Alla inlägg den 16 juli 2011

Av Niclas Carlson - 16 juli 2011 20:38

Söndagens V65-omgång flyttar återigen västerut. Landet är såklart Norge, och banan är Jarlsberg. Det är dags för Ulf Thoresens Minneslopp, och man har fått ihop en kanondag med flera fina lopp. Men det ser ut att kunna bli väldigt favoritbetonat...


V65-1:

3 Navy Seal US var riktigt fin senast och levererade en mäktig spurt sista 300. Visade äntligen form, och trots att han stöter på lite tuffare motstånd nu så kan han vinna igen. 5 Unforgettable fick en fin resa senast och utmanade vinnande Torvald Palema den sista biten. Är ruskigt kvick iväg, och kör man i spets är loppet nog över. Men man har en tendens till att släppa, därför rankar jag honom som tvåa. 1 John Paul's Legacy gick riktigt bra senast från ett svårt läge. Har ett kalasläge här och med den formen han har så kanske han kan skrälla till. 10 Cromwell är i sitt livs form och ser smällfin ut varje gång numera. Riktigt tråkigt läge, men har kapacitet till att segerstrida ändå. Detsamma gäller 9 Gentle Tilly som gick bra senast efter en kort startgalopp. Inte helt borta om det blir ett ruggigt tempo på det hela.

Rank: 3, 5, 1, 10, 9, 7, 2, 8, 4, 6


V65-2:

15 Yarrah Boko har varit helt enorm under året med framskjutna placeringar i de allra största loppen, såsom Olympiatravet, Elitloppet mm. Har fått en välbehövlig kort vila nu, och återkommer med laddade batterier. Är klar för Hugo Åbergs om 10 dagar, så man lär knappast köra livet ur hästen redan nu, men det här gänget ska han runda ganska enkelt och jag tvekar inte en sekund när jag spikar. Vid gardering så skötte sig 11 Nash As senast och då fick han också en framskjuten placering. Felfri är han med i striden om andraplatsen. 6 Bon Figaro är i hygglig form och kan vara en kul platsskräll.

Rank: 15, 11, 6, 8, 7, 5, 9, 12, 14, 13, 1, 3, 4, 10, 2


V65-3 Ulf Thoresens Minneslopp, stoavdelning:

5 Oyster Kronos har alltid varit en snackhäst, och under våren har hon gjort det bra i Italien. Gör nu en intressant comeback i Norden, och jag tror hon visar hur bra hon är. Hon kan öppna riktigt bra och jag tror hon leder hela vägen här. Jag spikar! Vid gardering så är 2 Bewitched i bra form och det är också en bra häst. Kommer att kriga om andrapriset bakom min spik. 3 Global Nova gjorde ett kanonrace senast i E3-finalen och visade form. Med i platsstriden bakom Oyster Kronos.

Rank: 5, 2, 3, 7, 10, 9, 4, 8, 6, 1


V65-4:

4 Highfive Kemp var hygglig senast mot tufft motstånd. Lite enklare nu och han har ett bra läge då han är ruskigt startsnabb. Från ledningen biter han ifrån sig länge och kan vinna loppet. 7 Delmerica har lite dunkel form, men har fått en kortare vila nu, och kan vara laddad till max. Har en ruskig avslutning och med lite klaff på loppet kan det resultera. 1 Thai Olympic gjorde ett kanonlopp senast och blir också klar favorit här. Men han kan hamna illa till då han inte är så snabb ut. Hittar han ut i tid är han med i segerstriden. 8 Glaziers Broadway var riktigt bra vid segern näst senast. Strulade till det med en galopp senast. Har bra fart i sig, men behöver lite tur härifrån. Inte helt borta ändå. 2 CC Seventy Five är i bra form och har ett bra läge. Snabb ut och får en bra resa. Kan skrälla. 3 Thai Extreme visade uppåtform senast och kan vara värd ett streck.

Rank: 4, 7, 1, 8, 2, 3, 10, 9, 11, 12, 6, 5


V65-5 Ulf Thoresens Minneslopp:

2 Brad De Veluwe hade lekstuga i E3-finalen senast, men var kanske ännu finare när han vann försöket. Har fått ett kanonspår igen och han missar inte ledningen. Jag kan inte se honom förlora detta heller, och det här är nog dagens klaraste spik! Vill man gardera så gör 5 Obey Kronos en intressant start. Han har aldrig vunnit, men är inte så tokig i grunden och kan vara med i platsstriden. 9 Showtime F har utvecklats enormt på slutet och gick riktigt bra i E3-finalen. Kan få en fin resa här och har en bra avslutning, men mer än ett platsbd är han inte idag.

Rank: 2, 5, 9, 7, 8, 1, 4, 10, 3, 6


V65-6:

5 Photo Bear var svag senast och har fått vila ett tag. Han är snabb ut, men går lika bra bakifrån. Har också en vass spurt att tillgå och han är definitivt med i segerstriden. 3 Beat The Tag var fin vid sina segrar i maj, men har sen mest visat galopp. Blixtrar till ibland och har perfekta förutsättningar här. Rusar undan i spets? 1 Kejser KD har två galoppmisslyckanden bakom sig och har vilat ett tag. Han imponerade stort vid sina segrar under våren och han har kapacitet att vinna. Men formen och innerspåret är två stora frågetecken. 4 Mysterious är i bra form och ska räknas rätt så tidigt här. 9 Hitchcock var lysande senast från ledningen. Helt andra förutsättningar här, men kan gå bakifrån också. Inte helt borta trots läget.

Rank: 5, 3, 1, 4, 9, 2, 8, 10, 6, 11, 12, 7


Systemet ser ut så här:


1) 3,5,1,10,9 (7-2)

2) 15 Yarrah Boko (11-6)

3) 5 Oyster Kronos (2-3)

4) 4,7,1,8,2,3 (10-9)

5) 2 Brad De Veluwe (5-9)

6) 5,3,1,4,9 (2-8)


150 rader


Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 16 juli 2011 17:22

Rätt rad:


1 Caballion (1,58) (71%)

1 Zeb De Castella (4,13) (32%)

6 Beanie MM (9,52) (8%)

1 Ulrik (6,97) (11%)

9 Jitanes (3,68) (37%)

12 Stigaxelsixten (5,98) (44%)

6 Kaffir Face (3,89) (31%)


7 rätt: 43 174:-

6 rätt:      379:-

5 rätt:        38:-


Det blev rätt så bra betalt till slut ändå idag, trots att dagens största favorit höll. För min del blev det dock bara fyra rätt, detta efter att två av spikarna missat grovt, och att jag missbedömde Kaffir Face i sista.


Kort om dagens spikar:


Caballion (V75-1) galopperade strax innan bilen släppte fältet och tappade ca 20 meter. Ställde sig snabbt och hamnade i andra ytter efter ett varv. Gick fram till dödens med 1200 kvar, satte stenhård press på ledaren med 700 kvar och försvann sen till en enkel seger. Mycket bra!


Rakas (V75-3) var chanslös på att nå ledningen, men kom ner i andra ytter direkt. Gick ut i tredjespår med 600 kvar, men kunde inte ta sig framåt och var aldrig segeraktuell. Slutade sist och var usel.


Mel Odin (V75-4) tryckte sig snabbt ut från innerspåret, och hamnade i femte ytter. Gick till attack med 700 kvar men tog sig knappt framåt. Såg ut att få nya krafter runt sista kurvan men det var bara en synvilla. Dalade genom fältet över upploppet och var usel även han.

V75
Av Niclas Carlson - 16 juli 2011 10:08

Natursköna Årjäng står som värd för veckans V75-omgång. Har ni inte varit där så rekomenderar jag det varmt, ett måste för alla travälskare! Vacker natur runt banan, och en skön avslappnad stämning. Nu var det inte naturen jag skulle skriva om, utan V75...Omgången ser ut att kunna bli favoritbetonad, men som vanligt tycker jag mig ha hittat svaga favoriter lite här och var, och blir det rätt kan det bli ett bra tillskott i semesterkassan. Nu kör vi!


V75-1:

1 Caballion blir storfavorit här och det tycker jag är helt rätt. Han är bästa hästen i loppet, och jag tror han kommer att visa det idag också. Han är i bra form, är snabb ut och jag tror han lyckas försvara innerspåret och får därmed ledningen. Skulle han missa ledningen är det inte hela världen, han går bra från alla positioner. Jag tror han är totalt överlägsen här, och spikar utan att tveka! Vill man gardera så gör 5 Gossip's Winner en intressant Silverdebut. Han är i grym form för dagen och kommer att göra en bra insats här med. Men jag tror inte att han räcker till seger idag. 2 SJ's Otto närmar sig formen och är bra i grunden. Kan hänga med till tredjepriset.

Rank: 1, 5, 2, 4, 6, 3, 7


V75-2:

4 Mugger MM är en häst med kapacitet utöver det vanliga, men har tyvärr lätt för att strula till det för sig. Han var bra senast och visade att formen är där. Lyckas han hålla sig felfri är han med i segerstriden. 1 Zeb De Castella vann på bra sätt senast och har ett bra läge. Kan ramla undan från spets. 8 Kaboom Face vann åkandes senast och var riktigt fin. Hittar bara Ludde ut från innerspåret så ska han vara med och slåss om segern. 6 Windsong blev det en del skrik om senast och hon gjorde ett bra lopp då. Hon är snabb ut, och får hon ledningen blir hon intressant. Kraftigt kuskförstärkt med Björn Goop dessutom. 2 Normandie Boy är i bra form och inte så tokig. Jonas Moberg låter optimistisk och han kan vara en kul rysare. 10 Credit Fayline gick bra efter galopp senast och är bra i grunden. Kan överraska om det blir en fin resa.

Rank: 4, 1, 8, 6, 2, 10, 12, 5, 11, 3, 7


V75-3:

Rena rama Elitloppsfältet här, med tre Elitloppsvinnare på startlinjen. Jag tror dock mer på en annan...

7 Rakas har gått från klarhet till klarhet under året, och fick ju faktiskt inte helt fritt i Elitloppsfinalen. Var grymt bra senast då han mosade allt motstånd och såg ruggigt läcker ut. Har ett äckligt spår här, men Rakas är grymt startsnabb och laddar Per vad som går tror jag han sitter i spets. Väl där tror jag på toppchans och jag väljer att spika. Vid gardering finns det en drös hästar att ta med. 9 I Won't Dance fick en drömresa senast och avgjorde enkelt när luckan kom. Siktar på samma scenario igen och har en liten chans då. 6 Beanie MM var fin senast och höll ihop travet hela vägen. Trivs med Johnny Takter och bör kunna vara med och hugga om en pallplacering. 3 Lavec Kronos och 8 Brioni säger ni då, ska inte de räknas? Nja, jag tror de laddas för att vara som bäst till Hugo Åbergs om 10 dagar. Därmed tror jag inte att de vinner idag. 4 Iceland var riktigt ovillig senast och måste rycka upp sig. 5 Torvald Palema vann Forus Open senast, men det blev ett billigt lopp när Rapide Lebel inte var fräsch. Har nog gjort sitt nu.

Rank: 7, 9, 6, 3, 8, 4, 5, 1, 2, 10


V75-4:

7 Mel Odin är en riktig kanon och kan vara den nya kallblodsdominanten i många år framöver. Har varit riktigt grym vid sina segrar och det finns ingenting som säger att han ska vara sämre nu. Jag tror han dundrar framåt tidigt och sitter i ledning efter max ett varv. Det kan bli en uppvisning idag...Vid gardering tycker jag att 6 Flex ska streckas tidigt. Han är i bra form men tar sig gärna en galopp emellanåt. Har ett bra läge här och felfri kan han hänga med till andrapriset. 1 Ulrik är i bra form och har även han ett bra läge. Kan hänga med till en pallplats.

Rank: 7, 6, 1, 9, 5, 3, 10, 11, 8, 4, 12, 2, 13


V75-5:

4 Vodka And Oysters var ruggig senast och vann mycket enkelt. Klarar hon bara spåret så är hon med i segerstriden igen. 2 Highlight är inte så tokig och vann på bra sätt senast. Hon är med där framme igen. 9 Jitanes kan vara lite egensinnig, men har bra fart i sig. Senast var hon bra och jag tror hon gör ett bra lopp igen. Med i striden. 7 Sweetness Candy var ok senast och har ett bra läge här då hon är snabb ut. Kraftigt kuskförstärkt med Erik Adielsson idag, och från ledningen kan hon bli svår att ta ner. 10 Gazza Crown är i bra form och Mikael J Andersson är optimistisk. Spåret är inte roligt, men löser det sig kan hon vara en kul skräll. 8 Strong Alice vinner inte ihjäl sig, men gick bra efter galopp senast. Hon gillar distansen, och med en smygare och fritt över upploppet kan hon skrälla till.

Rank: 4, 2, 9, 7, 10, 8, 13, 14, 11, 6, 5, 15, 1, 3


V75-6:

11 Quicksilver gick mycket bra efter galopp senast och flög fram över upploppet. Är inte osäker egentligen och felfri ska han ha bra chans att vinna loppet. 9 Tipp Tapp Tull var riktigt fin senast och har toppform. Får han en passande resa är han med i striden igen. 7 Calvados Yankee har fått en liten vilopaus sen senast, men ska träna kanonfint. Har kapacitet för att vinna och är snabb ut. Ger sig aldrig och kan kriga till sig segern. 12 Stigaxelsixten är en bra häst och får han en passande resa är han med och slåss om segern. Distansen klarar han men det är inget plus. 1 Opus Lavec ramlade undan från ledningen senast men imponerade inte. Kan bättre än så, och lyckas han hålla upp ledningen här ska han räknas. 6 Ego Sånna var bra senast och räds inte distansen. Inte helt borta och värd ett streck.

Rank: 11, 9, 7, 12, 1, 6, 3, 5, 10, 4, 8, 2


V75-7:

9 Orlando Croft gjorde två kanonlopp i Finland senast och visade form. Kan avsluta riktigt bra och är med i segerstriden här. 3 Discovery Håleryd gjorde en fin comeback senast och bör ha gått framåt med det loppet i sig. Kan öppna bra och är med i striden från ledningen. 12 The Man är i toppform och trots det tråkiga läget ska han räknas tidigt.

Rank: 9, 3, 12, 8, 7, 2, 6, 5, 10, 11, 4, 1


Systemet ser ut så här:


1) 1 Caballion (5-2)

2) 4,1,8,6,2,10 (12-5)

3) 7 Rakas (9-6)

4) 7 Mel Odin (6-1)

5) 4,2,9,7,10,8 (13-14)

6) 11,9,7,12,1,6 (3-5)

7) 9,3,12 (8-7)


648 rader = 324 kronor


Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards