men fick 11 Michelle Perry framför sig. Denna gick fram i dödens medan Global Jewel hamnade i fjärde ytter. Efter 700 meter så ströps tempot ganska så kraftigt, och det gjorde att Global Jewel gick till attack och landade i dödens efter ett varv. 600 meter före mål började sen Global Jewel att sätta klorna i ledande Nelli Zoot. Nelli Zoot försvarade sig dock bra, men 100 meter före mål hade Global Jewel avgjort ändå, och vann tämligen enkelt före en bra avslutande 8 La Bonne, som är i toppform nu. Vinner nästa gång!


Snacket inför V75-3 gick mest ut på huruvida 1 Torvald Palema skulle klara av att gå i spets. De funderingarna höll på att komma på kant direkt, då 4 Speedy Gold kastades loss direkt i starten, och det var inte med många centimeter som Torvald Palema lyckades behålla ledningen. Efter den spetsrusningen så försökte givetvis Svanstedt att strypa tempot, men efter 550 meter gick då 7 Bobtail till attack. Kom upp utvändigt om Torvald Palema, men lade sig nöjd där. Då kom 10 Global Investment farandes direkt efter, och varvet öppnades på 15. Under slutvarvet började sen Global Investment att massera Torvald Palema, och när det var 500 meter kvar så såg Torvald Palema slagen ut. Men det var bara en synvilla, för när de svängde in på upploppet, då exploderade Torvald Palema igen. Svanstedt visade bara pisken för hästen, som stack iväg med flera längder och vann busenkelt. 2 Marshland blev tvåa från rygg ledaren men på behörigt avstånd.


1 Erik På Näver var halva Sveriges spik i V75-4. De kunde dock slänga bongarna efter 30 meter, då hästen slog ihop och galopperade bort sig. 6 Sigge PH satt istället i spets, med 7 Charli Southwind på utsidan. I andra ytter hamnade 9 Molly McGuire, och det visade sig vara avgörande för loppet. Då det inte kom nån farandes från kön så var positionerna intagna, och när Robert Bergh kastade loss Molly McGuire 400 kvar, då var loppet avgjort. Molly bara flög iväg från sina konkurrenter och vann hur lätt som helst. En snygg styrning med lite flyt på vägen.


I V75-5 var kallbloden ute, och 6 Farmfurir strulade lite från start, och blev sen hängandes i tredjespår hela loppet! 7 Ulvsås Elvis susade till ledningen, och fick min skräll, 8 Vauhtelin Lento, på utsidan. I rygg på ledaren satt 1 Änga Trollet. Tempot hölls väl uppe, och köhästarna skulle få jobba hårt visade det sig. Farmfurir satt ju i tredjespår, och han agerade mest som bromskloss åt de andra, när attackerna skulle komma 700 kvar. 15 Stamping fick gå ut i fjärdespår för att attackera, men då skruvade Ulvsås Elvis upp tempot där framme samtidigt. detta gjorde givetvis att det vara helt omöjligt för de andra att plocka in nåt, och 300 kvar stack Ulvsås Elvis undan till en behaglig seger. Stamping galopperade uppgivet på upploppet, Vauhtelin Lento tröttnade 300 kvar.


I V75-6 galopperade 4 Livi Destiny och 7 Baron Sund bort sig direkt i starten. 6 Alphonso Bob spetsade, men släppte efter 600 meter till 5 Invested Love. 2 Manna hamnade då i dödens, medan favoriten 12 Swift Triumph satt sist i kön. 700 före mål försökte Swift Triumph gå till attack, men han klarade inte av den kletiga banan och gick knappt framåt. Istället var det Manna, som 500 kvar bara stack iväg och var helt överlägsen in på upploppet. Alphonso Bob fick lucka, och gick fort en bit på upploppet, men utan att kunna hota. Stora plusbetyg till Manna!


Den avslutande avdelningen såg 4 Speed Demon Love i ledning efter 250 meter. 5 Exceptional Kemp kom upp på utsidan och fick överta ledningen efter 650. 12 Caballion satt långt bak i kön, och efter 700 meter kastade Fredrik B Larsson loss, och kom farandes i en hastig attack. Exceptional Kemp lyckades dock försvara ledningen. Därmed fick 9 Monster Drive ett perfekt lopp i andra ytter. 500 meter kvar började Caballion att trycka på ledande Exceptional Kemp, som började se sliten ut. Med 200 meter kvar hade Caballion tryckt sönder ledaren, och då försökte Monster drive att gå till angrepp. Men det bet aldrig för honom, istället dansade Caballion undan till en lätt seger. Monster Drive höll till andrapriset, Exceptional Kemp fick nöja sig med att bli trea.


Spelmässigt gick det sådär...det blev 12 st 5:or, vilket gav 436:- tillbaka, så det blev -44:- som resultat. I kallblodsloppet blev det fel, och jag visste att Ulvsås Elvis var startsnabb, men tyckte att det fanns bättre hästar. Och Manna trodde jag skulle få svårt idag, men det var ju totalt fel. Så lite dåligt var det allt ändå...

V75
Av Niclas Carlson - 19 juni 2010 00:30

Lördagens V75:a avgörs på Boden, som kör midnattstrav för att inte krocka (?) med ett löjligt bröllop i Stockholm...Här vet vi vad som är viktigast och störst i alla fall...travet!:) Omgången ser ut att kunna bjuda på några favoritfall, några är tyvärr för bra för att stoppa. Men det är ju jackpot, så det kan bli bra betalt ändå...


I V75-1 ser det ut att kunna rensas direkt. 2 Bellini gjorde ett bra lopp i spets senast, även om jag tyckte att han fick fuska bort lite väl mycket. Härifrån kan han ta ledningen igen, och han har visat förut att han biter ifrån sig bra då. 10 Versace Boko satt fast bakom ledaren senast, och gick med full fart över linjen när luckan kom. Han gillar den långa distansen, och sitter han inte fast så är han med på målfotot. 7 Ludvig Palema har suttit fast i de två senaste loppen och körts enormt passivt och snällt. Antingen har man siktat på detta loppet den senaste månaden, eller så ska han ha såna lopp. Jag hoppas att de kör för seger i alla fall, han är tillräckligt bra för att vinna. 11 Martin L Sisu är loppets riktiga skräll. Han har haft svårt att få till det i år, men senast gick han i alla fall hyfsat över upploppet på en för honom opassande distans. Distansen nu passar mycket bättre, och har han hittat formen så är han med och gör upp om det här. 5 Fraternity Party körs ofta väldigt passivt och med smyglopp hela vägen. Jag är tveksam till hur han klarar distansen, och tror det blir ett smyglopp igen. kapaciteten finns, men styrningarna gör att jag rankar ner honom. Favoriten 3 Leonas Yeti har inte visat nåt av värde på ett tag och att han blir favorit här är obegripligt. Han får inte ens plats på mitt system...

Rank: 2, 10, 7, 11, 5, 3, 12, 6, 1, 9, 4, 8


I V75-2 hittar jag dagens första spik, i form av jättefavoriten 7 Global Jewel. För två starter sen kördes hon till spets efter 300 meter, och höll sen undan före ett gäng bra hästar. Sist höll hon hyfsat från dödens. Härifrån kommer Björn Goop att ta sig ut i andraspår direkt, och kör sen fram och tar över ledningen efter ca 500 meter. Sen är loppet över...Den som garderar tar då med 5 Nelli Zoot som jag tycker är värsta motbudet här. Gick bra senast på en kladdig bana, och formen är där den ska. Är med där framme. 11 Michelle Perry är en annan med bra form, och är även hon med där framme.

Rank: 7, 5, 11, 3, 6, 8, 12, 10, 9, 15, 2, 13, 1, 14, 4


I V75-3 hittar vi dagens andra spik. 1 Torvald Palema lekte med moståndet sist efter ett passande rygglopp och en rykande avslutning. Nu blir det ett annat upplägg då han ska köras i spets, men det bekommer inte hästen då han har hittat toppformen nu. Det här är en äkta världsstjärna, och nån sådan finns inte bland de övriga i fältet. Den som ändå vill gardera gör då bäst i att ta med 2 Marshland som var ok i Sweden Cup med två andraplatser. I försöket kördes han väldigt passivt, i finalen likaså. Det blir nog ett snällt lopp nu med, men på kapaciteten så blir han tvåa. 5 Garland Kronos gick bra i lördags, men var chanslös mot Torvald Palema. Gör ett bra lopp nu igen och hugger nog en plats. 6 Yield Boko gjorde en bra årsdebut sist, men det är ju helt annat motstånd nu...

Rank: 1, 2, 5, 6, 10, 9, 8, 7, 4, 3


V75-4 är ett sprinterlopp för Klass 2, och det kan mycket väl vara spets och slut för 1 Erik På Näver här. Han får oftast rygglopp och kommer med snabba avslutningar. Nu lär han få gå i ledning och det kanske inte alls passar? Dessutom, hur är det med vinnargnistan? Frågetecknen gör att jag garderar med 3 Monemill som var lysande näst senast när han vann från spets och slog en så bra häst som Flicka Rigas. Senast var han lite seg och trög, men gick ändå hyfsat. Jag tror han kan skrälla här! 12 Ginala blev jag imponerad av sist då hon stack till spets och bara drog undan på ett bra sätt. Härifrån blir det såklart jobbigare, men med den formen och kapaciteten hon visat blir jag inte alls förvånad om hon är först här. 9 Molly McGuire har hög kapacitet och gillar distansen. Får ett bra lopp härifrån, och kan överraska.

Rank: 1, 3, 12, 9, 4, 7, 5, 6, 11, 10, 8


Kör man V75 i Norrland ska naturligtvis kallbloden vara med. I V75-5 är de det, och här tippar jag 6 Farmfurir som var riktigt bra sist och tog en välförtjänt seger. Formen är på topp och från spets har han bra chans. 15 Stamping visade sist att formen sitter där, och att det är 500 meter längre nu gynnar honom. Om han håller sig i trav så är han förmodligen först...En storskräll plockar jag med också: 8 Vauhtelin Lento blev jag grymt imponerad av sist, då han galopperade stort i starten. Gick ikapp fältet och avslutade sista 700 i tredjespår och var bara en knapp längd bakom vinnande Adrigo. Felfri kan han vara en fin rensare här, kapaciteten verkar finnas!

Rank: 6, 15, 8, 2, 4, 5, 9, 12, 11, 14, 7, 13, 3, 1, 10


I V75-6 ger jag tipset till starke 12 Swift Triumph, som det strulade för sist. Formen finns där, och jag tror det blir en Svanstedt-rökare härifrån sista 700, och då är han med på målfotot. 4 Livi Destiny var grym senast då han var totalt överlägsen på en kladdig bana. Slog då Swift Triumph, men nu är distansen 500 meter längre. Livi Destiny har formen på topp, och gör upp om segern. 11 Ted Blågul galopperade i spetskörning senast och var borta direkt. Nu blir det en lugnare inledning och med t.ex rygg på Swift Triumph sista 700 kan det bli spännande...8 Tini Wini Pellini har gjort bra lopp sen hon flyttade till Norrland, och är en intressant rensare här. Har kapacitet för att vinna, och är ett roligt streck i jakten på de stora pengarna...

Rank: 12, 4, 11, 8, 7, 2, 10, 6, 1, 9, 3, 5


Bronsdivisionen avslutar V75-omgånegn, och jag var länge inne på att spika 5 Exceptional Kemp. Han är snabb ut, och lär sitta i ledningen här. Biter ifrån sig bra därifrån och sist vann han näst intill okörd. Visserligen hade han lite tur då invändige Avanto galopperade, men han gjorde det bra. Men så har jag fegat ur och garderar istället...9 Monster Drive gjorde ett rykande upplopp sist och trivdes med det överpace som var i loppet. Det blir säkert ett liknande upplägg här, men med den avslutningen han visade så får han vara med. 8 The Nobel Cape är omgångens stora stallskrik, "alla" pratar om honom! Han är i grym form, frågan är bara var han hamnar härifrån. En trevlig rensare med bra vinstchans om han får rätt lopp. 12 Caballion har ingen rolig rad, men har kapacitet att vinna detta loppet om han går felfritt. Han är i bra form, trots raden, och är med och slåss om det!

Rank: 5, 9, 8, 12, 7, 4, 11, 2, 1, 3, 10


 


Systemförslaget ser ut som så här: (reserver inom parentes)


1) 2,10,7,11,5 (3-12)

2) 7 Global Jewel (5-11)

3) 1 Torvald Palema (2-5)

4) 1,3,12,9 (4-7)

5) 6,15,8 (2-4)

6) 12,4,11,8 (7-2)

7) 5,9,8,12 (7-4)


960 rader = 480 kronor


Lycka till!!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards