Alla inlägg under juni 2010

Av Niclas Carlson - 28 juni 2010 22:47

V65 avgjordes på ett somrigt Halmstad idag. Försök till Stosprintern stod som huvudattraktion, och en försmak av vad som komma skall nästa vecka.


I V65-1 flög 4 Zilan Boko till spets. Min spetsidé, 2 Lucilu Hanover, var chanslös på att nå ledningen, verkade inte ens vara intresserad av den. 10 Pebbly gick ut i dödens efter 500. Tempot var väldigt lågt, och först 400 före mål blev det körning. Zilan Boko hade en klar ledning vid början av upploppet, när det började ta slut i tanken för henne. Lucilu Hanover fick en sen lucka, men hann inte dit, utan Zilan Boko vann med en nos. Måste dock säga att jag är heligt förbannad och sur över att det inte körs för seger, när man har läge för det. Ja, Erik Adielsson, jag menar dig!


I V65-2 avgjorde 4 Don't Wear PJ's loppet direkt i starten. Flög till spets och var sen aldrig hotad. Var dessutom den som imponerade mest i försöken, och bir svårslagen i finalen.


10 Yoggi Hornline blev svaret i V65-3. Han tog sig fram i dödens efter ett varv, tryckte sig till ledning 550 före mål, och avvisade sen attackerna bakifrån på ett bra sätt. En bra vinnare.


I V65-4 var allt upplagt för 4 Sunrise Star DE. Kördes till ledning efter 400, och fick bestämma tempot som han ville. Runt sista sväng så stod det dock klart att det skulle bli svårt att vinna när 2 Regal Ås smet ut från rygg, samtidigt som Sunrise Star DE såg ansträngd ut i travet. Det blev en fight ända in på linjen, men Regal Ås lyckades sätta dit nosen först.


I V65-5 fick favoriten 5 Nanny Fine bestämma som hon ville i ledningen. Försökte att rycka undan in på upploppet, men då kom 3 Yewel Boshoeve farandes och kopplade greppet rätt så enkelt. En svag favorit.


I V65-6 var det fullt ös från start. 4 Littlemscantbewrong foick ledningen men det gick nog lite för fort för hennes del. Fick öppna varvet på 12,1. Såg dock fortsatt fin ut när de svängde in på upploppet, men då tog det emot, och 10 Kick hanover flög fram över upploppet och satt nosen först, före en bra avslutande 3 Argus Hanover.


Spelmässigt var det återigen totalt värdelöst. Jag är helt snett ute på det just nu, och därför blir det ett kort uppehåll fram till lördag, då det blir V75-tips. Men hittar jag nåt spelvärt, så kan ni läsa om det här, och lämna gärna en kommentar, det piggar upp!

V65
Av Niclas Carlson - 28 juni 2010 00:45

Måndagens V65:a körs på Halmstad. Man kör tre försök till Stosprintern, där det är final på fredag nästa vecka. Konstigt nog har man bara lagt två av dessa försök på V65, det tredje och öppnaste har man lagt utanför. Konstig planering...


Jag går ut hårt och öpnnar V65-omgången med en spik. 2 Lucilu Hanover har körts extremt passivt i sina två Sverigestarter. Båda gångerna har hon avslutat bra i skymundan. Nu lär det laddas för spets, och sen tror jag att hon är överlägsen. Det känns som en bra spik att börja med. 6 BR Char's Flicka är i bra form och kan utmana. 10 Pebbly är en riktigt fin häst som trivs över sprinterdistans, men läget gör att jag rankar ner henne.

Rank: 2, 6, 10, 3, 4, 8, 7, 5, 1, 9


Det blir en spik även i V65-2. 4 Don't Wear PJ's tog en fin seger senast efter en smörresa. Det kan vara så att hon måste ha en sån resa, men hon är fältets bästa häst och det blir svårt att stoppa henne. 5 Quiche gör en intressant debut för Åke Svanstedt. Avslutade bra via open stretch senast och visade bra fart. Kanvara den som utmanar. 1 La Bellouet tillhör kulltoppen, men tycker nog att 1609 är i kortaste laget. Platschans...

Rank: 4, 5, 1, 9, 6, 10, 8, 3, 7, 2


I V65-3 ger jag tipset till 7 Marelle som gjorde en bra insats senast. Fick inte tag i Jolly Broline, men avslutade vasst. Har ett knepigt läge här, och mycket avgörs var hon hamnar från start. Kan fälla allt. 10 Yoggi Hornline har varit ute i tuffa gäng på slutet med blandade resultat. Möter enklare motstånd nu, och är i segerstriden. 2 Shooto är snabb ut och sitter nog i ledningen här. Biter ifrån sig bra därifrån och är i hyfsad form. 3 Excellent Step avgjorde på bra sätt senast, och med ett rygglopp här blir han intressant.

Rank: 7, 10, 2, 3, 6, 4, 8, 11, 12, 1, 5, 9


I V65-4 får 4 Sunrise Star DE tipset. Gjorde en mycket bra insats sist, och klarar han bara spåret sitter han i spets här, och då har han stor vinstchans. Motbudet är 12 Rutger Raket som har bra form. Senast galopperade han som slagen i en trång situation, hade varit fyra annars. Det kan gå fort sista 700....10 Qato Quattro är en häst som jag gillar, och han börjar hitta formen nu. Kan bli farlig om han löper upp till sitt kunnande...

Rank: 4, 12, 10, 8, 11, 5, 6, 2, 9, 1, 7, 3


I V65-5 chanstippar jag 5 Nanny Fine. Hon skötte sig bra sist på Solvalla, och visade att hon duger i Sverige också. Här blir det nog ledning och då blir hon farlig. 7 Winners Rose är en stark och rejäl häst som gjorde comeback senast efter en kortare vila. Är säkert förbättrad nu, och är med i segerstriden. 2 My Life Pointer var chanslös mot Fly High Kemp sist, men gjorde det ändå bra. Är snabb ut, men släpper förmodligen till Nanny Fine. Vass med lucka. 4 Islay Broline har äntligen fått ett bra spår och slipper dessutom stå med tillägg. Har sett mycket bra ut på slutet, och här kan hon överraska.

Rank: 5, 7, 2, 4, 6, 3, 10, 11, 12, 8, 1, 9


I V65-6 ger jag tipset till 4 Littlemscantbewrong. Hon gjorde ett fantastiskt bra lopp senast, och var inte långt från segern. Det lär bli ledning här, och sen blir hon svår att rå på. Det finns dock motbud, 8 Hot Southwind är en av dem. han har haft det lite motigt i år, men siktat på Sprintermästaren, och med tio dagar kvar dit blir detta ett fint genrep. Är med i striden. 10 Kick Hanover verkar vara en snabb häst med bra form. Kan överraska! 6 Michael America har ingen rolig rad, men har fart för att vinna. Johnny Takter verkar ju vinna med allt jst nu, så det är inte helt otroligt om han sätter dit denna.

Rank: 4, 8, 10, 6, 7, 5, 3, 1, 2


Systemet ser ut så här:


1) 2 Lucilu Hanover (6-10)

2) 4 Don't Wear PJ's (5-1)

3) 7,10,2,3 (6-4)

4) 4,12,10 (8-11)

5) 5,7,2,4 (6-3)

6) 4,8,10,6 (7-5)


192 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 27 juni 2010 22:11

Kalmar stod som värd för V75 idag, och en fantastisk sommardag hjälpte till att få mycket folk till banan. Plus att Viola Silas och Chimall TT startade. Men Viola Silas förlorade för första gången idag, trots att hon gjorde ett bra lopp så fick hon sträcka vapen…


I V75-1 visade 4 Ågårds Lars en enorm startsnabbhet och flög till spets trots en bra öppning av 1 Vicoria Island. 8 Pinepower Rose kördes fram i dödens efter 400. Svanstedt körde i tufft tempo där framme, och när man började tro (i mitt fall hoppas) att Ågårds Lars skulle krokna, då försvann han istället. Hästen var helt fenomenal, och vann mycket lätt på fina 12,0/1640, före en bra Pinepower Rose.


I V75-2 var 2 Lord Rocket snabb iväg, men efter 100 meter hade 5 Joke Face fått upp farten och han flög till spets. Sen var det rena uppvisningen av Luddes fina fyraåring. Han höll stenhårt tempo, 11 första varvet, och även här föddes förhoppningar om att han skulle stanna. Lord Rocket kämpade för att hänga med, men runt sista kurvan så försvann Joke Face till en överlägsen seger. Han kunde vunnit guldloppet idag, så bra var han. 10,9 blev den fullständigt lysande vinnartiden, och Lord Rocket var tvåa på 12,0, nio längder bakom….


I V75-3 galopperade 9 Commander Crowe strax innan start. 1 Korvet Klintholm tog ledningen men blev hårt utmanad av 5 Fram. Korvet Klintholm höll dock spets, och fick bestämma i ett lugnt tempo. 800 kvar kom attacken från 11 Magic Sisa, drog med sig 12 Harpers Joker, och en bit längre bak började även Commander Crowe få kontakt med fältet. Korvet Klintholm såg trött ut redan runt kurvan, och när upploppet började var han slagen. Magic Sisa var den som var starkast över upploppet och satte dit nosen först, och var mycket bra. Bästa hästen i loppet var dock Commander Crowe som flög fram sista biten och fick ett tredjepris för det.


I V75-4 galopperade 5 Havbergs Gidde bort sig direkt i starten, och 2 Argos galopperade i första kurvan. 6 Ciel De Provence var snabbast och satt i ledningen, 4 Örbäckens Molle försökte ta över men fick krypa ner i rygg istället. 500 kvar vart det full körning i loppet, och 12 Turbo MM var den som gick först. Tog över ledningen, och fick genast 1 Royal Neo på utsidan. Dessa två stack iväg och det blev en härlig duell där ingen ville ge sig. 50 meter före mål fick dock Royal Neo en längd tillgodo och den släppte han inte. Örbäckens Molle satt fast i trötta ryggar och fick köra slalom sista 400. Kom loss till slut och blev trea men var långt efter.


I V75-5 tog 3 Global Indemnity ledningen med 5 Ågårds Anna utvändigt. 10 Chouchou Aubiose satt i tredje ytter med 12 Senorita Rosita i rygg. 600 kvar attackerade Senorita Rosita och såg mycket fin ut. In i kurvan tog hon över och Chouchou Aubiose hade fullt upp med att hänga med. Gick dock ut till attack i utgången av sista sväng, och då vart det fart på henne. Hon flög fram över upploppet och avgjorde enkelt.


I V75-6 galopperade 4 Chimall TT strax efter start. 6 SJ’s Otto blev släppt till spets efter 350 meter, med stallkamraten 2 MT Cherokee utvändigt. 9 Local Conch förslkte sig på en attack efter 800, men den ändade i en galopp 1050 före mål. Istället var det de två stallkamraterna som gjorde upp om segern. SJ’s Otto fick verkligen sträcka på sig, men vann med en hals tillgodo på MT Cherokee. Chimall TT reparerade sin galopp på bra sätt och blev trea.


I V75-7 kunde 5 Malabar Ross glida till spets, och fick bestämma i ett lugnt och behagligt tempo. Det var lite för lugnt visade det sig. 1200 före mål stack 15 Bowling Inferno iväg från sista plats, 200 meter senare satt han i spets! Sen drog han undan allt vad som gick, och ledde med dryga 50 meter in på upploppet. Visserligen blev det stumma ben till slut, men det var likväl en imponerande prestation.


Spelmässigt var det total katastrof…Noll rätt efter fyra lopp blev tre till slut, och det är inte godkänt. Jag får försvara mig med att jag försökte sänka favoriten i första, det gick inte. Två spikar efter det föll, Lord Rocket gjorde det bra, men förlorade mot en bättre häst, medan Korvet Klintholm vek ner sig. I fjärde loppet galopperade två bort sig, och en satt fast…Men det är bara att instämma i kritiken, det var för dåligt.

Jag tar dock nya tag, snart sätter vi sjuan!

V75
Av Niclas Carlson - 27 juni 2010 02:15

Midsommarhelgens V75-omgång körs som vanligt på Kalmar. Jag tycker att de flesta favoriterna är klart sårbara, och det blir en chansrad idag. Det kan sluta i total katastrof, men det kan också bli så att vi täljer guld idag...


I V75-1 ser det ut att kunna bli rusning från start. Jag ger tipset till 1 Victoria Island, som näst senast spetsade från just bricka 1, och var fullständigt lysande. Senast galopperade hon när attacken skulle sättas in. Laddar Ludde för spets här så tar hon den, och då är det bra vinstchans. 8 Pinepower Rose var riktigt vass förra året. Gjorde årsdebut för vå veckor sen, och var lysande. Spets från innerspåret, höll ett bra tempo, och bara åkte undan över upploppet. Kommer han ner i en vettig position så kan han bli mycket farlig. 5 Coldplay Pellini var riktigt bra senast då han fick gå i dödens hela loppet, och var inte långt efter vinnande Keegan. Undviker han dödens här, så kan han fälla alla sista halvvarvet. 11 Hotnight Crash är i en fantastisk form, och sist var han strålande då han vann efter att ha körts fram till ledning. Härifrån får han lita på sin spurt, men den kan bita riktigt bra med ett passande lopp. Favoriten 4 Ågårds Lars är i mycket bra form, men har tjänat snabba pengar, och det är inte lätt att vinna direkt i Bronsdivisionen. Var riktigt bra senast då han vann från dödens. Men de snabba pengarna gör att jag chansar bort honom. Det kan vara rätt, det kan vara fel, det vet vi efteråt....

Rank: 1, 8, 5, 11, 4, 12, 2, 7, 6, 10, 9, 3


I V75-2 hittar vi dagens första spik. 2 Lord Rocket är i kanonslag för dagen, och är dessutom snabb från start. Här blir det ledning, och sen släpper han ingen förbi sig. Det här är dagens bästa spik enligt mig, streckad på endast 14%! 7 Japanese Face har gått riktigt bra i de senaste loppen, men det har varit i ledning. Kommer inte dit nu och känns därför sårbar. 6 Delvin Gold har bra kapacitet men känns inte som att han är i balans just nu. Två raka startgalopper tyder på det... 5 Joke Face är en stark och fin häst, som dock ser lite steppig ut. Jag tror att det blir galopp från start när han försöker hänga med....

Rank: 2, 7, 6, 5, 12, 9, 8, 4, 1, 3, 10, 11


Gulddivisoonen körs som vanligt som V75-3, och här hittar vi dagens andra spik. 1 Korvet Klintholm var lysande senast, då han enkelt gick undan efter en smörresa. Innan dess var han ute i Sweden Cup, och ledsnade efter att han fått gå i dödens ett tag. Han är startsnabb och tar ledningen här, sen är det ingen som tar honom. 4 Timetosaygoodbye var inte som bäst senast i Sweden Cup. Innan dess var han bra som tvåa bakom Triton Sund. Här får han nöja sig med rygg på ledaren, och blir tvåa på det. 2 Dust All Over var jag inne på sist, och då svek han kapitalt trots en kalasresa. Han kan bättre än så, men jag tror inte att han vinner. 9 Commander Crowe är väl fältets bästa häst, men bakspår över kort distans är inget roligt. Han har dessutom inte startat på över två månader, och det lär saknas både form och tempo i honom...

Rank: 1, 4, 2, 9, 12, 6, 3, 7, 10, 8, 11, 5


V75-4 är ett Klass 2-försök, och här ger jag tipsettan till 4 Örbäckens Molle som var ruskig senast. Gick i dödens hela vägen ,men tågade ändå undan till slut. Det enda orosmolnet är hur han klarar spår fyra.. 5 Havbergs Gidde var fin vid segern senast. Har bra kapacitet och är med i segerstriden här. 2 Argos är en stor bamsing, som är stark som bara den. Han är lite opålitlig fortfarande och kan galoppera när som helst, men felfri så tror jag han har riktigt bra chans att vinna. 3 Ivory Accent höll bra från dödens senast, och formen är fortsatt bra. Kan vara en rysare här...

Rank: 4, 5, 2, 3, 1, 12, 11, 6, 9, 10, 7, 8


V75-5 är ett lärlingslopp, och här chanstippar jag 10 Chouchou Aubiose som är i riktgt bra slag för dagen. Blev målfotoslagen senast, men gjorde ett bra lopp ändå. Här hoppas jag på ett lopp i ryggar, så fäller hon alla med en mäktig spurt sista 400. 15 Reina De Caballos gick godkänt senast, och formen är fortsatt bra. Siktar nog på ett liknande upplägg som Chouchou Aubiose och det kan bli ett härligt upplopp med de två sida vid sida...5 Ågårds Anna har sett fin ut på slutet,och har kapacitet att slåss om segern. 6 Tamina Silas tar förmodligen ledningen här, och blir i så fall hyperfarlig.

Rank: 10, 15, 5, 6, 12, 14, 11, 13, 2, 1, 9, 7, 4, 3, 8


I V75-6 ger jag tipset till 4 Chimall TT, som ju är helt otroligt bra just nu. Kämpade ner stallkamraten Tom Raider från dödens senast och har en skalle av guld. Han har en jättechans att vinna här, men möter två hästar som jag inte vill plocka bort. Det är 9 Local Conch som gick bra i Harper Hanovers Lopp som trea efter en tung löpning. Senast var han ute på fel distans, galopperade, men såg fortsatt fin ut. Här kan han få ett bra lopp, och kasta loss sista 800 i spåren. 6 SJ's Otto var urusel senast, men hade en bra förklaring till det. Han hade nämligen blivit biten av en huggorm, och var starkt nedsatt av det. Nu är han tillbalka i form och utmanar om segern här.

Rank: 4, 9, 6, 1, 5, 3, 2, 10, 12, 8, 7, 11


Det sista V75-loppet är ett härligt stayerlopp med många bra hästar. Såna här lopp ser jag gärna fler av! Tipset ger jag till 14 Imola November som var helt fantastisk att skåda senast. Svepte hela fältet på bortre långsidan och bara försvann till en löjligt överlägsen seger. Är i kanonform, och slåss om segern. Motbud finns dock, framför allt 15 Bowling Inferno som kommit tillbaka till den form han hade som fyraåring. Såg riktigt fin ut senast och han är absolut med i striden här. 12 Totti T Dream gör sällan några dåliga lopp, och med en fin resa här, så tar han ner många med sin ettriga spurt. 4 MT Big Business kördes lite väl passivt senast men gick bra över linjen. Ett offensivare upplägg väntas nu, och han kan hålla undan för tilläggshästarna om det funkar. Farlig att nonchalera!

Rank: 14, 15, 12, 4, 10, 1, 6, 7, 8, 11, 5, 13, 3, 9, 2


 


Systemet ser då ut så här:


1) 1,8,5,11 (4-12)

2) 2 Lord Rocket (7-6)

3) 1 Korvet Klintholm (4-2)

4) 4,5,2,3 (1-12)

5) 10,15,5,6 (12-14)

6) 4,9,6 (1-5)

7) 14,15,12,4 (10-1)


768 rader = 384 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 26 juni 2010 23:46

Pga tidsbrist blir det bara en kort sammanfattning av dagens tävlingar.

I V65-1 tog storfavoriten 3 Simb Ruby hand om ledningen direkt. Fick bestämma i måttligt tempo, och gick undan enkelt före en bra 7 Jeans Broline.


I V65-2 togs 4 Oricchietti lugnt från start, gick fram i dödens efter ett varv, kopplade greppet på ledaren in på upploppet och gick undan på bra sätt till en enkel seger.


I V65-3 släpptes 4 Paired till ledning efter 500 meter. Fick bestämma i sitt egna tempo, och stack bara undan in på upploppet till en mycket enkel seger.


2 Flex tog hand om ledningen direkt i V65-4. Drog i hårt 26-tempo hela vägen, och höll undan knappt före 6 Snygg och 11 Särpefanten.


I V65-5 blev 5 Alvena Pele släppt till ledning efter 350 meter. Fick bestämma och drog undan in på upploppet till en lätt seger.


2 Reven d'Amour kördes till ledning efter 900 meter i V65-6. Tempot var högt, 10 första varvet. 400 kvar stack han bara iväg och ledde överlägset in på upploppet, stumnade sista 50 meterna men var aldrig i förlustfara. En toppinsats!


Spelmässigt blev det fem rätt. Paired i V65-3 såg jag sist och hon var klart förbättrad idag.

Nu tar vi nya tag till V75 imorgon!

V65
Av Niclas Carlson - 26 juni 2010 00:23

Midsommardagens V65-omgång körs traditionsenligt på Rättvik, som bjuder på Breeder’s Crown-lopp för tre-och fyraåringar. Dessutom inledningsvis ganska så svåra lopp, och det kan bli stora pengar om man träffar rätt.


I V65-1 blir 3 Simb Ruby klar favorit, och det ska hon vara. Hon är i bra form, men var chanslös att utmana Russell Hill efter rygglopp senast. Jag tror att det är just rygglopp som passar hästen bäst, och jag misstänker att det kan bli ledning och sen släppa till första bästa. Därmed är det en favorit i fara, och jag garderar. 6 Jill Tilly börjar hitta toppformen, och senast vete tusan om hon inte hade besegrat en så bra häst som Jullan från dödens, om hon inte galopperat när Jorma Kontio begärde lite för mycket. Felfri strider hon om segern här. 5 Michelle Perry gjorde ett bra lopp på V75 i lördags och visade fortsatt bra form. Kan vinna här…

Rank: 3, 6, 5, 1, 4, 12, 7, 11, 8, 2, 9, 10


V65-2 är Breeder’s Crown för treåringar, och det är ett bra lopp det här. Tipset ger jag till 4 Orecchietti som inlett karriären på ett bra sätt. Senast lyste det klass om hästen då han gick undan på ett bra sätt, och det kan vara så att han är överlägsen här. Men, det är treåringar i början av karriären, och de utvecklas fort och är inte helt att lita på, så det blir flera streck här. 2 Express Step sköt till bra näst senast mot hårt motstånd, och med en passande smygresa har han en vass speed. Blir farlig! 3 Rite Key inledde med tre raka segrar, men fick kämpa rejält för segern näst senast. Senast blev det galopp varvet kvar, och han såg inte bra ut då. Har förmodligen rättats till nu och blir farlig även han. 6 Head Line och 8 Armani Trot ser också fina ut, och kan också vara med och slåss om segern.

Rank: 4, 2, 3, 6, 8, 7, 11, 1, 9, 5, 10


De treåriga stona återfinns i V65-3, och här ger jag tipset till 3 Pure Elite som gick bra i dödens senast. Är hon lika bra som då, och får ett bra lopp kan det vara vinnaren. 1 Harkeröds Wilma var bra bakom två toppston näst senast. Senast var hon sjuk, och gav sig tidigt. Härifrån blir det en fin resa och har absolut kapacitet att vara först över linjen. 9 Speedway Action kan vara en luring här. Åkte dit från spets senast, och det troliga är att hon gör bättre lopp bakifrån. Leif Witasp brukar vinna lopp denna dagen och han kan göra det här med 10 Turbos Cherie. Hon gjorde ett godkänt lopp sist efter en stenhård öppning, och kan vara en rysare härifrån.

Rank: 3, 1, 9, 10, 5, 8, 6, 7, 12, 2, 4, 11


V65-4 är ett kallblodslopp för femåringar, och här ger jag tipsettan till 11 Särpefanten som imponerade rejält förra året. I år har han haft det tufft att komma igång, men ser ut att ha hittat formen och slutar långt framme här. 12 Lome Mix slog flera av konkurrenterna här sist, men stod då 20 meter bättre till. Däremot får han Örjan Kihlström i sulkyn, och det väger upp det hela. Formen är så bra den kan vara. 2 Flex höll jämna steg med de andra näst senast, och hade dessutom en kort galopp inbakad i det. Kan vara en rysare från spets här! 6 Snygg gick mycket bra senast och var inte alls långt efter Lome Mix. Blir farlig igen. 10 Egon gjorde ett bra lopp senast och var nära att skrälla. Gör han om den prestationen nu så blir han svår att stå emot. 9 Fjeldstad Goggen fick göra grovjobbet åt de andra senast och höll bra. Får han ett bättre lopp nu har han form att vinna.

Rank: 11, 12, 2, 6, 10, 9, 7, 5, 4, 13, 1, 8, 3


V65-5 är Breeder’s Croen för fyraåringar, och då hittar vi dagens första spik. 5 Alvena Pele gick mycket bra både i försök och final av Kungapokalen, och här har han en passande uppgift. Lär sättas i spets omgående och skall ha toppchans att vinna det här. 2 Never Again var lysande förra året och utvecklades mycket under slutet av året. Nu är det årsdebut, och det fattas troligtvis lite innan han kan börja utmana på allvar. Klar tvåa här dock.  Turbo Viking har haft det jobbigt att komma tillbaka till samma form han hade i början som två- och treåring. Men på slutet har han sett allt bättre ut och kan vara en platschans här.

Rank: 5, 2, 9, 8, 6, 1, 10, 4, 3, 7


V65-6 är ett lopp för högsta klassen, och det blir en spik här med. 2 Reven d’Amour vann ett billigt lopp senast, men fungerade bra hela vägen och avslutade runt 10 sista 500. Han var med i snacket runt Elitloppet för några veckor sen, och det här ser ut som en bra uppgift. Jag blir förvånad om han förlorar! 1 Hilda CD gjorde det bra på V75 senast men hade för långt fram. Här kan det bli en andraplats och det är väl godkänt? 6 Jodas Julia blev lite knäckt i påskas, och har haft svårt att hitta formen efter det. Verkar vara på gång igen, och det är en platschans här.

Rank: 2, 1, 6, 9, 7, 5, 3, 4, 8, 10


 


Systemet ser ut så här:

1)      3,6,5 (1-4)

2)      4,2,3,6,8 (7-11)

3)      3,1,9,10 (5-8)

4)      11,12,2,6,10,9 (7-5)

5)      5 Alvena Pele (2-9)

6)      2 Reven d’Amour (1-6)


360 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 25 juni 2010 22:00

Dagens V65-omgång kördes på Årjängstravet, och det var kanonväder, med mycket folk på plats.


I den första avdelningen blåste 5 TX Zoogood direkt till spets, med 4 Karbo Cake på utsidan. Spets- och spelfavoriten 3 Santana Ås fick nöja sig med andra ytter, medan 1 Lamborghini ST fick rygg på ledaren. Tempot var väldigt lågt, 17,2 på varvet, och det hela blev en skrattmatch för TX Zoogood, som skruvade upp tempot under slutvarvet. Ingen kunde hota när det gick runt 10 sista 400, och segern blev väldigt enkel.


I V65-2 blåste 4 Luxury Star F till ledning. 11 Steel Brodde avancerades fram till dödens, och bjöd därmed 5 Hazard Brodde på en fin resa i andra ytter. Steel Brodde hade problem med travet under slutvarvet när tempot ökade, och när Hazard Brodde veks ut till attack 500 kvar  var det ingen som kunde hänga  med.  8 Cover Guy avslutade positivt som tvåa men var långt efter den suveräne segraren Hazard Brodde som såg mycket fin ut.


I den tredje avdelningen blev storfavoriten  3 Order By Koffe släppt till spets efter 450 meter. Fick bestämma i lågt tempo, och när de gick ut på slutvarvet så såg han kalasfin ut. 9 Tandersson satt långtbak i kön, men gick till snabb attack 800 före mål, och som han gick! Svepte hela fältet inklusive ledaren, och bara stack iväg. Segern var odiskutabel och överlägsen. 1 Goes All In blev tvåa på behörigt avstånd.


I V65-4 tog 3 Indian Laday hand om ledningen. Det gick lite på nålar runt första svängen men han höll sig felfri.  4 Global Kizz satt i rygg och såg fin ut. 9 Nordic Beauty var den som gick först i tredjespår varvet från mål. Kom snabbt upp på utsidan om ledaren, och såg ut att koppla greppet direkt. Global Kizz fick lucka ca 300 före mål, men kunde inte utmana. Indian Laday kördes på säkerhet runt kurvan, men höll fortfarande greppet. Släppte loss över upploppet och då stegade han ifrån till en lätt seger. Nordic Beauty bra tvåa.


I den femte avdelningen kunde inte 1 Needlefish försvara innerspåret, utan 5 Ridgeback Pellini snabbstartade till spets. Favoriten 10 Propeller galopperade i en trång situation med 7 Maillot in i första kurvan. 6 Gatlin Bob försökte sig på en attack 700 före mål, fick med sig stallskriket 2 Estancia i rygg. Gatlin Bob tappade dock travet 400 innan mål, därmed fick Needlefish lucka. Needlefish avväpnade Ridgeback Pellini in på upploppet, men då fick Estancia upp farten och segade sig förbi med en längd.


I V65-6 tog 2 Gobbi hand om ledningen, men släppte efter 500 till 6 Haaga Prinsen. Denne fick bestämma i ledningen, men var ändå tidigt slagen. 13 Höstbo Fredrik ledde attacken i tredjespår, hade 14 Lomar och 7 Lix Mollyn i rygg. 300 före mål galopperade Lomar, och störde samtidigt Lix Mollyn till galopp. Det var segern som rök där! Gobbi fick luckan runt sista sväng och tog över, men då kom 5 Skogli Vill farandes från tredje ytter. Skogli Vill gick mycket fort över upploppet och hann dit med en nos tillgodo.


Spelmässigt blev det fyra rätt. Jag felrankade Estancia totalt, medan Skogli Vill faktiskt var rankad som fyra, men fick inte plats på systemet. Surt, men det är bara att ta nya tag.

V65
Av Niclas Carlson - 25 juni 2010 10:28

Vill bara önska mina trogna läsare en riktigt glad och trevlig midsommar!

Tack för att ni kommer in här och lämnar lite kommentarer då och då. Det uppskattas.

Nu ska jag bara göra er glada också, och förbättra spel-formen....

Ovido - Quiz & Flashcards