Alla inlägg den 19 mars 2011

Av Niclas Carlson - 19 mars 2011 17:32

Rätt rad:


1 Dexter Stone (1,57) (72%)

3 Yucay Boko (1,62) (60%)

8 Marshland (4,08) (32%)

2 Goldcrest (3,13) (43%)

7 Outstanding Night (4,57) (28%)

10 Conrads Linsan (3,85) (34%)

4 Yellow Eden (3,42) (26%)


7 rätt: 1 223:-

6 rätt:      28:-

5 rätt:        0:-


Det blev en av de tråkigaste omgångarna på mycket länge. Favoriterna radade upp sig och i stort sett inget hände i loppen. Fem spetsvinnare blev det till slut, och av dem var det en som imponerade stort, nämligen Goldcrest som var riktigt bra. För min del blev det ynkliga tre rätt, mina idéer straffade ut sig med galop och dessutom var jag ruskigt fel ute på det idag. Pinsamt är bara förnamnet.


Kort om dagens spikar:


Livi Dream Bisa (V75-4) galopperade bort sig 50 meter före start. Fick aldrig chansen att visa vad hon kunde, men känslan är att hon hade haft en bra chans så som loppet blev kört.


Ultradidact F (V75-6) hamnade som väntat långt nere i kön. Gynnades av att det kördes våldsamt fort där framme, men straffade ut sig själv med en galopp med 900 kvar. Såg dock inte rolig ut strax innan galoppen.


Eliott Hall (V75-7) inledde bra och kunde köras till ledning efter 500 meter. Fick dämpa tempot en aning innan han drog upp det igen med varvet kvar. Fick hård press över bortre långsidan men svarade bra. Såg dock seg ut runt sista kurvan och med 150 meter kvar hade han gjort sitt för dagen. Höll till tredjeplatsen men kan bättre.

V75
Av Niclas Carlson - 19 mars 2011 03:15

Jägersro står som värd för veckans V75-omgång. Det märks att det börjar bli vår för nu inleds Olympiatravskvalen! Årets första stora lopp i Sverige, och det kan bli ett riktigt kanonlopp i finalen om fyra veckor. Men först tar vi oss an denna omgången som ser lite halvlurig ut. Jag hoppas att jag hittat rätt, och håller dessutom tummarna för att det blir en bättre bana än senast Jägersro arrangerade V75, ni har väl inte glömt lervällingen i januari?


I V75-1 ger jag tipsettan till 7 Johan Chou som var lysande senast. Gick i dödens hela vägen, kopplade greppet med 300 kvar och höll sen undan på ett bra sätt. Han kan öppna bra när han vill, och kanske att han kan lugga Åke Svenstedt på ledningen. Toppchans i så fall, annars rätt så bra chans ändå. 1 Dexter Stone gjorde årsdebut senast och kördes fram i dödens med 1200 kvar. Kopplade greppet med 250 kvar och gick sen undan till en lätt seger. Möter hårdare motstånd nu, men lyckas han hålla ledningen så är vinstchansen nog rätt så stor ändå. 4 Maigold är en bra häst som hade en del tur senast. Hamnade i tredje inner efter en trög start, men hittade ut i andra ytter med 900 kvar. Tryckte sig till ledning med 500 kvar och drog sen undan i bra stil till en lätt seger. Kan segerstrida om han har lite tur på vägen.

Rank: 7, 1, 4, 9, 10, 3, 8, 6, 5, 12, 2


I V75-2 går tipsettan till 3 Yucay Boko. Det här är en riktigt fin häst som har haft en del skadebekymmer. Senast kördes han till ledning efter 500 meter och gick enkelt undan till en bekväm seger. Är förmodligen bästa hästen, men han möter nu tuffare motstånd än tidigare, och Leif Witasps träffsäkerhet på V75 är inte särskilt hög, vilket gör att jag garderar rejält. 9 Scofield är en kapabel herre som dock gärna gör det lite svårt för sig. Han är obesegrad felfri, men är inte alls att lita på. Senast satt han i rygg på ledaren och fick lucka med 120 meter kvar och flög fram till segern. Han har kapacitet för att segerstrida, men måste då gå felfritt. 8 Magnifique Loss är också en riktigt fin häst. Fick ett kanonlopp senast i andra ytter och gick enkelt förbi över upploppet. Tråkigt läge, men har ett krigarhjärta och är inte helt borta. 10 Bergshults Leffe satt i sjätte ytter senast. Följde med i tredjespår med 600 kvar, och gick till egen attack med 250 kvar. Hade för långt fram då men gick klart godkänt över upploppet. Har en vass speed att tillgå och är loppets roliga rysare! 5 Mr Simpson hakade på godkänt bakom Nadir Kronos senast. Han är inte så tokig och har ganska bra fart i sig. Det är tufft emot men han är inte helt borta. 12 Mr QL tog en enkel spetsseger senast. Han har kapacitet för att vinna, men läget drar ner förhoppningarna en aning. Kan dyka upp i striden med lite tur.

Rank: 3, 9, 8, 10, 5, 12, 11, 4, 6, 7, 1


V75-3 är då Olympiatravets första kval. Hela veckan har jag tänkt att spika 4 Classic Grand Cru, men efter att ha läst att Steen Juul inte är nöjd med hästen i jobben väljer jag att gardera. Classic Grand Cru gjorde årsdebut senast och dök till ledning då. Fick sen bestämma som han ville och vann lätt, men utan att ha så mycket kvar. Jag är inne på att han tar ledningen igen, och är han förbättrad från senast så har han en hyfsad segerchans. Men jag garderar alltså, och då får givetvis 8 Marshland plats på kupongen. Han fick aldrig chansen senast i guldfinalen för fyra veckor sen, då han satt fast i rygg på Sahara Dynamite som vek sig från spets. Har laddats mot detta lopp sen dess, och ska tydligen varit väldigt fin i ett jobb i veckan. Läget är inte roligt, men han är grymt vass från start och hittar han en vettig position är han med i striden. 2 Glen Kronos gjorde comeback senast. Fick ett tungt lopp i dödens och tröttnade rejält sista 100. Bör dock ha gått framåt med det loppet i sig, och jag tror att Ludde knappast hade anmält om han inte tror att han kan vinna. Loppets roliga streck! 1 Strong Boy DE gjorde årsdebut senast och fick en fin resa i rygg på ledaren. Hittade ut i andra ytter med 800 kvar och gick till attack med 250 kvar. Flög fram över upploppet och tog en knapp seger. Bör vara lite förbättrad till denna starten och får en fin resa igen. Får han lucka blir han farlig. Jag nämner också favoriten 9 Beanie MM. Han har inte startat sen i september förra året, och att han blir så klar favorit här förstår jag inte. Han har visserligen vunnit sina årsdebuter de senaste åren, men då från ledningen och den får han inte här. Jag tror inte ett ögonblick på honom idag, och därför får han inte plats på min kupong....

Rank: 4, 8, 2, 1, 9, 10, 5, 6, 3, 7


V75-4 är ett lärlingslopp, dessutom ett stolopp. Här av alla ställen hittar jag dagens första spik! 5 Livi Dream Bisa har kanonform, och har mött bra motstånd på slutet. Senast satt hon i tredje ytter, gick med i tredjespår med 700 kvar, men hästen framför ville knappt gå framåt. Vreds ut i fjärdespår med 350 kvar och avslutade mycket bra, men hade för långt fram. Körs av sin ordinarie kusk, och jag både tror och hoppas att hon är först över linjen. Hur? Varför inte andra ytter och en vinstgivande attack med 400 kvar? Bakom min chansspik är det öppet. 2 Goldcrest har gjort en del bra prestationer på slutet och är i bra form. Har ett bra läge och lär ta hand om ledningen. Är dock lite vek till slut, vilket då öppnar för min spik....12 Dreamalittledream har varit kanonfin i sina två senaste starter. Hon är förmodligen bästa hästen i loppet, men läget gör att jag tror hon får svårt att vinna.

Rank: 5, 2, 12, 11, 8, 1, 4, 7, 10, 9, 6, 3


V75-5 är ytterligare ett stolopp, och här garderar jag rejält! Jag tycker att tilläggshästarna är betydligt vassare än de på start. Tipsettan går till 11 Highway To Hell som kördes snällt invändigt senast. Kom ut i andraspår med 600 kvar, men satt fast med en mur av hästar runt omkring. Fick en mycket sen lucka med 150 kvar och flög fram över upploppet, men hade för långt fram då. Såg riktigt fin ut och ska ses med bra chans här. 13 Lizas Irja gjorde ett mycket bra lopp senast. Fanns i tredje ytter och fick gå till attack med 600 kvar. Kopplade greppet med 200 kvar men blev nerspeedad av en smygkörd som liftat med i rygg. Är ruskigt startsnabb och lär hitta en bra position direkt. Med i striden. 1 Pinot Ribb kördes lite väl avvaktande senast. Hade mycket långt fram med 400 kvar men flög fram över upploppet till en målfotoförlust. Är snabb ut och från ledningen så kan hon hålla undan. 15 Fridhems Tiara har ett fighterhjärta av guld. Hon vill bara vara först och senast var inget undantag. Hon fick en fin resa i ryggar fram till 300 kvar och avslutade riktigt bra till seger. Tråkigt läge här, men med lite hjälp på vägen så är hon med i striden. 14 Regina One var bra senast då hon fick gå först i tredjespår sista 500. Blev nerspeedad av Fridhems Tiara men gjorde ett bra lopp. Intressant med Erik! 12 Love You More gjorde ett kanonlopp senast och var moralisk vinnare. Öppnade tufft och fick gå i dödens första varvet. Kom tillbaka i angrepp med 500 kvar och var riktigt nära segern. Inte helt borta här heller. 8 Enerva hade stora positionsbesvär senast då hon hamnade bakom trötta hästar. Flög fram över upploppet och såg fin ut. Har varit struken för hosta efter det, men är hon i normal författning igen så kan hon dyka upp i striden.

Rank: 11, 13, 1, 15, 14, 12, 8, 5, 2, 7, 3, 6, 10, 4


V75-6 är ett sprinterlopp, och här kommer det att gå undan. Jag tror det kommer bli en ruskig fart i detta loppet, och det gynnar min tipsetta 8 Ultradidact F. Han är normalt sett ingen riktig sprinter, men senast flög han fram över upploppet och var inte stort slagen. Blir det som jag tror, dvs full fart hela vägen, ökar hans chanser rejält, och jag väljer att chansspika honom! Vid gardering så är 3 Zapdos Håjt given. Han var fin senast då han brakade till spets och var sen ohotad. Han är snabb ut, men lär få svar invändigt. Tar han sig till ledning kan det hålla hela vägen, men jag tror inte det idag. 2 KK Logistic dök till ledning senast och fick sen bestämma efter behag. Gick undan till en lätt seger även om han blev utmanad den sista biten. Kan också öppna vasst och jag tror som sagt att det blir en utdragen spesstrid. Kommer KK Logistic till spets så kan han hålla undan, men det får inte kosta för mycket då.

Rank: 8, 3, 2, 4, 5, 9, 10, 6, 1, 7, 12, 11


I V75-7 kommer dagens tredje spik. 6 Eliott Hall drog hårt i spets senast men blev nerspeedad av fine Baht Launcher. Nu passar distansen mycket bättre, och håller Eliott Hall sig bara lugn och felfri så är han överlägsen här. En mycket bra spik att avsluta dagen med! Vid gardering så är 9 Hardy Ribb på väg uppåt i form. Kan få en fin resa här och är värst emot min spik. 1 Practical Joke satt fast senast och hade en del sparat. Riskerar att sitta fast här med då han är trög ut, men med fritt kan knipa en pallplats.

Rank: 6, 9, 1, 3, 7, 8, 5, 4, 10, 11, 2


Systemet ser ut så här:


1) 7,1,4 (9-10)

2) 3,9,8,10,5,12 (11-4)

3) 4,8,2,1 (9-10)

4) 5 Livi Dream Bisa (2-12)

5) 11,13,1,15,14,12,8 (5-2)

6) 8 Ultradidact F (3-2)

7) 6 Eliott Hall (9-1)


504 rader = 252 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards