Alla inlägg under oktober 2010

Av Niclas Carlson - 16 oktober 2010 01:00

Då var det lördag igen, och dags för V75. Denna gång från min hemmabana, Åby, med tre SM-guld som ska delas ut. Jag tycker omgången ser ruskigt svår ut, med skrällbud i alla lopp, och hittar man sju rätt kommer man att få bra betalt. Låt oss be till travgudarna att vi är en av dem!!


I V75-1 ger jag tipset till 6 Tara Defi som visade fortsatt fin form senast då hon avslutade riktigt bra. Hon tappar från start, men är hon bara i hyggligt slagläge runt sista kurvan så har hon en fantastisk speed, och hon gör sina bästa lopp på just Åby. 4 Monster Drive satt fast i Derbyt senast och när han väl fick fritt avslutade han mycket bra. Gör en intressant debut för Per Lennartsson nu, och ska vara med i striden. 5 Neo Smed kunde inte ta nåt i en snabb avslutning senast och var inte så märkvärdig. Intressant kuskbyte nu (Adielsson), och ska normalt sett vara med i striden. Har dock inte vunnit än i år...10 MT Cherokee orkade inte riktigt hela vägen senast. Är väldigt ojämn av sig, men kan avsluta vasst om han är på humör. 3 Qato Quattro har visat lite smygform, men körs nästan löjligt passivt. Senast tappade han den sista biten från rygg ledaren. Bättre distans nu, och är inte helt ofarlig om man kör för seger. 11 Avanto satt i tredje inner senast men avslutade strålande och visade fortsatt form. Gör debut i Silver nu, men kan duga med en ryggresa.

Rank: 6, 4, 5, 10, 3, 11, 8, 9, 7, 1, 12, 2


I V75-2 får 10 Japanese Face agera tipsetta. Han satt i fjärde inner senast, backades ut på upploppet och flög fram den sista biten. Såg kalasfin ut, och formen är där den ska vara. Bakspår över 1640 är inte kul, men han kan få en fin resa här och är fartmässigt överlägsen, så jag väljer att chansspika honom. Vill man ha fler streck så varnar jag kraftigt för 5 Bruce Tooma som har toppform. Fanns i tredje inner senast och gick bra när luckan kom. Är inte helt borta här. 7 Gitano är i toppform och var helt lysande senast då han länsade undan med 30 meter. Hårdare motstånd nu, men han har visat sån kapacitet att han kan hävda sig här också.

Rank: 10, 5, 7, 9, 4, 3, 2, 8, 1, 6, 11


V75-3 är då SM, och tipsettan går till 2 Spring Erom som vann efter en riktig smörresa senast. Såg dock fin ut, och har siktat på detta loppet sen dess. Han gillar distansen och ska absolut vara med i striden. 8 Iceland fick ett blytungt lopp senast, men höll ganska bra ändå. Är inte i toppform än, men lär ta ledningen här och därifrån biter han ifrån sig bra. Takter i sulkyn är ett jätteplus! 5 Yarrah Boko är i toppform, och visade i Jubileumspokalen att han står sig väl i tuffare konkurrens. Han kan få ett bra lopp här och kan skrälla. 6 Torvald Palema har sett lite mätt ut i år, och han har ingen bra statistik över 2640 meter de senaste åren. Behöver ett smyglopp för att göra sig gällande här, men jag tror inte han vinner ändå. Jag chansar bort honom....

Rank: 2, 8, 5, 6, 4, 7, 1


I V75-4 får 12 Rocky Silvio tipsettan. Han fick ett kanonlopp senast i tredje ytter, gick till attack 700 kvar, kom ner i andra ytter kort efteråt. Vreds ut till attack i slutet av sista kurvan och avgjorde lekande lätt. Såg toppfin ut, och trots läget och bra motstånd, så väljer jag att chansspika honom. Det enda motbudet som jag kan se är 10 Continental som var heroisk senast. Gick i dödens hela vägen och blev målfotoslagen med en halv nos. Det är ett tvåhästarslopp, men jag måste ha en spik och då blir det så här. Den som har råd tar med båda. Bakom dessa två är 11 Tryptofan Håleryd en fin häst som var sjuk senast. Ska träna bra igen, och med en ryggresa kan han vara ett platsbud.

Rank: 12, 10, 11, 7, 9, 6, 5, 8, 3, 1, 2


V75-5 är Lärlings-SM, och här får 4 Naughty Nanny agera tipsetta. Hon är i bra form, och är startsnabb. Tar förmodligen ledningen, och det kan vara spets och slut. Det är dock hårt motstånd, så jag garderar. 1 Maestoso var ute i ett kval till Europaderbyt senast och var bara en halv längd efter vinnande Red Hot Dynamite. Har visat fantastisk kapacitet, men är lite ojämn av sig. Ska räknas med bra chans ändå. 12 Delvin Gold är kanske den bästa hästen i fältet, och nu när han fått ordning på sina aktionsproblem, så kan han göra sig själv rättvisa. Formen är på topp, och trots spåret så kommer han att blanda sig i striden. 9 Rejäl Karsk kördes lite för sent näst senast och hann inte ända fram. Senast blev det galopp direkt i starten. Formen är bra och han kan få ett drömlopp här. Avslutar vasst och blir farlig om han är med i sista kurvan. 10 Conchita Exclusive fick ett drömlopp senast i hårt tempo och slog sig förbi sista biten. Har dock inte startat sen dess, så formen är lite tveksam. Får hon ett liknande lopp som senast kan hon dock bli farlig igen. 2 Connery är i toppform, men är klart sämre över 2140, så jag chansar bort honom...

Rank: 4, 1, 12, 9, 10, 2, 7, 5, 6, 11, 3, 8


I V75-6 ger jag tipsettan till 3 Precious Value. Han har absolut toppform och var tapper senast som tvåa från dödens. Är startsnabb och tar ledningen här. Kan räcka hela vägen. 2 Practical Joke avslutade godkänt senast och visade bibehållen form. Har siktat mot detta lopp, och känns kanonfin enligt Bo Falsig. Kan gå rykande fort sista varvet och är inte borta här. 10 Nightlife La Marc gick ett tufft slutvarv senast men var chanslös mot en mycket bra Space Hoss. Har en vass speed, och han ska räknas tidigt i detta lopp. 12 Yukon Boko har toppform, och har visat sig klara av både att gå bakifrån och över 2140. Senast höll han bra från ledningen och åkte dit mot Caddie Eagle som liftat med i rygg hela vägen. Behöver lite tur, men är som sagt i bra form. 7 Photo Diablo vann bekvämt från ledningen näst senast och såg fin ut. Flög fram över upploppet senast och såg ännu bättre ut. Har ett jobbigt läge, men med lite tur med positionerna så kan hans vassa avslutning bära frukt. 1 Global Limousine försökte hänga med Eliott Hall senast, men var fullständigt chanslös då. Har vilat efter det, och har fått ett kalasläge här. Är inte så snabb ut, men skulle han få fritt är han inte helt borta. 8 Tarpoon Bris har ingen tur med spåren, men är i bra form. Satt fast i rygg på ledande/vinnande I'm Alone Face senast, men sköt till starkt när luckan väl kom. Har visat hög kapacitet och är inte helt borta trots läget.

Rank: 3, 2, 10, 12, 7, 1, 8, 11, 9, 6, 5, 4


V75-7 är Sto-SM, och här får 2 Nursery Rhyme tipsettan. Hon har visat form en längre tid, men galopperat i bra lägen. Senast flög hon fram till andrapriset bakom Mathilde Tröjborg, och såg lysande ut. Här blir det snabb start ner till innerspår, och när luckan kommer via open stretch så spurtar hon vasst till seger. Det är åtminstone mitt önskescenario, och jag chansspikar! För den som vill ha fler streck, så gick 9 Vanessa Du Ling bra senast. Blev grovt störd runt sista kurvan och tappade lite fart. Kom tillbaka starkt över upploppet och såg fin ut. 3 Calamara Donna satt fast med rubbet sparat senast. Måste köras på extrem väntan och det kan bli lite för chansartat ibland. Formen är dock fortsatt bra. Rank: 2, 9, 3, 8, 5, 1, 4, 11, 12, 7, 6


Systemetr ser ut så här:


1) 6,4,5,10,3,11 (8-9)

2) 10 Japanese Face (5-7)

3) 2,8,5 (6-4)

4) 12 Rocky Silvio (10-11)

5) 4,1,12,9,10 (2-7)

6) 3,2,10,12,7,1,8 (11-9)

7) 2 Nursery Rhyme (9-3)


630 rader = 315 kronor

Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 15 oktober 2010 22:10

Det blev en uppryckning mot igår, men bara fyra rätt. Missade på två spikar, varav den ene blev grovt bortkörd. Patrick Wickman - fanns det nåt straff för att köra bort sin häst med flit så hade du fått spöstraff i många dagar framöver!


Kort om kvällens spikar:

You Bet Hornline (V65-1) höll ledningen utan problem, och fick sen bestämma som han ville. Fick sträcka lite på sig till slut mot en bra avslutande Alvena Pampas, och vann ganska så enkelt. Breeder's Crown-semifinal nästa...

Lapp Lotus (V65-2) inledde med en startgalopp. Satt sen sist i fältet och fick inte travet att stämma riktigt. Var seg hela vägen, men avslutade ändå bra och hade varit med i striden felfri.

Copper (V65-5) togs lugnt från start och hittade andra ytter. Såg ut som en dröm 400 kvar och segerförhoppningarna var stora. De grusades totalt när kusken Patrick Wickman körde upp i vagnen framför, till synes med flit (!), och galoppen var oundviklig. Hade förmodligen vunnit mycket enkelt om inte kusken klantat till det.


Surt, men så är det i travets värld.


Nu läggs pannan i djupa veck för att få fram ett system till V75 imorgon...

V65
Av Niclas Carlson - 14 oktober 2010 23:02

Fredagens V65:a avgörs på Bergsåker. Då formen är som den är för mig, och jag dessutom brottas med en förkylning och feber, så blir det enbart ett systemförslag idag. Jag lägger kraften till lördagens V75:a istället.


Systemet ser ut så här:


1) 1 You Bet Hornline (10-9)

2) 6 Lapp Lotus (1-9)

3) 1,2,4,5,9 (3-12)

4) 2,3,5,12,15 (4-6)

5) 5 Copper (1-6)

6) 1,4,6,7,8,10,11,13,14,15 (5-2)


250 rader


Kort om spikarna:


V65-1: 1 You Bet Hornline genrepar inför Breeder's Crown-semifinalerna, och bör slå det här gänget med en gäspning. Formen är fortsatt fin och det ska vara en toppchans.

V65-2: 6 Lapp Lotus har bra form, har en ruskig speed som han kan utnyttja om han får sitta still till 500 kvar. Hyfsad chans.

V65-5: 5 Copper älskar förutsättningarna, och bombar till spets här. Blir svårslagen därifrån.


Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 14 oktober 2010 22:02

Pinsamt värre idag, endast ett ynka rätt och det var storfavoriten Mellby Spader (V65-2) som stod för det. Tre vinnare satt som första reserv, men det är ju inte där de ska vara...

Kort om kvällens spikar:

Leonas Yeti (V65-5) lyckades hålla ledningen från innerspåret. Drog sen i hårt tempo, och såg fin ut 400 kvar, men tröttnade knappa 100 meter senare. Höll hyfsat till tredjeplatsen.

Veikko Hornline (V65-6) var mycket snabb ut, men fick syna dödens efter 500 meter. Fick sen häst framför sig, men var seg redan 600 kvar. Stapplade i mål som fyra, och får inte alls godkänt för det.

V65
Av Niclas Carlson - 14 oktober 2010 00:45

Torsdagens V65-övningar avgörs i Boden, och det är en bra omgång man fått ihop. Jag går direkt på tipsen...


I V65-1 ger jag tipsettan till 4 Late Decision, som vann på ett bra sätt senast. Han har ett bra läge och gillar distansen. Det enda minuset är att han inte startat på en dryg månad. Ska ändå ses med bra chans. 12 Cyklon Sund avslutade bra senast och såg fin ut. Har en vass speed som fäller många över upploppet. Formen är fortsatt fin. 10 Kung Töll har bra form men läget är väl sådär. Han klarar distansen och kan få ett kanonlopp här. 9 Monemill är lite seg av sig, men har bra styrka och och form. Är inte helt borta. 2 Action Wind Ås är i toppform, men distansen känns som ett frågetecken. Hon är snabb ut och kan ta ledningen , men det mest troliga är att hon får försöka avgöra med sin vassa speed. 1 Flicka Rigas har sett bedrövlig ut på slutet, och jag tror inte att hon kommer att gå felfritt från spår ett. Jag chansar bort henne här.

Rank: 4, 12, 10, 9, 2, 1, 8, 3, 7, 5, 11


I V65-2 får 4 Mellby Spader agera tipsetta. Hon är i absolut toppform, och såg kanonfin ut senast. Blir svårstoppad här, men jag har sett två hästar som kan sätta käppar i hjulen för favoriten. 5 Dollar E har ingen rolig rad, men är nu ute på sin favoritdistans. Han är rätt så snabb ut, och skulle han lyckas ta ledningen kan han bli svårfångad. 7 Yitzhak Boko har formen på topp. Han vinner inte så ofta, och är väl mer stark än snabb. Blir det tempo på loppet är han ändå inte helt borta.

Rank: 4, 5, 7, 12, 8, 6, 11, 1, 10, 2, 3, 9


I V65-3 går tipsettan till 10 Chiara Sisu som vann på ett bra sätt senast. Såg mycket fin ut då, och det känns som att det kan lossna för henne nu. Kan få ett fint lopp här och blir farlig över upploppet. 7 Follow Me Ås gör Norrlandsdebut, och är inte så tokig egentligen. Har bra fart och hittar hon bara en bra position kan det bli en rolig kväll för henne. 1 Avoine gjorde ett bra lopp senast, och såg fin ut. Läget kan bli en fälla, men formen är såpass bra att hon måste med på kupongen. 4 Grandiosa RÖK har inte fått det att fungera i år, och även hon gör Norrlandsdebut. Har viss kapacitet, och kan vara loppets riktiga luring.

Rank: 10, 7, 1, 4, 8, 5, 3, 11, 12, 6, 2, 9


V65-4 är ett kallblodslopp, och tipsettan går till 1 Adrigo. Formen är helt ok, och han har fått ett kanonläge här. Det kan vara ledning från start till mål. 13 Eldfaksen är jämn och säker, och håller bra form. Kan räcka till seger här trots lite krångligt läge. 4 Vauhtelin Lento är stark som en björn, och får också väldigt tuffa lopp i spåren. Skulle det klaffa med positionerna nu så är han tillräckligt bra att vinna här. 10 Farmfurir är lite ojämn av sig, men de dagar han vaknat på rätt sida, så håller han hög klass. Det kan bli ett bra lopp här, och helt borta ska han inte vara.

Rank: 1, 13, 4, 10, 7, 6, 11, 14, 15, 9, 8, 12, 5, 2, 3


I V65-5 ger jag tipsettan till 1 Leonas Yeti. Näst senast avslutade han bra, och han var bra även senast. Formen har han, och han har fått ett kanonläge här då han är startsnabb. Jag tror att han tar ledningen här och håller den hela vägen in i mål. Ja, det blir en chansspik! Vill man strecka fler, så ska 6 Amour Ami med på kupongen. Han har varit fullständigt lysande i Finland under sommaren, och lekte hem St Michel Race i juli. Har dock inte startat på ett tag, och han lär få göra grovjobbet här. Därför tror jag inte att han vinner ikväll. 2 Sanda Spirit flög fram som en raket över upploppet senast och tog en fin seger. Spåret kan vara ett problem, men felfri ska han ha bra platschans.

Rank: 1, 6, 2, 3, 10, 12, 4, 7, 9, 11, 8


I V65-6 får 15 Veikko Hornline bära mitt favoritskap. Han är stark som bara den och älskar distansen. Han har inte startat på ett tag, men loppet ser rätt billigt ut, och han ska ses med toppchans att vinna ändå. Jag spikar! Värsta motbudet är 13 Jackpot Gelj, som även han är stark och distansgynnad. Men han har inte fungerat på slutet, och därför kommer man nog ta det försiktigt med honom här. Kapacitet för att utmana! 8 Juventus Töll är inte så tokig, och är i ganska hyfsad form. Kan få ett fint smyglopp här och är ett platsbud.

Rank: 15, 13, 8, 1, 4, 14, 11, 7, 3, 2, 10, 12, 6, 9, 5


Systemet ser ut så här:


1) 4,12,10,9,2 (1-8)

2) 4,5,7 (12-8)

3) 10,7,1,4 (8-5)

4) 1,13,4,10 (7-6)

5) 1 Leonas Yeti (6-2)

6) 15 Veikko Hornline (13-8)


240 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 13 oktober 2010 21:45

Fyra rätt blev det idag, men vad hjälpte det då det återigen blev jackpot.

Kort om kvällens spikar:

Skully Gully (V64-1) ar inte i närheten av att ta ledningen, utan hittade andra ytter. Värsta motbudet Bring Me Luck US fick ledningen och såg stenklar ut runt sista kurvan, men över upplopet visade Skully Gully sitt rätta jag och flög förbi. Tiden hyfsade 09,7/1140a.

Kouros Broline (V64-2) blev struken efter en dålig värmning. Spik blev istället Vampyrenne. Han trampade iväg i rätt gångart den första biten, men efter 150 meter kom galoppen och han var sen borta.


Som ni har märkt så kämpar jag i en enorm uppförsbacke, och jag kan bara hoppas att den snart tar slut. Jag fortsätter dock, envis som en åsna. Så länge jag har kvar alla er goa läsare, så tänker jag fortsätta att komma med tips. Men nu måste jag börja leverera!

V64
Av Niclas Carlson - 13 oktober 2010 00:45

Då var det onsdag igen, och dags för V64 på Solvalla. Det är jackpot ikväll igen, och jag hoppas vara en av dem som tar del av pengarna ikväll...


V64-1 är en supersprint (1140a), och jag inleder med en chansspik. 2 Skully Gully har inte varit som bäst i år, men visade gryende form under Åby Stora Pris-loppen. Vräkte sig i galopp senast. Jag tror hon är snabbare från start än 1 Bring Me Luck US, och då det bara är ett drygt varv att köra, så tror jag att hon kommer hålla undan. Vill man gardera, så är just 1 Bring Me Luck US klar andrahäst. Hon är i bra form, men jag tror som sagt att hon hamnar i rygg på Skully Gully, och därmed får hon inrikta sig på andrapriset. 8 Bob Hope har inget roligt läge, men är startsnabb och kan få en bra position. Gjorde en fin comeback senast och han är ett platsbud här.

Rank: 2, 1, 8, 5, 3, 6, 4, 7


I V64-2 ger jag tipset till 6 Kouros Broline. Han är i bra form, och är ganska så snabb ut. Jag tror att han kommer till ledningen här, och därifrån ska han ha bra chans att vinna loppet. Jag väljer att spika honom....Vill man ha fler streck så är 2 Vampyrenne i bra form. Klarar han bara spåret, så kommer han att bjuda upp till strid, men jag tror inte att han rår på Kouros Broline. 1 Energetic Sign är inte så tokig och har ett bra läge. Kan lifta med till en plats.

Rank: 6, 2, 1, 11, 8, 14, 15, 3, 4, 13, 9, 10, 7, 12, 5


I V64-3 får 1 Dashing Tooma agera tipsetta. Hon avslutade hyggligt senast och visade att formen är bibehållen. Hon har visat att hon har bra fart för klassen, men har lite svårt att gå felfritt, särskilt från öppna spår bakom bilen. Därför får det bli ett streck till i loppet, och det sitter på 2 Pepita Zet. Hon flög fram över upploppet senast och hann fram i god tid innan linjen. Hon har ett bra läge här, och ska kunna vara med i striden.

Rank: 1, 2, 4, 9, 11, 5, 10, 12, 7, 3, 8, 6


I V64-4 får 14 Global Jewel tipsettan. Hon har fått en kortare vila för att försöka hitta tillbaka till formen från i våras/försommaren då hon var riktigt bra. Har en otrolig speed som kan bära långt om hon får rätt lopp. 7 Karma har även hon pausat en stund. Hon är snabb ut och skulle hon komma till ledningen så är hon tillräckligt bra att kunna hålla undan. 6 Popover Hanover gjorde comeback senast, men gjorde inget större väsen av sig då. Har hygglig kapacitet, och kan vara en skräll att se upp med, då hon nu fått ett bra läge. 9 Anja AE har hyfsad form, och har ett fint smygläge här. Har en vass speed, och med lite tur på vägen så kan det räcka till seger. 13 Dora East har formen på topp, och stod för en lysande insats näst senast. Kanske är bäst i ledningen, men i nuvarande form kan det funka även bakifrån. 11 Carmenere har inte fått till det alls i år, men har hög kapacitet och är i hyfsad form. Kan vara farlig att räkna bort!

Rank: 14, 7, 6, 9, 13, 11, 15, 12, 1, 8, 2, 5, 10, 4, 3


I V64-5 ger jag tipsettan till 4 Cayenne Käbb som var riktigt bra senast. Höll ledningen med lätthet och vann ganska så säkert till slut. Såg fin ut och borde ha bra chans att ta ledningen här också. Farlig med nuvarande form. 5 Treecko är i bra form, och har en otroligt vass avslutning. Med rätt resa så blir han farlig över upploppet. 7 Vip Star är bra i ordning, och gör oftast bra lopp. Han var fin senast och han ska inte nonchaleras. 8 ASA Royal Tail gjorde ett bra lopp senast och visade att formen är där. Krångligt läge, men är ändå inte helt borta.

Rank: 4, 5, 7, 8, 6, 3, 1, 10, 9, 2, 12, 11


V64-6 är "Fyra kilometer", ett riktigt styrkeprov. Tipsettan går till 14 To Be Sir som är i bra form och älskar distansen. Han har en vass speed att tillgå om han får ett rygglopp, men kan också tugga ner dem den tunga vägen. 13 Travelling Man fick ett perfekt lopp senast och avgjorde kort före mål. Klarar distansen, men behöver nog ett rygglopp hela vägen för att vara som vassast. 1 Ypsilon Boko skuttar och far, men har en jäkla vinnargnista. Han lever på sin styrka, och kanske kan hålla undan från ledningen? Formen är fortsatt på topp i alla fall. 9 Roadshow har inte sett fräsch ut i de två senaste loppen. Han har lätt för att galoppera, men felfri kan han krossa alla här utan problem. 12 Kick Party står hårt inne i loppet, men gillar distansen, och skulle han kunna hänga med i ryggar till 300 kvar så kan han avsluta riktigt vasst. En kul idé som kan betala sig bra.

Rank: 14, 13, 1, 9, 12, 5, 6, 11, 7, 15, 2, 8, 10, 4


Systemet ser ut så här:


1) 2 Skully Gully (1-8)

2) 6 Kouros Broline (2-1)

3) 1,2 (4-9)

4) 14,7,6,9,13,11 (15-12)

5) 4,5,7,8 (6-3)

6) 14,13,1,9,12 (5-6)


240 rader

Lycka till!

V64
Av Niclas Carlson - 12 oktober 2010 23:20

Det var ingen rolig kväll det här....Tre rätt blev resultatet ikväll, och det är jag inte nöjd med. Det börjar bli lite väl långt mellan vinsterna nu....

Kort om kvällens spikar:

Caliber TT (V65-1) tog ledningen direkt, men fick släppa efter 500 meter till Velten Couture som pressade stenhårt. Efter rappa 09,0/500 och 13,3/1000, så gick Caliber TT ut i andraspår med 500 kvar. 50 meter senare hade han avväpnat ledaren, och bara stack undan till en säker seger på fina 12,9/1640a.

Mingus T (V65-3) lyckades med nöd och näppe hålla ledningen från innerspåret. Fick stenhård press under hela första varvet, men hade ändå mod och kraft till att stega undan på ett bra sätt över upploppet.


Spikarna satt således, det var i de andra loppen det blev fel idag...

V65
Ovido - Quiz & Flashcards