Alla inlägg den 15 januari 2011

Av Niclas Carlson - 15 januari 2011 22:32

Rätt rad:


3 GK Trademark (2,88) (50%)

14 Justfixit (6,04) (19%)

11 Nouvelle Pelle (13,92) (7%)

8 Love You More (68,78) (1%)

12 Isak CD (10,75) (9%)

3 Jealous Broline (1,88) (63%)

5 Covington Ås (4,50) (50%)


7 rätt: 1 349 667:-

6 rätt:       3 084:-

5 rätt:          129:-


Det blev ganska så svårt idag på Åby, och det är bara att lyfta på hatten för de som lyckades sätta sjuan. För egen del blev det en smärre katastrof, tre rätt mycket långt ifrån godkänt. Med lite distans till omgången och bättre skärpa i tipsen så hade man kunnat haft sex rätt i alla fall.


Kort om dagens spikar:


Operett Ribb (V75-4) inledde trevande och galopperade bort sig efter 150 meter. Blev diskad.


Ideal Kemp (V75-5) stressade upp sig efter en omstart och gick i passgång i starten. Klarade inte av att gå över i trav utan galopperade bort massor direkt. Kom ikapp fältet efter ett varv, men hängde bara med.

V75
Av Niclas Carlson - 15 januari 2011 02:00

Lördagens V75-omgång avgörs på Åby, där det ska koras två V75-mästare. Det största frågetecknet är väl hur banan blir. SMHI har hotat med regn och då kan det bli en mycket besvärlig bana. Låt oss hoppas att så inte blir fallet. Omgången ser lite halvsvår ut, och jag tror det blir hyfsat bra utdelning på sju rätt. Och det är naturligtvis det jag siktar på....


V75-1 är ett Klass 1-försök, och här får 5 Speedy Photo tipsettan. Han var ute på V75 senast och efter en elak öppning med tredjespår första 500, hamnade han så småningom i tredje ytter. Satt sen fast alldeles för länge och fick lucka först med 100 meter kvar. Avslutade riktigt bra och gick som snabbast över linjen. Han är i bra form, och har kapacitet för att vinna. Jag garderar dock med 3 GK Trademark som också är i bra form. Han fick ett drömlopp senast han var på Åby med draghjälp fram till 200 kvar då han spurtade till seger. Senast satt han långt nere i kön, var på väg ut i tredjespår när han galopperade 700 kvar. Kom tillbaka på bra sätt och var inte så långt efter i mål. Han ser dock inte rolig ut i aktionen, men får han den att stämma så är han ett segerbud. 8 Love Above fick ett bra lopp i andra ytter senast. Varvet före mål blev det tredje ytter, innan det med 300 kvar blev andra ytter igen. Försökte sig på en attack med 200 kvar men höll bara farten. Mötte dock betydligt bättre hästar då än vad han gör nu, och trots läget tror jag han är med i segerstriden.

Rank: 5, 3, 8, 6, 11, 2, 10, 7, 9, 4, 1


V75-2 är ett stolopp över 1640 meter. Tipsettan startar med 20 meters tillägg, och det är 15 Rio De La Plata. Hon visade bra inställning näst senast då hon efter en resa i fjärde ytter gick sista 700 i tredjespår och avgjorde ganska så lätt till slut. Senast satt hon djupt ner i kön när hon gick iväg till snabb attack med 1100 kvar. Hon kom fram utvändigt om tätduon med 900 kvar men kastade sig då i galopp. Såg fin ut annars. Hon kan vara lite stökig i volten och i starten näst senast vinglade hon rejält över upploppet. Felfri är hon bäst i loppet, och med i segerstriden. 11 Mermaid's Legacy är loppets roliga drag. Hon var ute på V75 senast och kördes då väldigt snällt. Hon satt i tredje inner och tog sig ut i andraspår med 250 kvar. Blev hindrad av vinnande Miracles Of Joy som precis tagit sig ut från rygg ledaren, och Mermaid's Legacy gick ner på innerspår igen, bara för att sitta fast med allt kvar bakom ledaren. Såg dunderfin ut och Peter Untersteiner var skogstokig efteråt. Han menade att han vunnit skitlätt om han bara fått luckan, och jag kan inte annat än att hålla med. Sitt inte fast denna gången, Peter, så vinner du nu istället! 3 Stjärna har visat fin uppfattning och senast var hon riktigt fin. Fick visserligen en snäll resa i tredje inner, gick ut i andra ytter med 800 kvar, attack med 500 kvar och avgjorde enkelt över upploppet. Kan få en fin resa här och kan blanda sig i striden.

Rank: 15, 11, 3, 1, 2, 14, 6, 9, 8, 13, 10, 4, 7, 5, 12


V75-3 är ett försök i Silverdivisionen, och tipsettan här går till 8 Junior Vang. Han var fin näst senast då han efter en bra avslutning kunde vinna ganska så enkelt. Senast fick han en resa i fjärde ytter, gick till attack i tredjespår med 600 kvar och avslutade riktigt bra. Kunde dock inte hota vinnande Never Again. Har ett tråkigt spår, men kan ändå hitta en hyfsad position. Hans tunga avslutning är svår att stå emot och han kan vinna loppet. 4 Victory Hill fick en kanonresa i andra ytter senast. Jorma Kontio satt bara och väntade och väntade, innan han med 200 meter kvar vred ut till attack. Det var bara det att de två där framme, Nisse Bean och Yucca Boko, avslutade ännu snabbare, så Victory Hill fick nöja sig med tredjepriset. Här lär det bli full laddning till ledning, och sen släppa till första bästa. Sen hoppas Jorma på lucka via open stretch, och blir det så kan Victory Hill vara vinnaren, för spurta, det kan han. 9 Mr Shimmer är i bra form. Näst senast avslutade han sylvasst efter en invändig resa och mycket sen lucka. Senast satt han i fjärde ytter, försökte hänga med i tredjespår med 600 kvar men fick aldrig upp farten i lervällingen. Höll farten hyggligt och kämpade hela vägen. Kan få en fin resa här och med den avslutningen han visade näst senast så är han ett roligt skrällbud.

Rank: 8, 4, 9, 11, 12, 10, 1, 7, 2, 3, 6, 5


V75-4 är ett Klass 2-försök, och här hittar jag dagens första spik. 10 Operett Ribb hade stått över jobb inför förra starten, och dessutom hade man haft lite sjukdomar i stallet. Detta till trots gjordes hon till storfavorit, och hon gjorde ett bra lopp med tanke på förutsättningarna. Hon flög till ledning och höll den fram till 20 meter före mål, då hon motvilligt fick ge sig. Ska ha gått framåt med det loppet i sig, och hon är faktiskt ännu vassare bakifrån. Hon är totalt bortglömd idag, och det tackar jag för när hon speedar ner allt över upploppet. Jag tycker hon är stenklar och spiken sitter som gjuten! Vid gardering så är 1 Zagros Boko en fin häst. Han klafsade runt i leran på Jägersro förra lördagen och vann hur lätt som helst från ledningen. Han är snabb ut och lär ta ledningen igen, och därifrån ska ha räknas med bra chans till andrapriset bakom min spik. 3 Lennon Legend kom bort helt i lördags, men visade bra form innan dess. Kan få en bra resa och slåss om en pallplats.

Rank: 10, 1, 3, 4, 6, 2, 11, 12, 9, 5, 7, 8


V75-5 är V75-mästaren för lärlingar. 6 Ideal Kemp hamnade i fjärde inner senast. Satt fast där fram till 100 meter kvar då han vreds ut flera spår och avslutade sylvasst till tredjepriset. Har ett bra läge för att ta ledningen här, och då han har bästa kusken, Johan Untersteiner, så tror jag att vägen ligger öppen för en spetsseger här. Jag spikar utan att tveka! Vid gardering så är 5 Burning Line Gral i toppform. Han var bra senast då han tog hand om ledningen, men fick sen ge sig motvilligt mot Bad Migren. Har ett svårt spår, men klarar han det så han med i fighten om andrapriset. En klar tvilling kanske? 10 Avanto hade otur senast då han fastnade i en dålig rygg. Avslutade bra via open stretch och såg fortsatt fin ut. Har dock varit förkyld efter det och formen är ett frågetecken enligt stallet. Möter annars lättare motstånd än vanligt och kan nypa åt sig en plats bland de tre.

Rank: 6, 5, 10, 15, 12, 2, 8, 3, 1, 13, 7, 14, 11, 9


V75-6 är ett stentufft Bronsdivsionsförsök. Tipsettan går till 1 Zapdos Håjt som var fin senast. Kördes till ledning efter 350 meter i en snabb öppning, och stod sen emot alla attacker över upploppet. Han är ruskigt snabb ut och lyckas han hålla ledningen kan det vara vinnaren. 5 Strong Demand var med i samma lopp som Zapdos Håjt senast. Satt då i femte ytter och gick till ruskigt snabb attack med 700 kvar. Kom fram utvändigt om Zapdos Håjt med 500 kvar, men tappade stilen runt sista kurvan. Kom tillbaka bra över upploppet och var inte stort slagen. Bättre läge nu, och han är definitivt med i striden. 3 Jealous Broline flög till ledningen senast, och fick sen fuska bort en stor del av loppet. Gick undan hur lätt som helst och såg väldigt fin ut. Ströks i lördags pga banan, och det var nog ett klokt val. Han är också ruskigt startsnabb men är inte beroende av ledningen. Med i striden på visad form. 9 Pröjsarn hamnade i fjärde inner senast. Backades ut runt sista kurvan och kom flygandes ute i femtespår sista 200. Hann inte ända fram men såg vansinnigt fin ut, och han kan få en kanonresa från detta läget. Avslutar rykande och är inte borta. 7 Taste Of Cocktail var med i samma lopp som Pröjsarn senast och satt i femte inner. Kom ut i tredjespår med 700 kvar och satt kvar där till 250 kvar då han vreds ut i fjärdespår. Gick mycket fort över upploppet men utan att hinna fram. Morgan Ivarsson som kör, var efter loppet inte nöjd med hästen och menade att nåt var fel och att han kunde mycket bättre. Dags att visa det nu istället! 6 Pater Pontus var ute i leran på Jägersro i lördags och satt i andra ytter. Var tvungen att lämna den positionen med 700 kvar då hästen framför stannade helt. Gjorde ett hyfsat lopp, men var rejält trött i mål. Visat bra form innan dess, och sitter inte det loppet i benen så är han med i striden. Trivs dessutom med Björn Goop.

Rank: 1, 5, 3, 9, 7, 6, 10, 12, 2, 4, 11, 8


V75-7 är V75-mästaren. Tipsettan går till 9 Growup, som efter en riktig smörresa i rygg på ledaren senast blåste förbi till en säker seger via open stretch. Han har stabiliserats och utvecklats ytterligare sen flytten till Lähdekorpi, och ser riktigt fin ut för dagen. Kan få en fin resa här och han ska ha bra chans att vinna detta. Jag tar dock med några till. 11 Eliott Hall hade lekstuga i lervällingen på Jägersro förra lördagen. Han kördes till ledning efter 700 meter och stack sen iväg med 700 kvar. Var totalt överlägsen och såg riktigt fin ut. Missgynnas av distansen nu, men med en offensiv styrning så kan det gå vägen ändå. 3 KK Logistic gick i ledningen näst senast och blev då nerspeedad av Growup den sista biten. Senast lurade Flemming Jensen alla i starten, höll enkelt ledningen och vann ganska så enkelt till slut. Hästen är startsnabb och skulle han få ledningen här kan det hålla väldigt länge, kanske hela vägen. 5 Covington Ås är obesegrad i Svanstedts regi efter fyra lopp. Han har imponerat rejält vid sina segrar förutom den senaste, där han fick fuska bort stora delar av loppet. Har inte startat på ett tag, och har ett för honom krångligt femtespår. Klarar han starten så har han definitivt kapacitet för att vara med i segerstriden.

Rank: 9, 11, 3, 5, 8, 12, 15, 14, 13, 7, 6, 1, 2, 4, 10


Systemnet ser ut så här:


1) 5,3,8 (6-11)

2) 15,11,3 (1-2)

3) 8,4,9 (11-12)

4) 10 Operett Ribb (1-3)

5) 6 Ideal Kemp (5-10)

6) 1,5,3,9,7,6 (10-12)

7) 9,11,3,5 (8-12)


648 rader = 324 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards