Alla inlägg den 22 januari 2011

Av Niclas Carlson - 22 januari 2011 02:08

Veckans V75-omgång avgörs på Bergsåker, och det ser inte helt lättlöst ut. Jag tycker det finns flera svaga favoriter och det kan bli fina pengar om det blir som jag har tänkt.


I V75-1 går tipsettan till 5 Västerbo World som hade uppvisning senast. Tog enkelt hand om ledningen och drog sen undan i bra stil. Var helt överlägsen och det såg ut att finnas gott om krafter kvar. 500 meter längre nu, men kommer han till ledningen så kan det mycket väl gå vägen igen. 4 Q Forty Five tryckte sig till ledningen efter 500 meter senast, men blev närmast överfallen kort efteråt och var tvungen att släppa. Satt sen fast i rygg på ledaren och fick lucka först med 50 meter kvar. Störtdök till målfotoförlust och såg riktigt laddad och fin ut. Får han en ryggresa så är han definitivt med i striden. 7 Tiffany Brodda hamnade långt bak i kön senast och avslutade kanonbra på en bana som var under all kritik. Hon är i bra form, och med ett smyglopp så är hon med i striden. 3 Lamborghini ST dundrade till ledning senast, men fick sen Never Again utvändigt om sig. Blev rejält pressad av denne med 500 kvar, och med 300 kvar skrynklade Lamborghini ST ihop sig totalt. Ska inte köras i ledning denna gång, och får nog mest ses som en outsider. 8 Highlight Brizard satt i rygg på Lamborghini ST senast och drogs bakåt när denne tröttnade. Kom ut i andraspår med 150 kvar och avslutade klart bra. Tråkigt spår nu, men hästen är stentuff och tål att göra en del. Kan skrälla!

Rank: 5, 4, 7, 3, 8, 10, 6, 9, 2, 1


V75-2 är vidöppet. Tipsettan går till 10 Ninepoints Avalon som satt fast i tredje inner senast med allt kvar. Såg ruskigt fin ut och hade kunnat utmana om segern med fritt. Sätter sig knappast fast denna gång och är med i striden. 2 Naughty But Nice satt i fjärde inner senast. Letade lucka runt sista kurvan, och in på upploppet kom luckan till slut med 120 meter kvar. Flög fram och vann ganska så lätt, men blev senare diskad för trängning. Är i absolut toppform, och kan mycket väl vinna här istället. 9 Truly Devoted var mycket bra senast. Satt då i femte ytter, gick till attack med 900 kvar, hittade andra ytter med 600 kvar innan slutattacken sattes in med 300 kvar. Avslutade strålande men hann inte fram till ledande/vinnande Callela Dowjones. Avslutade snabbt efter fin resa näst senast och är i toppform. Behöver rygglopp och får hon det är hon med i segerstriden. 3 Regina One hamnade i fjärde inner senast. Kom fram ett hack med 600 kvar, innan det blev lucka via open stretch med 200 kvar. Avslutade riktigt bra och är på väg uppåt i form. Kan skrälla! 13 Molly McGuire avgjorde busenkelt över upploppet senast efter en fin resa med ryggar hela vägen. Behöver såna lopp, och är inte helt borta här heller. 6 Turbos Cherie blåste till ledningen senast och fick bestämma i hyfsat tempo. Blev rejält utmanad sista 150 och höll undan på stumma ben. Har inte startat på ett tag och formen är ett frågetecken. Kan duga om hon får ledningen igen. 12 Dashing Tooma var rejäl senast då hon trots dödens i stort sett hela vägen krigade ner ledaren till slut. Tål att göra en del själv och har lite skrällchans. 1 BW Erri galopperade efter 100 meter senast. Kom tillbaka i kön sedan och avslutade hyggligt. Var riktigt fin näst senast då hon var knappt slagen från dödens. Har ett bra läge och är inte helt borta.

Rank: 10, 2, 9, 3, 13, 6, 12, 1, 5, 15, 7, 14, 8, 11, 4


I V75-3 hittar jag dagens första spik. 9 Bobtail gjorde ett kanonlopp senast då hon var tvåa bakom Sahara Dynamite. Hamnade inledningsvis i andra ytter, men gick fram i dödens med 1100 kvar. Höll sen strålande och var inte stort slagen. Kan få ett kanonlopp härifrån och jag tror hon speedar ner allt motstånd över upploppet här. Vill man gardera så är givetvis 6 Marshland värst emot. Han vann pliktskyldigt senast efter att ha gått i ledning hela vägen. Kan komma dit igen, men han är inte gynnad av dagens distans och jag tror inte att han vinner. 7 Rutger Raket satt fast i rygg på Marshland senast och fick aldrig lucka. Såg riktigt fin ut och han kan vara med i platsstriden här.

Rank: 9, 6, 7, 10, 4, 1, 11, 8, 5, 2


I V75-4 ger jag tipsettan till 4 Beckman. Han tryckte sig till ledning senast efter 500 meter och hade sen stor uppvisning. Vann mycket enkelt och såg kanonfin ut. Gynnas inte av den korta distansen men har bra fart i sig och ska räknas med bra chans. Gör nu sista starten för Witasp, så han är säkert extra sugen på att vinna. 3 Kalle Palema hamnade i fjärde ytter senast, och det var givetvis lönlöst att ta nåt i leran. Avslutade i alla fall ganska så hyfsat och har ett bra läge här. Kan få en fin resa och han ska räknas tidigt. 1 De Leone Ås hamnade i andra ytter senast. 500 kvar blev det först i andraspår, och då tackade han för sällskapet och stack undan till en mycket lätt seger. Såg fantastiskt fin ut och har fått ett fint läge här. Kan knappast försvara ledningen, men med lucka ska han kunna vara med i striden.

Rank: 4, 3, 1, 2, 9, 7, 6, 11, 5, 10, 8, 12


I V75-5 får 12 Rino Dox agera tipsetta. Han var riktigt fin senast då han dundrade fram i dödens med 1200 kvar, tryckte sig till ledning med 600 kvar och sen försökte rycka undan över upploppet. Stumnade den sista biten och var nära att bli nerspeedad. Här står han lite sämre till än senast, men lär ha gått framåt med det loppet i sig. Trivs dessutom med Svanstedt, och är hästen att slå. Jag väljer dock att gardera honom, då det kan bli trafikproblem på vägen. 8 Jenny RG lär bli omgångens stallskrik, men hon är i bra form och ska inte nonchaleras. Hon avslutade riktigt fint senast från ett bökigt läge och såg fin ut. Inte helt borta med lite flyt. 15 Stamping såg inte rolig ut senast, men krigade till sig andrapriset ändå. Står riktigt bökigt till med 80 meters tillägg, och han får plocka fram allt han har om han ska gå iland med denna uppgiften. Kan vinna ändå. 11 Farmfurir fick ett fint lopp i rygg på ledaren med en perfekt lucka med 300 kvar senast. Gick undan till en säker seger över upploppet och såg fin ut. Ser ut att ha hittat formen och kan vara med i striden igen. 7 Ares RB kördes invändigt senast och fick lucka vid upploppets början. Avslutade bra och var klart förbättrad. Står 20 meter bättre till mot Farmfurir nu, och han kan vara en skräll att se upp med!

Rank: 12, 8, 15, 11, 7, 10, 14, 9, 5, 6, 13, 1, 2, 4, 3


I V75-6 kommer dagens andra spik. 5 Felix Vingboons har hittat stilen på allvar igen, och senast gjorde han ett bra lopp. Klev fram i dödens efter 600 meter, men fick sen andra ytter efter ett drygt varv. Gick till attack med 250 kvar men kunde inte ta nåt på vinnande Intruder Kronos som var för bra. Femtespåret ska han klara av och han är nog den som gynnas mest av dagens distans, då han är stark och rejäl. Jag tror Örjan kör fram tidigt och sen bara mosar konkurrenterna. Vill man ha fler streck, så gjorde 7 Slevin Kelevra ett bra lopp senast. Han galopperade efter 200 meter, kom tillbaka i kön efter 700. Gick med i tredjespår sista 500 och avslutade klart godkänt. Kan komma till ledningen med lite tur, men jag tror inte han klarar att stå emot Felix Vingboons hela vägen. 6 Notre Crown hamnade i fjärde inner senast. Blev dragen bakåt av trötta hästar framför med 500 kvar, fick kryssa sig fram mellan hästar och avslutade helt ok. Är med i platsstriden.

Rank: 5, 7, 6, 11, 1, 8, 12, 9, 2, 10, 4


I V75-7 drar jag till med en chansspik. 4 Izara var grymt fin senast. Hamnade perfekt i andra ytter, men veks ner i femte inner med varvet kvar. Kom fram som fyra på innerspår med 500 kvar, men sen strulade det rejält, och hon satt fast med rubbet kvar. Såg riktigt laddad och fin ut, och de sparade krafterna får hon utnyttja idag istället. Jag tror hon får en fin position igen och speedar förbi allt över upploppet. Vid gardering så är 12 Staro Dixieland given. Han var enormt bra senast då han styrdes på direkt efter 400 meter och satt i ledningen med varvet kvar. Drog sen i hårt tempo och bara gick undan till en överlägsen seger. Det kan bli trafikproblem här och då blir det svårt att vinna. 9 Livi Destiny var mycket fin senast då han vann trots dödens större delen av loppet. Gillar distansen och med en smygresa så är han med i platsstriden.

Rank: 4, 12, 9, 3, 5, 6, 7, 1, 2, 8, 10, 11


Systemet ser ut så här:


1) 5,4,7,3,8 (10-6)

2) 10,2,9,3,13,6,12,1 (5-15)

3) 9 Bobtail (6-7)

4) 4,3,1 (2-9)

5) 12,8,15,11,7 (10-14)

6) 5 Felix Vingboons (7-6)

7) 4 Izara (12-9)


600 rader = 300 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards