Alla inlägg den 2 januari 2011

Av Niclas Carlson - 2 januari 2011 21:19

Rätt rad:


1 Isak CD (4,83) (24%)

1 Miracles Of Joy (25,16) (6%)

1 Marshland (3,16) (33%)

2 Goober (3,14) (40%)

11 Rino Dox (5,66) (31%)

1 KK Logistic (3,87) (34%)

10 Never Again (1,38) (82%)


7 rätt: 15 110:-

6 rätt:      129:-

5 rätt:        17:-


Det blev en tämligen lätt omgång idag, där Åke Svanstedt stod för den enda egentliga skrällen. För min del blev det fyra rätt, missen i stoloppet var ganska så grov, och även de två spikarna som misslyckades. Det är till att ta nya tag och försöka hitta de rätta vinnarna under veckan igen.


Kort om dagens spikar:


Unix Brodde (V75-1) var trög från start, möjligen lite störd av att City Hall galopperade, och hamnade i femte ytter. Gick med som trea i tredjespår med 700 kvar och gick till egen attack i femtespår med 300 kvar. Avslutade bra över upploppet, men var utan chans att utmana om segern. Gick nog vad han kunde, så det var ingen bra spik.


Chilly Willy (V75-6) hamnade i sjätte ytter från start och låg på en hel del. Gick iväg i tredjespår med 1100 kvar och blev sen hängandes där. Var trött och stenslagen 200 kvar och dalade genom fältet. Delvis ursäktad av den något knepiga styrningen och att han låg på så mycket, men var urusel ändå.


Never Again (V75-7) inledde i femte ytter, men gick iväg i tredjespår redan efter 350 meter. Kom fram i dödens efter 650 meter och kontrollerade sen loppet. Satte press på ledaren med 500 kvar och kopplade greppet med 200 kvar. Gick sen undan till en säker seger och var riktigt fin igen. En klasshäst!

V75
Av Niclas Carlson - 2 januari 2011 01:45

2011 års första V75-omgång avgörs på Färjestad, och jag tycker det ser svårt ut på förhand. Det finns egentligen bara en given spik och han kommer bli dunderfavorit, men det köper jag denna gång. Som vanligt så får vi hoppas på att det blir rätt nu...


I V75-1 ger jag tipsettan till 9 Unix Brodde. Han var fin vid segern näst senast då han satt i fjärde ytter och gick med i tredjespår med 900 kvar. Gick till egen attack med 250 kvar och avgjorde mycket lätt över upploppet. Senast fick han en blytung resa med tredjespår första 800. Fick sen dödens och med 600 kvar tappade han lite fart och fick en häst framför sig. Denne tröttnade dock rejält och Unix Brodde blev dragen bakåt till sista häst. Kom ut i tredjespår med 250 kvar och avslutade hyfsat. Här tror jag det kommer bli en våldsam körning om ledningen och det kommer att gynna Unix Brodde enormt. Jag tror han profiterar på det hårda tempot som jag tror det blir och att han sänker allt sista 300. Jag chansspikar! Vid gardering så såg 3 Red Chili Leaf fin ut senast. Han fick en smygresa i fjärde inner och avslutade vasst via open stretch. Han är snabb ut och en av dem som kommer att köra för ledningen. Kommer han dit har han viss chans. 2 City Hall kunde inte försvara innerspåret senast och hamnade i rygg på ledande/vinnande Victory Hill. Kom ut i andra ytter med 600 kvar och gick till attack med 300 kvar. Avslutade godkänt. Kommer att laddas för ledningen men jag tycker att han är lite väl blöt till slut. Platschans....

Rank: 9, 3, 2, 1, 4, 8, 10, 6, 11, 5, 7, 12


I V75-2 går tipsettan till 12 Mellby Ticket. Hon bjöds på en tvättäkta "Örjan-styrning" senast i fjärde inner. Kom ut i andraspår med 500 kvar och gick till attack i fjärdespår med 400 kvar. Avslutade riktigt vasst över upploppet men hann inte fram. Visade återvunnen form och kan fälla allt över upploppet. 15 More Feeling fick en fin resa i tredje ytter senast, men satt kvar när attackerna kom. Hästen i andra ytter stannade helt och More Feeling hamnade sist när det var dags för upplopp. Avslutade hyggligt men kusken körde inte nånting med henne. Kan få en hyfsad resa här och är inte helt borta. 7 Caramelle Zon dök till ledningen senast. Fick inte vara ifred där utan fick ganska så elak press under en lång sträcka. Försökte rycka undan i sista kurvan och lyckades hålla undan på trötta ben. Hon är snabb ut och ska laddas mot ledning. Kommer hon dit har hon viss chans. 8 Mellby Trader kördes till ledning efter 500 meter senast och vann sen hur lätt som helst. Möter tuffare motstånd nu, men med en fin resa är hon inte borta. Jag nämner också 6 Operett Ribb. Hon var ofräsch senast och därav galoppen i ledning med 400 kvar. Jag har fått intressant info från stallet att man har haft sjuka hästar i stallet och är tveksam till formen. Stallet säger att om man tar några streck så ska hon med, men jag väljer att plocka bort henne istället. Det kan vara fel, men då får jag ta det.

Rank: 12, 15, 7, 8, 2, 6, 11, 3, 13, 9, 14, 1, 4, 10


I V75-3 får 1 Marshland tipsettan. Han gick i dödens senast och det gillar han inte. Han höll bra och var inte så stort slagen. Ser fortsatt fin ut, och har ett bra läge här. Man säger dock från stallet att hästen normalt sett inte ska gå i spets, men att Örjan bestämmer taktiken. Jag tror att man väljer att köra i spets ändå och då ska det vara hyfsad chans. 3 Global Investment fick ett kanonlopp i andra ytter senast och avslutade bra över upploppet. Var mycket nära att hinna fram till ledande/vinnande Jaded och såg fin ut. Han är definitivt med och slåss om segern här. Täta startwe kan dock vara ett frågetecken för de två förstnämnda. 5 Rutger Raket hamnade i sjunde inner senast. Fick andra ytter med 800 kvar och avslutade bra över upploppet, men var utan chans att slå Bowling Inferno. Det kan bli ledning om Åke laddar rejält och då kan han vara en rysare att se upp med. Stallet är försiktigt optimistiska! 2 Swept To Victory tände till igen när hon kom till Flemming Jensen. Var dock inte alls bra näst senast men var förbättrad senast. Favoritdistansen nu, och med ett smyglopp så kan hon avsluta sylvasst. 6 Colombian Necktie fanns i tredje ytter senast och avslutade vasst han också. Behöver lite tur här, men stallet är lyriska över hästen och man ska nog inte räkna bort honom helt.

Rank: 1, 3, 5, 2, 6, 9, 4, 8, 7


I V75-4 får 2 Goober agera tipsetta. Han galopperade i starten näst senast och tappade många längder. Kom ikapp fältet och avslutade strålande till en andraplats då. Senast gick han ut i dödens med 1100 kvar och lade sen press på ledande/vinnande Gossip's Winner. Såg ut att koppla greppet över upploppet men fick ge sig den sista metern. Gjorde dock en bra insats och såg fin ut. Stall Goop spikar på sitt V75-system och tror därmed hårt på hästen, men jag har flera intressanta motbud och garderar. 3 Com Valle börjar bli en mardröm för V75-spelarna. Senast fick han tredje inner, fick en perfekt lucka med 300 kvar, men galopperade bort en trolig seger med 100 meter kvar. Chans till revansch nu. 7 Pascal Zet var fin vid segern näst senast. Var ofräsch efter det och har inte startat på ett tag. Klarar distansen och är snabb ut och skulle han få ledningen blir han mycket intressant här. 8 Jaguar CD fick en bra resa i tredje ytter senast. Gick med i attack med 600 kvar och var först i andraspår med 400 kvar. Kopplade greppet över upploppet men blev nerspeedad av Truky Devoted med 30 meter kvar. Är ute på sin favoritdistans och räknas tidigt. 5 Twigs Tarzan var riktigt fin senast. Satt i femte ytter, gick till attack med varvet kvar, tog över ledningen med 500 kvar och gick sen undan till en lätt seger. Klarar distansen men spåret kan innebära galopp. Klarar han det är han med i striden. 10 Stigaxelsixten inledde i dödens senast men blev avlöst av Goober med 1100 kvar. Hakade på bra bakom honom och såg fin ut. Mycket intressant med Svanstedt i sulkyn!

Rank: 2, 3, 7, 8, 5, 10, 6, 1, 12, 9, 4, 11


I V75-5 går tipsettan till 5 Feseth Nils som är i bra form för dagen. Var överlägsen mot billigt motstånd näst senast, och var riktigt bra senast. Galopperade då efter 500 meter och tappade massor. Kom ikapp fältet med 400 kvar och gick direkt på ute i spåren. Avslutade riktigt bra och var inte stort slagen. Har bra fart och går han felfritt kan han bli en jobbig nöt att knäcka. 11 Rino Dox mosade Feseth Nils från dödens senast och var fantastiskt fin. Har dock inte startat på ett tag och har lite svårbedömd form. Är han som han ska så är han med i striden här. 9 Björlifaks hamnade i sjunde inner senast efter en kort galopp strax efter start. Kom ut i sjätte ytter med 1100 kvar, men satt sen kvar alldeles för länge där. Provade en attack med 300 kvar och avslutade bra till andraplatsen. Har inte heller startat på ett tag, men är normalt sett med och slåss om segern. 6 Torpa Glad gjorde ingen glad när han var med på V75 i september. Hittade formen efter det och senast satt han i ledning när han plötsligt galopperade med 400 meter kvar. Enligt tränaren var det segern som rök. Så formen är bra och då ska han kunna utmana om segern här. 12 Lix Mollyn fick ett blytungt lopp senast och han höll strålande till fjärdepriset. Han har inte heller startat på ett tag, men brukar göra bra lopp efter tävlingspaus enligt tränaren. Inte helt borta om det klaffar på vägen. 3 Penning kördes fram i dödens efter 500 meter senast. Lade rejäl press på ledaren och tog över ledningen med 600 kvar. Försvann sen till en överlägsen seger och var riktigt bra. Står stenhårt inne i loppet nu, och möter betydligt tuffare hästar, men med det han visade senast så kan det vara ett roligt streck.

Rank: 5, 11, 9, 6, 12, 3, 8, 14, 7, 4, 13, 10, 2, 1


I V75-6 ger jag tipsettan till 10 Chilly Willy. Han hade pausat inför den senaste starten och var inte så hårt jobbad heller. Fick ett perfekt lopp i andra ytter och gick till attack med 500 kvar. Kopplade enkelt greppet över upploppet och gick ifrån till en lätt seger och såg riktigt fin ut. Lär ha gått framåt av det loppet i sig och trots tuffare motstånd nu så tror jag att han krossar allt sista 600. Jag chansspikar! Vid gardering så var 8 Casher riktigt bra senast. Kom fram i dödens efter 500 meter och satt press på ledaren. Höll strålande och var inte stort slagen. Hittar han fritt här så är han med i striden igen. 7 Speedy Photo halkade på en isfläck senast och galopperade. Har varit bra innan dess och från ett bra läge kan det vara en platschans.

Rabk: 10, 8, 7, 3, 6, 9, 2, 1, 4, 5, 11, 12


I V75-7 hittar vi dagens bästa spik i form av 10 Never Again. Han var helt fantastiskt bra senast då han trots dödens hela vägen mosade en så bra häst som You Bet Hornline. Never Again dansade fram och såg helläcker ut. Har toppform och jag tror han är totalt överlägsen här. En superspik! Vill man gardera så var 5 Lamborghini ST bra senast. Fick dödens efter 500 meter men höll strålande till andrapriset och visade form. Ska ha bra chans att kunna bli tvåa igen här. 12 Finish Flyer har toppform för dagen och näst senast avslutade han sylvasst från kön. Senast vann han enkelt via open stretch och såg ruskigt fin ut. Sämre distans och sämre läge nu, men i den formen han har så kan det ändå vara en platschans.

Rank: 10, 5, 12, 3, 6, 2, 1, 11, 9, 8, 7, 4


Systemet ser ut så här:


1) 9 Unix Brodde (3-2)

2) 12,15,7,8 (2-6)

3) 1,3,5,2,6 (9-4)

4) 2,3,7,8,5,10 (6-1)

5) 5,11,9,6,12,3 (8-14)

6) 10 Chilly Willy (8-7)

7) 10 Never Again (5-12)


720 rader = 360 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards