Alla inlägg den 11 januari 2011

Av Niclas Carlson - 11 januari 2011 22:28

Rätt rad:


1 Pippin (4,12) (37%)

9 Collect Tooma (6,33) (28%)

4 Good Image (34,12) (2%)

6 Mitt Popcorn (1,49) (86%)

6 Shambala Dream (3,96) (41%)

6 Celeber Sund (6,97) (32%)


6 rätt: 46 384:-

5 rätt:      236:-


Banan var betydligt bättre ikväll än i lördags, men vad hjälpte det? Fyra rätt blev det (som vanligt), och det vill sig inte riktigt. Försöket att sänka Mitt Popcorn visade sig vara totalt fel då han bara var bäst ikväll.


Kort om kvällens spikar:


Shambala Dream (V65-5) öppnade bättre än förväntat och var med där framme direkt. Kördes till ledning efter 500 meter och fick sen bestämma som hon ville. Ökade tempot en aning med 700 kvar, och när de svängde in på upploppet petade hon i överväxeln och bara drog iväg till en överlägsen seger. Mycket fin ikväll!


Bone Hills (V65-6) öppnade hyfsat men hittade ändå bara rygg på ledaren. Satt kvar där hela vägen, fick lucka runt sista kurvan men kunde inget och var urusel för dagen.

V65
Av Niclas Carlson - 11 januari 2011 01:30

Tisdagens V65:a avgörs på Jägersro, och man kan ju undra om de fått ordning på banan nu, eller om det är samma lervälling som i lördags? Hur som helst så håller omgången ingen höjdarklass direkt, och flera av loppen känns ganska ihåliga.


I V65-1 ger jag tipsettan till 1 Pippin som har sett fin ut på slutet. Har suttit fast med gott om krafter kvar i de senaste två starterna. Har ett lurigt läge här då han inte kan öppna så bra, men sitter inte Söderqvist och sover utan tar sig ut i tid så ska segerchansen vara rätt så stor. Jag vågar dock inte lita på det utan målar på rejält. 3 Waiting Laday var fin vid segern näst ssenast. Han tog sig ut i andra ytter efter 500, och gick till snabb attack med 550 meter kvar. Tog sig snabbt fram utvändigt om ledaren och kopplade greppet på denne direkt. Gick sen undan över upploppet med vad som behövdes i bra stil. Senast galopperade han från start, kom ikapp fältet efter 700 meter, och avslutade hyfsat utan att köras nåt. Har bra fart i sig och utmanar om segern. 6 Sinova Ribb gick i dödens hela vägen senast och höll strålande. Var inte stort slagen och kämpade hela vägen. Gillar distansen och med lite flyt så är hon med i striden. 4 Pioneer FH satt hopplöst instängd i fjärde inner senast, men fick lucka med 120 meter kvar och flög fram till en knapp seger. Har visat bra fart tidigare och bör vara med i striden igen. 5 Once In A While satt i femte ytter senast. Gick till attack med 700 kvar men blev störd då det gick ut en framför. Kom tillbaka över upploppet med en hyfsad avslutning och såg fin ut. Lär gå framåt med det loppet i sig och är en luring. 2 Dry Martini fick en kanonresa i andra ytter senast. Gick iväg i tredjespår med 700 kvar och kopplade enkelt greppet med 250 kvar. Gick sen undan i bra stil och såg fin ut. Tuffare motstånd nu, men med lite flyt så kan hon överraska. 7 Jolly Joker PH har bra fart men är hopplöst osäker. Går han felfritt så kan han överraska. 8 Amigo Toscana hängde med hyfsat från tredje inner näst senast. Senast var han ute i dimman på Åby och jag såg aldrig hästen i loppet. Jag tror han får svårt att vinna men jag kan ju inte plocka bort en och strecka sju, så han får följa med på lappen ändå.

Rank: 1, 3, 6, 4, 5, 2, 7, 8


I V65-2 går tipsettan till 4 Torgil. Han galopperade bort sig i första kurvan senast, och det är just osäkerheten som är hans största problem. Har tidigare visat kapacitet för att vinna ett sånt här lopp, och felfri tror jag han gör det. Men jag vågar inte lita på honom, därför blir det gardering. 7 Oops DK var fin senast. Dök direkt till ledningen och fick sen bestämma efter behag. Lämnade sina motståndare över upploppet och var riktigt bra. Kan öppna ganska så bra, men riskerar ändå att hamna knepigt till här. Med i striden om det löser sig med positionerna. 9 Collect Tooma satt i fjärde ytter senast. Gick med i tredjespår med 700 kvar och fick draghjälp fram till 250 kvar. Avslutade klart godkänt men utan att kunna hota vinnaren. Såg fin ut och räknas med viss chans.

Rank: 4, 7, 9, 8, 2, 1, 5, 6, 3, 10


I V65-3 får 5 Oberon FH agera tipsetta. Han tog ledningen direkt senast men släppte efter 150 meter. Satt sen fast i rygg på ledaren och fick inte lucka förrän 50 meter kvar. Såg riktigt fin ut och kan han sno åt sig ledningen här kan han hålla undan länge. Kanske hela vägen? 6 Marching Orders har nu två lopp i kroppen efter en lång frånvaro. Hon vek ner sig totalt från ledningen i comebacken näst senast, men var klart förbättrad senast. Satt då i femte ytter och kom fram mellan hästar till andra ytter. Tog sig loss i sista kurvan men galopperade precis när hon fått fritt. Hade varit långt framme annars. Lär gå framåt ytterligare med det loppet i sig och är med i striden. 9 Peak har väl högst kapacitet i loppet, men han är snurrig i volt. Näst senast var han lysande från ledningen, men senast blev det passgång och galopp i starten. Går han felfritt så är han med och gör upp om segern.

Rank: 5, 6, 9, 2, 1, 7, 4, 10, 8, 3


I V65-4 går tipsettan till 7 Pretty Shane. Han satt i tredje ytter senast och gick till attack med 500 kvar. Blev hängandes i tredjespår runt sista kurvan, men avslutade klart bra. Var inte stort slagen och såg riktigt fin ut. Har ett bra läge här då han är ruskigt startsnabb och skulle han lyckas ta ledningen kan han hålla hela vägen. 8 Chillida var bra senast. Satt i tredje ytter, gick med i rygg med 700 kvar, kom ner i andra ytter med 500 kvar och avslutade sedan riktigt bra även om hon inte kunde hota vinnande Niels Langkjaer. Såg dock fin ut och är ute över rätt distans igen. Hittar bara Thomas Uhrberg ut så är hon med i striden. 6 Mitt Popcorn fick ett snällt lopp i tredje inner senast. Satt fast där hela vägen och hade nog lite sparat i mål. Normalt sett bör han vinna här, men jag tycker han saknar vinnargnistan och rankar därför ner honom. Men med på kupongen ska han. 5 Rocket Frazer hamnade i fjärde inner senast. Där satt han hela vägen och även om han försökte lite halvhjärtat på open stretch var det inga gnistor om honom. Kan betydligt bättre än så, och är en luring att se upp med.

Rank: 7, 8, 6, 5, 2, 4, 3, 10, 9, 1


I V65-5 ger jag tipsettan till 6 Shambala Dream. Hon var ute i dimman på Åby senast, och hamnade i fjärde ytter. Satt sedan kvar där för länge, och trots en bra avslutning över upploppet var hon chanslös att hinna fram till vinnaren som ryckt iväg med 500 kvar. Körs nu av chefen själv (Michael Lönborg), och då hon såg så fin ut som hon gjorde senast och även visat god form innan dess, så väljer jag att chansspika! Vid gardering så är 9 Napoleonico Grass i bra form. Hon var riktigt bra vid segern näst senast. Provade sen på V75, men galopperade då bort sig i första kurvan. Kan få ett fint lopp och slutar långt framme här. 10 La Rapide Celine är i bra form. Kan vara ett platsbud här.

Rank: 6, 9, 10, 4, 5, 3, 2, 11, 1, 7, 12, 8


I V65-6 går tipsettan till 5 Bone Hills. Han gjorde ett bra lopp senast då han satt i fjärde ytter. Gick till snabb attack med 600 kvar men kunde inte rå på ledaren som var alldeles för bra för dagen. Har vilat kort efter det, men har sån kapacitet att han kan vinna här. Kuskförstärkt dessutom med Johnny Takter! Jag chansspikar! Vid gardering så är 2 Tarport Venus fartfylld men snurrig. Han galopperade innan bilen släppte fältet senast, kom ikapp efter 700 meter och var på väg i tredjespår direkt efteråt när han galopperade bort sig helt. Har varit struken för hälta efter det och formen är lite diffus. Har kapacitet för att segerstrida, men jag tror ändå inte att han rår på Bone Hills. 3 Zatopek Boshoeve gjorde ett bra lopp senast. Satt i femte ytter och avslutade bra sista 700. Har ett bättre läge nu och är med och slåss om en pallplats.

Rank: 5, 2, 3, 1, 6, 12, 4, 7, 8, 11, 10, 9


Systemet ser ut så här: (uppdaterad efter strykning)


1) Alla 7 startande (1-3)

2) 4,7,9 (8-2)

3) 6,9,2 (1-7)

4) 7,8,6,5 (2-4)

5) 6 Shambala Dream (9-10)

6) 5 Bone Hills (2-3)


252 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards