Alla inlägg under oktober 2010

Av Niclas Carlson - 19 oktober 2010 22:04

Upp som en sol, ner som en pannkaka.....Tre rätt efter tre lopp ikväll, och förhoppningarna om full pott var ganska så stora. Sen blev det inte mer, då det var lite felrankat och två strykningar som förstörde hela systemet. Dance Photo (V65-4) tyckte jag var seg och trög senast och borde avgjort mycket enklare. Fick ett riktigt smörlopp idag och tog ner tappre Odin Rush över upploppet. Strykningarna på Nelson Derm och Mr Shimmer i V65-6 förändrade hela loppet, och när dessutom två av mina tre streck galopperade dirket i starten, ja då var det kört....


Kort om kvällens spikar:

Tarport Venus (V65-2) hamnade i tredje ytter, men det var inget tempo i loppet. Gick till attack 550 meter kvar, men hade en bra bit fram till ledande Kriss Kross Face. Denne började dock tvära 100 meter före mål, och Tarport Venus höll farten på ett bra sätt och lyckades ta sig förbi med en hals tillgodo.


Staro Bobcat (V65-5) hittade även han tredje ytter, men stannade inte kvar där länge. Kördes fram i dödens med dryga varvet kvar, och pressade länge mot ledande Luringen Palema. In på upploppet stod det och vägde ett litet tag, men så tappade Staro Bobcat aktionen, och Luringen Palema kunde dra undan med en längd. Staro Bobcat bra tvåa och visade fortsatt form.

V65
Av Niclas Carlson - 19 oktober 2010 01:00

Tisdagens V65:a avgörs på Jägersro, och jag tycker den ser riktigt svår ut. Jag hoppas att jag träffar rätt, men det är tyvärr ingen garanti på det....


I V65-1 ger jag tipsettan till 9 Persos Seaman som hängde med på bra sätt från tredje inner senast. Formen är fin och han möter mycket lättare motstånd nu. Bör vara sämst tvåa här... 5 Manhattan Sassy fick gå i dödens senast men gjorde ett bra lopp trots det och var inte stort slagen. Han travade dock som en kratta den sista biten. Ska kunna ta hand om ledningen här och bör ha bra chans om han är fräsch igen. 8 Start Brodde fick en sen lucka via open stretch senast och avslutade klart godkänt. Får ha lite tur härifrån, men skulle det stämma för honom så kan han blanda sig i striden till slut.

Rank: 9, 5, 8, 3, 10, 1, 6, 4, 2


V65-2 är snudd på olösligt, det är en eller alla som gäller. Jag tar en rövare och chansspikar 11 Tarport Venus som var riktigt bra senast. Fick en tuff inledning i tredjespår för att sen hamna i dödens. Knäckte ledaren över upploppet men blev snöpligt passerad kort före mål av en liftare. Det kan bli tufft att vinna från bakspår, men som han såg ut sist tycker jag han ska ha bra chans ändå. Bakom Tarport Venus är det vidöppet, och då krävs det många streck... 1 Outstrip La Marc har ett bra läge och formen är hyfsad. Morten Friis brukar visa upp bra hästar, och från läget ska hon kunna vara med i platsstriden. 4 Kriss Kross Face fick gå i dödens senast och det gillade han inte. Var slagen redan 400 kvar, och tappade en del över upploppet. Kan en del, och med bättre löpningsförlopp så ska han kunna nypa en plats.

Rank: 11, 1, 4, 2, 9, 10, 6, 3, 7, 8, 5, 12


I V65-3 får 2 Lizas Irja agera tipsetta. Hon gjorde ett bra lopp senast och visade fortsatt form. Har ett bra läge och ska kunna vara med i striden. 10 Nice Lavec avslutade bra senast med full fart över linjen. Galopperade efter en lite strulig inledning men reparerade den bra. Visade form och blir farlig här. 11 Sinova Ribb är lite snurrig av sig och tar sig gärna en galopp. Felfri är hon med och slåss om segern. 9 Lipgloss gjorde ett hyfsat lopp senast men fick stryk av en bättre häst. Kan få ett fint lopp här och är inte borta. 5 Precisely nöp i galopp direkt i starten senast. Har annars bra fart och kan vara en rysare att se upp med här. 8 Roxette Starline satt i tredje inner näst senast och fick lucka med 500 kvar. Vreds ut till attack med 400 kvar och bara stack undan till en imponerande seger. Galopperade efter 400 meter senast, men avslutade bra och visade att formen sitter i. Tråkigt läge nu, men på det hon visade näst senast så är hon inte helt borta.

Rank: 2, 10, 11, 9, 5, 8, 6, 4, 1, 12, 7, 3


I V65-4 ger jag tipsettan till 3 My Crown Kronos som är i absolut toppform för dagen. Vann på bra sätt senast och såg fortsatt fin ut. Är snabb ut och jag tror hon tar ledningen här. Bra chans till fjärde raka i så fall. 5 Living Peak gjorde ett starkt lopp senast och satte nosen först precis innan linjen. Har visat hög kapacitet och ska räknas tidigt igen. 10 Oberon Eastwind var ruskigt bra näst senast då han trots tredjespår utan rygg sista 700 bara gick undan över upploppet. Hängde med bra senast men galopperade med lite sparat. Bör vara med i striden här. 1 Odin Rush är i bra form och har ett bra läge. Ska räknas med viss chans.

Rank: 3, 5, 10, 1, 7, 8, 6, 12, 9, 2, 4, 11


I V65-5 går tipsettan till 3 Staro Bobcat. Senast galopperade han efter 150 meter och tappade 20 meter på det. Kom ikapp fältet med varvet kvar, och gick sen till attack i tredjespår med 600 kvar. Fick dock hästar framför sig och blev störd med 400 kvar. Sen fullkomligt exploderade han över upploppet och spurtade ner länge ledande Hook Broline. En fullständigt lysande insats och han fick äntligen visa vad han kan. Jag tror han har mycket bra chans att vinna här igen, och jag spikar utan att tveka! Vill man ha fler streck så är 7 Luringen Palema värst emot. Han vann efter ett smörlopp senast och är i bra form. Trivs dock bäst i ledningen och jag tror inte att han tar sig dit nu.... 1 Magnifik Gelj är i bra slag för dagen men vinner inte ihjäl sig precis. Kan säkert lifta med till en plats nu.

Rank: 3, 7, 1, 8, 5, 9, 11, 10, 2, 4, 12, 6


I V65-6 ger jag tipsettan till 13 Nelson Derm som trivs ypperligt över den långa distansen. Senast kördes han till ledning efter 350 meter, och fick bestämma en bit. Sen fick han stenhård press av vinnande Classic Tile sista varvet, men höll bra till tredjepriset. Formen är kanon, och han ska ha stor chans att vara med på målfotot här. 14 Mr Shimmer avslutade bra näst senast, i samma lopp som Nelson Derm. Satt då fast i fjärde inner, men avslutade bra när luckan kom. Senast fick han aldrig nån lucka och satt fast med gott om krafter kvar. Siktar förmodligen på ett rygglopp igen, men har en vass avslutning som kan resultera ikväll. 15 Majestic Kronos fick bestämma i spets senast men fick trots det ge sig mot Naughty Nanny. Har varit struken för dåliga blodvärden efter det, men ska nu alltså vara fit for fight igen. Gör debut över lång distans, men har kapacitet för att klara det hela. Inte helt borta trots allt.

Rank: 13, 14, 15, 1, 8, 1, 6, 7, 11, 10, 9, 2, 3, 4, 5


Systemet ser ut så här:


1) 9,5,8 (3-10)

2) 11 Tarport Venus (1-4)

3) 2,10,11,9,5,8 (6-4)

4) 3,5,10,1 (7-8)

5) 3 Staro Bobcat (7-1)

6) 13,14,15 (12-8)


216 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 18 oktober 2010 22:09

En liten framgång ikväll i alla fall när det blev fem rätt, men visst borde jag ha satt sexan ändå? Jag blev tvingad till att spika nånstans och tyvärr gjorde jag då valet att spika I Saw You och gardera Platinium Shine...Men det såg bra ut på förhand... 130:- blev det tillbaka, och man ska inte ropa hej direkt, men kanske, kanske att formen är på väg tillbaka:)

Kort om kvällens spikar:

I Saw You (V65-1) utnämnde jag till en av Sveriges startsnabbaste i förhandssnacket. Men ikväll var han lika snabb som en sköldpadda från start....Hamnade i dödens, och var trött och slagen 300 kvar. Höll till fjärdeplatsen men var en besvikelse ikväll.

Monte Major (V65-3) tog ledningen direkt och såg kanonfin ut i 1500 meter. Sen föll aktionen ihop och hur han lyckades hålla sig i trav runt sista kurvan är en gåta. På upploppet rättade det till sig hyfsat och han gick undan på ett bra sätt. Han kan gå långt om han får vara fräsch!

V65
Av Niclas Carlson - 18 oktober 2010 02:15

Dags för en ny vecka, och måndagens V65-omgång körs på Färjestad. Omgången ser intressant ut och håller bra klass.


I V65-1 ger jag tipsettan till en av Sveriges startsnabbaste hästar, 3 I Saw You. Han flög fram i vida spår över upploppet senast och såg kanonfin ut. Han tar ledningen här, och håller han sig bara lugn, så ska han ha mycket bra chans att vinna. Det finns ett par tuffa motbud, men då det behövs fler streck senare, så får det bli en chansspik. 9 Lindus Key är i toppform för dagen och gör i stort sett alltid bra lopp. Han har en vass avslutning och kommer att bjuda på strid in till linjen. 1 Fly High Kemp avslutade ok senast men utan det rätta trycket. Såg lite kantig ut, och det är möjligt att den fina formen har ebbat ut. Har ett bra läge och ska nog ändå räknas med platschans.

Rank: 3, 9, 1, 10, 7, 2, 4, 5, 6, 8


I V65-2 får 8 Omega Line tipsettan. Han gick i dödens senast och det gillade han inte. Lade ner rörelsen helt med 300 kvar och tappade en del över upploppet. Var mycket bra gången innan vid en fin seger. Han är väldigt snabb från start och jag tror han har rätt så hygglig chans att ta ledningen. Gör han det har han toppchans. 2 Platinium Shine kan dock öppna bra när det passar, och jag misstänker att det kommer laddas från start även här. Fick lucka för sent senast men avslutade bra och såg fin ut. Ska ses med bra vinstchans. 5 Whizz Bang får det inte alltid att stämma, men när hon får det är hon snabb som en vessla. Har inte startat på ett tag så formen är minst sagt dunkel, men har visat viss kapacitet och kan vara ett roligt skrällbud.

Rank: 8, 2, 5, 4, 1, 3, 11, 10, 6, 9, 12, 7


V65-3 är ett trevligt treåringslopp, och här kommer dagens andra chansspik. 2 Monte Major imponerade stort när han klafsade runt i leran på Eskilstuna näst senast. Fick sen ett tungt lopp mot bra motstånd i senaste starten och galopperade som slagen på upploppet. Har pausat efter det, men har visat sån kapacitet att han ändå blir svårslagen här. Är dessutom snabb ut, så jag tror det blir ledning från start till mål. Vill man ha fler streck rekommenderas 6 MT Fortune Winner som satt långt bak i kön senast och kunde inte ta nåt till slut. Gjorde ett bra lopp innan det och är i bra form. Dyker upp i striden. 7 Very Sober var riktigt blek senast och har pausat efter det. Har visat viss kapacitet tidigare och är ett platsbud.

Rank: 2, 6, 7, 1, 8, 9, 4, 3, 5


I V65-4 får 6 Roly Bear agera tipsetta. Var ute på V75 senast och hängde inte riktigt med i det tuffa tempot. Avslutade dock hyfsat ändå, och formen ska vara helt ok. Är ute på sin favoritdistans och lättare motstånd gör att hon ska räknas med ganska så bra vinstchans. 9 Red Silvio kördes till ledning efter 600 meter senast. Ryckte undan med nån längd runt sista kurvan, men fick kriga över upploppet ändå. Visade att han klarar distansen och visade fin skalle. Är med i striden. 5 Smooth Brew gjorde en fin debut för Svanstedt näst senast, och var bra senast också. Formen är således intakt, och han ska räknas tidigt här. 8 Mister X Barb har bra form och avslutade bra senast. Får han hänga med i ryggar till upploppet så blir han farlig. 2 Hot Cookie gjorde ett kanonlopp senast och såg fin ut. Kommer han till ledning här så är han inte helt borta.

Rank: 6, 9, 5, 8, 2, 10, 4, 7, 14, 3, 1, 11, 13, 12


V65-5 är ett inbjudningslopp för kvinnliga kuskar. Tipsettan går till 11 Felix Use som dels får sin ordinarie kusk, dels är i kanonform för dagen. Avslutade bra senast, och trots läget ska han räknas med bra chans. 8 The Good Boy krigade tappert från dödens senast och höll mycket bra. Visade att formen sitter där, men har ett tråkigt läge. Klaffar det med positionerna är han med i striden. 7 Dunder Nalan var lite seg senast och inte som bäst. Har hög kapacitet och ska kunna vara med och slåss om segern. 10 Sweet Line gjorde ett topplopp senast. Blev utsvarad i ca 400 meter när han skulle köras till ledning. Fick till slut ledningen efter 1000 meter, och hade trots den hårda öppningen och det hårda tempot krafter att gå undan på ett bra sätt. Formen är således på topp, och ska räknas tidigt. 9 Pop My Cork är också i bra slag för dagen och vann efter ledning hela vägen senast. Går bra bakifrån också, och har en ruskig speed att tillgå. Inte borta här heller.

Rank: 11, 8, 7, 10, 9, 1, 4, 12, 3, 6, 5, 2


I V65-6 ger jag tipsettan till 14 Carmen Tooma som var lysande senast. Gick i ledning hela vägen och vann rätt så enkelt. Har ett krångligt läge, men är i toppform och ska vara med i segerstriden ändå. 11 Global Kitten var mycket bra senast då hon drog i hårt tempo och slog bra hästar på V75. Körs framåt direkt och med lite tur kanske hon kan sitta i spets efter 2-300 meter. Ska ha bra chans att segerstrida. Jag plockar även med 9 Jane Torwill, som även hon är i bra form. Har en ruggig speed och är hon bara med till upploppet kan hon vara en rysare att se upp med.

Rank: 14, 11, 9, 5, 7, 8, 1, 12, 13, 3, 4, 10, 6, 2, 15


Systemet ser ut så här:


1) 3 I Saw You (9-1)

2) 8,2,5 (4-1)

3) 2 Monte Major (6-7)

4) 6,9,5,8,2 (10-4)

5) 11,8,7,10,9 (1-4)

6) 14,11,9 (5-7)


225 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 17 oktober 2010 19:20

Det small till rejält på Solvalla idag, och ingen fixade sex rätt. Själv blev det bara två rätt, och det är, trots svårighetsgraden, inte godkänt.

Kort om dagens spikar:

Eldoret (V65-1) galopperade bort sig efter 75 meter. Blev diskad, men fortsatte hela vägen i mål och var inte så långt efter ändå. Visade fortsatt form. Men varför köra hela vägen med en häst som är diskad?

Oki On Line (V65-2) galopperade direkt i starten och var borta direkt. Kom ikapp klungan men kördes bara runt.


Nu hoppas jag verkligen att motflytet vänder....

V65
Av Niclas Carlson - 17 oktober 2010 01:45

Solvalla arrangerar söndagens V65-omgång, som ser ganska så trevlig ut.


I V65-1 går tipsettan till 3 Eldoret, som är i bra form. Han har ett perfekt läge här då han är startsnabb, och om nu bara Klaus Kern kör med insidan av huvudet, så vinner han det här utan problem. Jag spikar, men med viss tveksamhet mot kusken. 10 Effe Roc börjar hitta formen, och han har en vass avslutning. Detsamma gäller 9 Rehn Sisu, som felfri ska ha bra platschans.

Rank: 3, 10, 9, 8, 1, 7, 4, 6, 5, 12, 2, 11


I V65-2 ger jag tipset till 6 Oki On Line som varit mycket fin i år. Näst senast gick hon undan på bra sätt från ledningen. Senast satt hon fast med en hel del krafter kvar mot bra motstånd. Här är det upplagt för ledning igen, och hon blir mycket svårstoppad. Spik! Vill man gardera, så kan 1 Miss Juliana vara intressant. Har ett fint läge och kommer sitta klistrad i favoritens rygg. Kan greja andrapriset i så fall. 15 Livi Evergreen var bra senast som fyra från ledningen. Kan dock bli tufft att ta in 20 meter på ovanstående duo.

Rank: 6, 1, 15, 14, 9, 10, 4, 5, 8, 7, 11, 2, 3


I V65-3 får 3 Stoneridge Later agera tipsetta. Han avgjorde på bra sätt senast efter att gått i dödens sista varvet. Såg fin ut och bör vara med i striden här. 1 Fröhliche är inte så tokig och skulle han lyckas behålla ledningen kan han bli farlig. 9 Eclair Futura är i bra form, och var helt ok senast. Har lite aktionsproblem ibland, men felfri ska han vara långt framme. 8 Editio har ingen rolig rad, men har mycket kunnande i sig. Har en svag punkt runt sista sväng, och håller han sig felfri är han med och gör upp om segern. 7 Flax Avenue behövde loppet senast och ska gått framåt av det. Inte helt borta.

Rank: 3, 1, 9, 8, 7, 2, 6, 12, 10, 5, 4, 11


I V65-4 går tipsettan till 1 Whitbread som är i bra form. Har ett kanonläge här och kanske att det är dags för första årssegern. 4 Jaguar CD var mycket bra senast då han tog ledningen efter 500 meter och sen bara drog undan till en lätt seger. Såg dock lite ansträngd ut i aktionen, och har ett knepigt fjärdespår. Felfri är han förmodligen svårslagen. 2 Himountain har viss kapacitet och klarar han bara spåret så är han med i striden.

Rank: 1, 4, 2, 13, 11, 10, 6, 9, 15, 7, 3, 8, 12, 5, 14


I V65-5 får 4 Mils You Love agera tipsetta. Han kom aldrig in i loppet senast, så den starten är bara att glömma. Han har ett bra läge här, och det kan vara så enkelt som spets och slut. Men jag blåser på med några streck och hoppas på favoritfall...6 City Hall har hittat formen igen, och ska räknas tidigt i loppet. 9 Verdi Boko kom tillbaka efter en kort paus senast och skötte sig bra. Har en sylvass avslutning och är med i striden. 2 Ladies Man är en segervan herre som är tillbaka i bra form. Ska vara med i striden han också. 12 Kingpin La Marc är en vass spurtare som oftast körs lite väl passivt. Har han bara fritt utrymme sista 300 kan det svischa till långt ut i banan. 10 Bart Sjöhammar gör sina bästa lopp i ledning, men har visat att han kan gå bakifrån också. Möter lite lättare motstånd än han är van vid, och helt borta är han inte.

Rank: 4, 6, 9, 2, 12, 10, 7, 3, 1, 11, 8, 5


I V65-6 får 6 Sammarco tipsettan. Han är i toppslag för dagen och senast kom han farandes från ingenstans till en lätt seger. Har bra förutsättningar här och blir svårslagen, men är inte helt att lita på ännu. 11 Opal Egely är en bra häst och har ett ganska så hyfsat läge. Formen är väl sisådär, men ska ändå kunna vara med i striden. 10 Igloo Skift gjorde ett bra lopp senast men fick ge sig den sista biten. Behövde det loppet i sig, och är med i striden här.

Rank: 6, 11, 10, 13, 5, 1, 2, 7, 12, 9, 3, 4


Systemet ser ut så här:


1) 3 Eldoret (10-9)

2) 6 Oki On Line (1-15)

3) 3,1,9,8,7 (2-6)

4) 1,4,2 (13-11)

5) 4,6,9,2,12,10 (7-3)

6) 6,11,10 (13-5)


270 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 16 oktober 2010 20:02

Jag trodde på stora pengar innan tävlingarna och det blev ju rätt. Problemet var ju bara att det var fel hästar som vann. Dåliga spikar, och i alla fall en som var felrankad, då blir det platt fall....Tre rätt blev det, och det är inte acceptabelt. Jag ber om ursäkt för ett uruselt system idag, och tar på mig den största dumstruten som finns....

Kort om dagens spikar:

Japanese Face (V75-2) gick fram i dödens med varvet kvar, men var seg och slagen redan 500 kvar. Kämpade så gott han kunde till en femteplats.

Rocky Silvio (V75-4) fick en fin resa i andra ytter, men var inte alls lika bra som förra gången. Seg och oinspirerad slutade han sexa, en bra bit från segerstriden. En urusel spik!

Nursery Rhyme (V75-7) var det enda glädjeämnet, då ho vann via open stretch, precis som jag förutspått. Men som sagt, det var det enda som var bra idag...


Till sist vill jag bara säga till alla att det var dunderfel att plocka bort Torvald Palema idag. Han fick det drömloppet han behövde, och var ju ensam på plan när segerchecken skrevs ut. Men nog var Iceland riktigt jävla dålig?

V75
Av Niclas Carlson - 16 oktober 2010 09:33

Då några av mina läsare har frågat om Jokersystemet kommer tillbaka, så har jag nu gjort ett. Vi får se om det blir fler gånger....


1) A: 6*  B: 4,5  C: 10,3,11

2) 10 Japanese Face

3) 2,8,5 (matematiskt)

4) A: 12*  B: 10

5) A: 4*  B: 1,12  C: 9,10,2,7,5

6) A: 3  B: 2,10  C: 12,7,1,8

7) A: 2*  B: 9


* = utgångshäst

Kraven:

A: 1-3, B: 1-3, C: 0-3, *: 2-4


Ramen är på 4032 rader, reducerat till 1191 rader på 16 kuponger, vilket ger en kostnad på 595,50:-


Jag fick därmed med Continental i V75-4 som jag ser som enda motbudet till Rocky Silvio, och sen fick jag även med Vanessa Du Ling i V75-7, som jag hört positiva rapporter om. Men jag tror fortfarande mest på mitt ursprungssystem!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards