Alla inlägg den 29 januari 2011

Av Niclas Carlson - 29 januari 2011 19:35

Rätt rad:


9 Gills Abbe (6,18) (25%)

4 Conrads Linsan (4,32) (19%)

6 Global Investment (3,17) (36%)

1 Jackal Face (2,98) (36%)

6 Ador Le Soleil (2,64) (35%)

4 Victor Palema (6,11) (25%)

2 Jealous Broline (2,68) (49%)


7 rätt: 8 794:-

6 rätt:      83:-

5 rätt:        0:-


Det blev inte så hög utdelning idag som jag trodde. Tyvärr för min del blev det fem rätt, och är ganska besviken på vissa kuskinsatser. Men Victor Palema hade jag nog inte fått med om jag så hade garderat det loppet, då jag helt enkelt missbedömt honom.


Kort om dagens spikar:


Highlight Brizard (V75-1) tog sig ut i andraspår omgående, och hittade fjärde ytter. Följde med som tvåa i tredjespår med 700 kvar, men satt sen kvar aningen för länge, innan han gick till attack med 300 kvar. Det tog ett tag innan han fick upp farten och avslutningen var bra, om än inte lika bra som förra lördagen. Jag är inne på att om Troels hade kört lite tidigare hade han vunnit loppet.


Ador Le Soleil (V75-5) flög direkt till ledningen och drog sen i hårt tempo. Släppte aldrig nån i närheten och var i stort sett överlägsen. Mycket bra insats av både häst och kusk.


Mille Degato (V75-6) hamnade i femte ytter. Satt kvar där fram till 600 kvar då han gick med i tredjespår. Satt sen och sov där fram till 250 kvar då han försökte gå till attack men galopperade istället. Riktigt svag styrning av Björn Goop! Victor Palema hade nog blivit svår att slå ändå...

V75
Av Niclas Carlson - 29 januari 2011 02:00

Lördagens V75-omgång avgörs i Halmstad. Banpersonalen lär ha jobbat stenhårt med banan återigen och vi kan förvänta oss en fin bana med valfri balans. Omgången ser lite lurig ut, och blir det som jag har tänkt kan det bli bra pengar. Denna omgången har jag faktiskt enbart gått på känsla och första intryck, får se hur långt det håller...


I V75-1 blir 1 Trade East favorit. Det är en kanonhäst som dock bara gått ett lopp efter en långvarig gaffelbandsskada. Han kördes försiktigt i comebacken och avslutade bra, men mötte inte så här tufft motstånd då. Jag tror inte han har särskilt stora chanser att vinna loppet, och rankar ner honom. Nej, jag öppnar stenhårt med en spik istället! 8 Highlight Brizard hamnade i femte ytter förra lördagen och kördes faktiskt ganska så passivt. Hängde med i tredjespår med 800 kvar men satt kvar alldeles för länge. Vreds ut till attack med 225 meter kvar och avslutade sylvasst till tredjeplatsen. Gillar dagens distans, och nu vet Troels Andersen att hästen är i form. Hittar han bara ut från sitt åttondespår så är jag helt övertygad om att det blir en offensivare styrning och en lätt seger. Kör för seger nu, Troels! Värsta motbudet är 9 Gills Abbe som gjorde ett kanonlopp senat. Avancerades fram till dödens efter 400 meter och höll enormt bra på en mycket dålig bana. Han gör oftast bra lopp, men hur är det med vinnargnistan? Kan spurta till sig andraplatsen här. 7 Junior Vang kördes passivt senast och gick till attack först med 300 kvar. Gick mycket snabbt långt ute i spåren men tappade travet med 150 meter kvar och galopperade. Trivs bättre över dagens distans och är ett platsbud.

Rank: 8, 9, 7, 6, 1, 3, 4, 2, 10, 12, 5, 11


V75-2 är ett stolopp, och dunderfavorit här blir, med all rätt, 14 Frillan Filiokus. Hon var helt makalöst bra när hon vann på annandagen och såg ut att kunna fortsätta en bra bit till då. Har varit behandlad efter det, men ska ändå vara i bra form enligt Stefan Persson. Hon har haft bra form länge nu, och hon kan mycket väl svepa hela fältet som hon gjorde på Jägersro för några starter sen. Men det kan också häxa ganska så rejält, och då känns det ändå bra att dra dit några streck till. 1 Inchmurrin är i bra form och var bra senast på en för hennes del opassande distans. Hon kan öppna hyfsat och skulle hon lyckas hålla ledningen blir hon mycket farlig. 3 Spot Over avslutade lysande senast och håller sin fina form. Kan få ett bra lopp här och måste räknas tidigt. 4 Conrads Linsan behövde loppet senast men gjorde det ändå hyfsat. Lär ha gått framåt nu, och hon har definitivt resurser till att vinna loppet. 7 Necklace gjorde några bra lopp under hösten och visade att hon inte är så tokig. Har vilat ett tag nu och är svårbedömd. Har dock ett bra spår och kan få en fin position, och hon har fart för seger. 6 Alpha Degato är loppets rysare. Hon har bättre form än raden, och då hon är riktigt snabb ut så siktar man såklart på ledningen. Conrad Lugauer är optimistisk, ska rycka alla skorna om banan tillåter, och når hon spets så kan det räcka hela vägen.

Rank: 14, 1, 3, 4, 7, 6, 2, 10, 12, 13, 9, 5, 11, 8


Lennart Forsgrens Lopp, eller Gulddivisionen om ni så vill, utgör V75-3. Tipsettan går till 3 Excallibur som gjorde comeback senast. Tog hand om ledningen då och såg fin ut, men tröttnade över det långa upploppet. Behövde det loppet i sig och lär ha gått framåt rejält efter det. Bör kunna ta ledningen här och därifrån ska han ha ganska så vettig vinstchans. Jag är dock inte helt säker på honom, och streckar även 4 Neo Holmsminde som har ett bra läge. Var inte som bäst senast, men det berodde mer på att hästen var lite för dåligt tränad. Har tränat fint nu, och det här kan faktiskt vara en häst för Elitloppet senare i år! Han har klar vinstchans, och är ett givet streck. 6 Global Investment var lite blek senast, och visade återigen att han inte klarar täta starter. Tränar bra nu, och är givetvis ett givet streck han också. 

Rank: 3, 4, 6, 1, 5, 2, 10, 8, 11, 9, 7


V75-4 är ett vidöppet Klass 2-försök, och här gäller det att strecka så mycket man bara kan. Tipsettan går till 9 Kapriol Face som gjorde ett bra lopp senast. Gick då i dödens större delen av loppet, kopplade greppet på upploppet men blev nerspeedad av en smygkörd via open stretch. Bättre distans nu, och Ludde styr nog på tidigt igen. 1 Jackal Face gjorde ett kanonlopp senast. Var på väg framåt med 700 kvar då han tappade fästet i leran och galopperade. tappade 40-50 meter på det, men kom sen tillbaka ruskigt starkt och var inte stort slagen. Han är inte så snabb från start, men hittar han fritt så har han kapacitet för seger. 10 Gigant Slugger är i bra form, och inte så tokig. Trivs dock bäst i spets, men kan gå hyfsat bakifrån också. Med lite flyt på vägen så är han med i striden. 4 Que Linda är inte så tokig, och skulle hon lyckas komma till ledningen kan hon hålla hela vägen. Inte helt borta. 3 D Side är i bra form för dagen. Hon har tunga avslutningar och med lite flyt så kan hon överraska rejält. 5 Sembs Knockandu har fin form, men är väldigt trög av sig. Känslan är att han inte mött så tufft motstånd, och att respekten för honom varit lite för stor. Kan duga, men är inte mer än ett streck i mängden för mig. 7 Tion Medon Sisu är en fin häst som börjar fatta vad det hela går ut på. Har hög kapacitet men springer ibland i sin egna lilla värld i loppen. Löper han upp mot sitt kunnande så kan han vara med i striden.

Rank: 9, 1, 10, 4, 3, 5, 7, 2, 6, 8, 11


V75-5 är ett lärlingslopp, och här hittar jag dagens andra spik. 6 Ador Le Soleil är en riktg racer, och hon är i bra form för dagen. Hon är ruskigt startsnabb och lär flyga till spets här, sen blir det fullt ös hela vägen. Man har siktat på detta loppet med henne, och det finns inga moln på himlen enligt tränaren. Håll i dig, Jennifer, för det lär gå undan! Ja, jag tror på spets och slut...Vid gardering så är 3 Very Sober i ganska bra form. Trivs med förutsättningarna och kan få en fin resa i rygg på min spik. Kan lifta med till andrapriset. 4 Nectarine har bra form och ett bra läge. Inte så tokig i grunden och är ett platsbud.

Rank: 6, 3, 4, 12, 1, 7, 10, 2, 11, 5, 9, 8


I V75-6 får 12 Mille Degato agera tipsetta. Han är den klart bästa hästen i fältet, formen är god, men läget är uruselt. Jag tror dock att han får en fin resa ändå, och Mille Degato har visat att han kan gå enorma slutvarv. Kapacitetsmässigt så är han överlägsen det här gänget, och jag drar till med en spik till! Vid gardering så är 10 Speedy Photo i toppform. Han var bra senast och gav sig motvilligt mot en open stretch-smygandes GK Trademark. Trivs bäst med tätkänning, men Håkan K Persson tror en hel del på hästen och det kan vara ett roligt platsbud. 2 Windsong's Sisu gör debut för Carl-Otto Göransson här. Det är en bra häst som har enorma speedresurser. Får han ett lopp på väntan avslutar han ruskigt fort och han är också ett platsbud bakom min spik.

Rank: 12, 10, 2, 8, 3, 9, 4, 1, 6, 5, 7, 11


I V75-7 ger jag tipsettan till 10 Beretta Avanti som gjorde ett topplopp i leran senast. Försökte att utmana Eliott Hall då, och höll storstilat till andraplatsen. Nu rapporteras det att han ska gå barfota, och det låter ju alltid spännande. Håller han sig bara lugn så har han bra chans. 2 Jealous Broline är i dunderform, och är ruskigt startsnabb. Får han ledningen här så kan det mycket väl bli en tredje raka seger på V75 för hästen. 4 Askö Serve har varit bra vid sina segrar och tål tuffa upplägg. Räds inte dödens och ska räknas tidigt här igen. 5 Sammarco var riktigt fin senast och vann väldigt enkelt. Han har stabiliserats och han är inte helt borta med lite flyt på vägen. 6 Ottens Vigo var riktigt bra senast bakom Covington Ås. Formen är som den ska, och han har faktiskt kapacitet för att utmana om segern. Loppets rysare!


Systemet ser ut så här:


1) 8 Highlight Brizard (9-7)

2) 14,1,3,4,7,6 (2-10)

3) 3,4,6 (1-5)

4) 9,1,10,4,3,5,7 (2-6)

5) 6 Ador Le Soleil (3-4)

6) 12 Mille Degato (10-2)

7) 10,2,4,5,6 (7-8)


630 rader = 315 kronor


Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards