Alla inlägg den 27 juli 2011

Av Niclas Carlson - 27 juli 2011 21:41

Torsdagens V65-omgång avgörs på Åby. Man har som brukligt "Super-torsdag" den sista torsdagen i varje månad, och man har fått ihop riktigt bra lopp. Dagens spik blir:


V65-5: 1 Zandokan Boko - Erik Berglöf


Zandokan Boko har alltid visat hög kapacitet men inte riktigt fått till det i loppen. Senast gjorde han en riktigt bra insats som fyra i V75 och gick i mål med lite sparat. Här har han ett bra läge, och bör hitta en bra position. Kliver runt alla till slut?


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 27 juli 2011 21:32

Solvalla gjorde comeback ikväll och vi fick se riktigt fina tävlingar. Glädjande också att det var mycket folk på plats och att favoritparaden lyste med sin frånvaro. Hoppas det håller i sig...


Dagens spik startade i V64-4, det var Zizou Limburgia med Ulf Ohlsson, och så här gick det:


Zizou Limburgia hittade ut i andraspår efter 100 meter, och fick femte ytter. Gick iväg som tvåa i tredjespår med 600 kvar, men satt kvar där lite för länge. Gick till egen attack med 300 kvar och flög fram över upploppet, men var chanslös på segern. Spurtade bra som trea och såg fin ut.


Ev odds: 13,20

V64-streck: 13%

Av Niclas Carlson - 27 juli 2011 09:23

Solvalla startar upp del två av sin säsong ikväll efter att ha varit tävlingsledigt i en månad. Omgången håller hygglig klass, och det lär bli en klart intressant kväll. Bl.a får vi se några av favoriterna till Kriteriet prova på 2640 för första gången.

Dagens spik blir:


V64-4: 8 Zizou Limburgia - Ulf Ohlsson


Zizou Limburgia är en riktigt bra häst, som tyvärr har lite svårt att låta bli att galoppera. Det är inte en krona han har hoppat bort om man säger så...Senast galopperade han bort sig, men har annars rätt så bra form. Ny kusk denna gång kan innebära att han sköter sig och jag provar att chansspika. Går han felfritt tror jag han vinner det här lätt.


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 27 juli 2011 09:07

Vilken magisk kväll på Jägersro! Fantastiska prestationer avlöste varandra, och de flesta kuskarna måste ha glömt tidtagaruren hemma, då det var full körning i varenda lopp. Fantastiskt kul att se, och som sagt en fantastisk kväll.

Skrällarna stod dessutom som spön i backen. Inte en enda streckfavorit vann, och det i kombination med några riktiga rensare gjorde att det inte fanns nån som hittade alla sju vinnarna. För egen del blev det ynkliga två rätt, inget att skryta med precis.


Om vi kikar lite på vinnarna såg det ut så här:


Growup (V75-1) höll sig i trav hela vägen och visade äntligen vilken kapacitet han har när han sköter sig. Riktigt fin hela vägen och vann tämligen enkelt.


Nesmil Hanover (V75-2) hade ett bedrövligt läge från början men fick perfekt draghjälp fram till upploppet och avgjorde i bra stil. Klart gynnad av det tufa tempot.


Obelix (V75-3) fick ett lopp mestadels i andra ytter. Gick iväg med 400 kvar och var starkast över upploppet. Riktigt bra och rekordsänkte med nästan 2,5 sekunder...


Orfeus Brodde (V75-4) har haft form länge men tråkiga lägen. Gick ohyggligt fort sista 600 och var riktigt bra. Tog en välförtjänt seger och laddas nu inför Derbyt.


Lizas Irja (V75-5) fick bestämma som hon ville i ledningen. Rann undan över upploppet i bra stil, och visade att hon trivs bäst där.


Lavec Kronos (V75-6) fick ett ruskigt fint lopp i andra ytter. Vreds ut till attack i början av upploppet och visade sin vinnarskalle. Klart bra, men loppets prestation stod Brioni för. Knappt slagen efter dödens hela vägen i ett mördande tempo. Överbetyg!


Nash As (V75-7) försvarade innerspåret från start och kunde sen bestämma som han ville. Tog en välförtjänt seger och visade även han att han har hög kapacitet när han går felfritt.


Mina spikar var inte mycket att skryta med ikväll, förutom Obelix som ju vann rätt så enkelt till slut. De övriga två agerade långt under sin förmåga och var riktigt usla...

V75
Ovido - Quiz & Flashcards