Alla inlägg den 26 januari 2011

Av Niclas Carlson - 26 januari 2011 23:45

Torsdagens V65-omgång avgörs på Åby. Omgången håller hyfsad klass, och jag har hittat två roliga chansspikar som jag tror har bra chans.


V65-1 är ett sprinterlopp och tipsettan går till 7 Finish Flyer som har en ruskig formtopp. Han satt som klistrad i ryggen på Conrads Garland senast och gick förbi denne över upploppet. Trivs med dessa förutsättningar, och hittar han bara en vettig position så är han vass nog att spurta ner allt över upploppet igen. Men han får mothugg från 2 Premier League som gick bra senast från ett svårt läge. Han är snabb ut och får han ledningen kan det hålla hela vägen. 1 Nouvelle Pelle var helt enorm senast då han vann trots en tung resa. Har ett fint läge här, och rygg ledaren och lucka via open stretch låter väl inte fel? Med i striden.

Rank: 7, 2, 1, 5, 4, 3, 6, 8


I V65-2 får 4 Napoleonico Grass tipsettan. Hon gick bra senast och håller sin fina form. Kan ta ledningen här då hon är snabb ut, och bör vara med i striden. 3 Skogans Drömtös är rena mardrömmen för spelarna. Blandar och ger rejält i sina prestationer, och man vet aldrig vilken sida hon vaknat på. Har styrkan för att kunna vara med i segerstriden, och med klaff på loppet så är hon inte borta. 11 Democrat var fin vid segern senast och är i bra form. Läget här gör dock att han kan få problem, men kapacitet för seger finns. 2 Mr Jack Sparrow är inte så tokig, men han vinner inte ihjäl sig precis. Kan få ett bra lopp här och kan skrälla.

Rank: 4, 3, 11, 2, 5, 12, 9, 6, 1, 8, 7, 10


I V65-3 får 8 Imhotep tipsettan. Han satt i tredje inner senast och avslutade klart godkänt via open stretch. Är på väg uppåt i form, och hittar han bara ut, så är han med i striden. 3 Nicolas De Mortree är i hyfsad form. Försökte rycka undan i sista kurvan senast men blev upphunnen över upploppet. Han är mer stark än snabb och får göra grovjobbet här, men kan mycket väl vara vinnaren ändå. 6 Emir Rols vek ner sig från ledningen senast och behövde det loppet i sig. Är startsnabb och tar hand om ledningen igen. Inte helt borta. 7 Wim Van Camstra såg fin ut runt sista sväng senast men hade inget att komma med när han fick luckan med 150 kvar. Kan bättre än så, och är loppets luring.

Rank: 8, 3, 6, 7, 10, 12, 2, 9, 11, 1, 4, 5


I V65-4 ger jag tipsettan till 7 Nimbus Bjerregård som var riktigt fin vid segern senast. Han försvarade sig bra över upploppet och visade bra egenskaper. Lyckas Söderkvist ta hand om ledningen här så ska han räknas med bra chans. 6 Bonito Sonhador är en knepig herre som har svårt att gå felfritt. Gjorde ett bra lopp näst senast, och visade fin styrka. Senast blev det galopp återigen. Går han felfritt är han med i striden. 11 Income Kronos är i fin form och gör här sin första start över lång distans. Flemming gör väl som vanligt och går iväg med 700 kvar och det kan vara segermelodin ikväll. 8 Orlando Croft var bra senast från ledningen och vann ganska så enkelt. Har ett sämre läge nu, men hittar han ut så har han form och styrka för att vara med i striden här också.

Rank: 7, 6, 11, 8, 4, 5, 10, 2, 9, 1, 12, 3


V65-5 är ett sprinterlopp för ston, och här kommer kvällens första chansspik. 3 Our Dream var lysande senast och visade att hon är en bra häst. Hon är ruskigt startsnabb och jag tror hon tar ledningen här. Når hon dit har hon mycket bra chans att vinna, och jag drar alltså till med en chansspik. Vid gardering så är 2 The Editor given. Hon var fin vid segern senast och är i bra form. Kan också öppna bra, men jag tror inte hon lyckas hålla ut Our Dream. Är med och fightas om en plats bakom min spik. 7 Honey Trap gjorde ett bra lopp senast och verkar vara på väg att hitta tillbaka till formen igen. Trivs med förutsättningarna, men kanske är som bäst i spets. Kan dock avsluta vasst också, men får nog ses som ett platsbud.

Rank: 3, 2, 7, 9, 1, 4, 5, 12, 6, 10, 8, 11


I V65-6 drar jag till med ytterligare en chansspik. 1 Livi Dancer har ingen rolig rad, men faktum är att han är i ganska bra form ändå. Har ett bra läge här och siktar på rygg ledaren och lucka med open stretch till slut. Är tillräckligt snabb för att speeda ner allt och jag tror han lyckas med det. Vill man gardera så var 9 Indigo Broline fin senast och visade att han är på väg tillbaka. Kan få ett bra lopp här, men jag tror han blir nerspeedad av min spik till slut. 8 Ultradidact F gjorde ett bra lopp i leran senast och visade att han håller formen. Tråkigt läge nu, men kommer han bara någorlunda till i loppet ska han ses med platschans.

Rank: 1, 9, 8, 2, 7, 4, 11, 6, 5, 3, 10, 12


Chanssystemet ser ut så här:


1) 7,2,1 (5-4)

2) 4,3,11,2 (5-12)

3) 8,3,6,7 (10-12)

4) 7,6,11,8 (4-5)

5) 3 Our Dream (2-7)

6) 1 Livi Dancer (9-8)


192 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 26 januari 2011 22:23

Rätt rad:


2 City Hall (4,33) (19%)

5 Essien (1,53) (77%)

3 Kouros Broline (2,87) (53%)

5 Joyland Park (1,34) (90%)

11 Lady Best Memory (67,20) (1%)

14 Turbolines (42,67) (2%)


6 rätt: 181 522:-

5 rätt:       836:-

4 rätt:         17:-


En ganska favoritbetonad inledning blev det, sen small det rejält i slutet. För min del blev det katastrofdåliga två rätt, och så såklart tre reserver. Hur som helst så var jag fel ute igen...


Kort om kvällens spikar:


Perfect Toll (V64-3) hittade andra ytter och fick ett perfekt lopp. Satt kvar när attackerna kom bakifrån, och satt sen fast hela vägen över linjen med gott om krafter kvar. Jag tror han hade vunnit med fritt, och det känns som en bortkörning.


Joyland Park (V64-4) togs lugnt från start och fick söka sig framåt successivt. Tryckte sig till ledning efter 600 meter, och sen var det lekstuga. Drog undan i stor ledning på sista långsidan, men fuskade lite med travet runt sista sväng. Gick sen undan på upploppet med vad som behövdes och var i stort sett okörd återigen. Fin häst som kommer tjäna fina pengar under året.

V64
Av Niclas Carlson - 26 januari 2011 04:00

Onsdag igen och dags för V64 på Solvalla. Kvällens omgång håller lite lägre klass än vad vi har blivit vana vid på onsdagarna, men det gör ju det hela lite mer spelvänligt i alla fall. Jag tror faktiskt det kan bli bra betalt om man träffar rätt.


I V64-1 går tipsettan till 3 Bart Sjöhammar, som är i riktigt bra form. Han var fin näst senast vid en lätt spetsseger, senast avslutade han sylvasst bakom Askö Serve. Har ett bra läge och tar ledningen, och har såklart en jättechans att vinna därifrån. Men han kan vara lite vek den sista biten ibland, särskilt över full distans. Jag väljer därför att plocka med två till. En av dessa är 7 Gordonia Dag som är i bra slag för dagen. Inledde i dödens senast, men fick andra ytter efter 600 meter. Satt kvar där till 200 kvar då han avslutade riktigt bra till knapp förlust. Såg riktigt fin ut och får han en vettig resa kan han vara vassast till slut. 10 Trim kom tillbaka efter ett kort uppehåll senast och avslutade bra efter en fin resa. Bör ha gått framåt med det loppet i sig och är inte helt borta.

Rank: 3, 7, 10, 4, 2, 9, 6, 11, 1, 8, 5


I V64-2 får 5 Essien tipsettan. Hon fick ett riktigt fint lopp senast med draghjälp hela vägen och egen attack med 200 kvar. Avgjorde lätt över upploppet och såg riktigt fin ut. Hon är snabb ut och får hon ledningen kan loppet vara över. Möter dock lite bättre motstånd nu, och jag har två streck till. 6 Johan Eme är i bra form, och avslutade bra näst senast. Senast hittade han fjärde inner, kom fram till tredje inner men satt sedan fast där. Fick en lucka med 100 meter kvar och sköt till på bra sätt. Visst, det är ett långskott, men med lite flyt så är han med i striden. 10 Callela Dowjones fick gå sista varvet i dödens senast. Visade sin fina vinnarskalle över upploppet då han krigade ner länge ledande Nusa Dua. Var dock lite kantig i aktionen, och såg inte lika fin ut som han brukar. Han lär få gå den tunga vägen igen, men har sån kapacitet att han kan vinna igen.

Rank: 5, 6, 10, 4, 3, 8, 1, 9, 2, 7


V64-3 är ett fint fyraåringslopp, där egentligen ingen är chanslös. Jag tar dock ställning och chansspikar 5 Perfect Toll. Han hamnade i dödens senast efter 500 meter, pressade sig till ledning med 500 kvar och krigade sen hela upploppet. Fick dock ge sig motvilligt kort före mål av smygkörde Hazard Brodde. Perfect Toll gjorde dessutom ett bra lopp innan dess som knappt slagen tvåa bakom fine For Life. Perfect Toll har hög kapacitet, och klarar att gå den tunga vägen om så behövs. Jag tror han visar sig vara starkast och bäst ikväll. Vid gardering så får man måla på rejält, kanske t.o.m kosta på sig en helgardering, det är vidöppet bakom...

Rank: 5, 7, 3, 2, 4, 1, 8, 6


I V64-4 får vi kanske se en blivande stjärna. 5 Joyland Park har imponerat vid sina två starter och ser ut att kunna gå långt. I debuten kördes han till ledning efter 700 meter, och fick sen bestämma tempot. Stack undan i fin stil över upploppet till en överlägsen seger. Senast hamnade han i ledning efter 300 meter och drog sen i bra tempo. Ökade tempot med 800 kvar, och med 400 kvar petade han in en växel till och lämnade resten av fältet. Har vid båda segrarna gått i mål totalt okörd. Har ett lurigt femtespår nu, men klarade andraspår i debuten utan problem, och har dessutom inga hästar på utsidan. Jag tror han löser det och dundrar till ledning igen och blir sen mycket svårslagen. Vill man gardera så höll 9 Lover Boy Laday bra från dödens senast. Är i bra form och är med i platsstriden. 7 Lord Thai Taata klarade inte av banan senast och var inte som allra bäst. Gick bra i ledning näst senast och är med i platsstriden även han.

Rank: 5, 9, 7, 1, 14, 12, 6, 3, 2, 8, 15, 4, 11, 10, 13


I V64-5 ger jag tipsettan till 10 Deesse d'Inverne. Hon är i bra form, och avslutade rejält över upploppet senast till knapp seger. Gynnas av full distans nu, och strular det inte för mycket från bakspåret så är hon med i striden. 3 Alfas Diamond kördes invändigt senast och avslutade sylvasst efter en mycket sen lucka. Kan öppna bra och får en bra position, och är ett tidigt streck. 4 Berlusconi hamnade i rygg på ledande/vinnande Tiffany Value i debuten och satt fast där. Såg riktigt fin ut, och hade gott om krafter kvar. Öppnade snabbt från start och väljer man att ladda med honom så kan han ta ledningen. Kan vara med i striden med lite flyt. 2 Zefiras Kavat imponerade stort vid segern näst senast. Hon flög till ledningen då och fick bestämma efter behag. Ökade tempot med 700 kvar och höll ett par längders ledning runt sista kurvan. Med 200 kvar tackade hon för sällskapet och dundrade bara undan till en överlägsen seger. Senast fick hon ett fint lopp i andra ytter. Gick till attack med 300 kvar och avslutade riktigt bra, men det blev målfotoförlust. Kan vara loppets jätterysare!

Rank: 10, 3, 4, 2, 7, 9, 5, 1, 11, 8, 6


I V64-6 får 6 Enjoy De Luxe agera tipsetta. Hon har stått för bra avslutningar de senaste två starterna och har bra form. Har ett fint läge här och blir det ledning så har hon bra chans. 9 Nice Brozo fick en fin resa i andra ytter senast. Valde dock att sitta kvar när attackerna kom och blev fast där ända in i mål. Hade gott om krafter kvar och dem kan hon ha nytta av ikväll. 12 Enjoy Me More har hittat en riktig formtopp. Var totalt överlägsen näst senast efter att ha forcerats till ledning efter 600 meter. Drog undan med 500 kvar och vann med halva upploppet. Senast fick hon en dryg sista sväng och avslutade sylvasst över upploppet. Fick segern sedan målettan diskats för trängning. Långt framme här. 7 On Her Toes var överlägsen från spets näst senast och såg fin ut. Senast kunde hon inte försvara innerspåret, men kunde köras till ledning efter 400 meter. Fuskade med travet i utgången av sista kurvan och höll undan med ett nödrop. Kan öppna bra, och får hon en bra position så är hon med i striden. 13 Dakota Tooma avslutade bra senast efter en perfekt smyglöpning. Kan få ett liknande lopp igen och har en vass spurt. Inte helt borta med lite flyt. 11 Muscles Of Gold fick gå i dödens senast och blev nerspeedad över upploppet. Går framåt med det loppet i sig och har en vass avslutning. Kan vara vinnaren med lite flyt på vägen.

Rank: 6, 9, 12, 7, 13, 11, 4, 14, 15, 5, 1, 10, 3, 8


Systemet ser ut så här:


1) 3,7,10 (4-2)

2) 5,6,10 (4-3)

3) 5 Perfect Toll (7-3)

4) 5 Joyland Park (9-7)

5) 10,3,4,2 (7-9)

6) 6,9,12,7,13,11 (4-14)


216 rader

Lycka till!

V64
Ovido - Quiz & Flashcards