Alla inlägg den 12 mars 2011

Av Niclas Carlson - 12 mars 2011 19:00

Rätt rad:


3 Burmas Yankee (19,86) (10%)

3 Photo Bear (4,08) (39%)

15 KLM Prelong (4,37) (26%)

5 Neslands Loke (1,88) (51%)

15 Racerstina (21,58) (4%)

10 Global Investment (1,74) (66%)

2 Rydens Cindy (2,88) (51%)


7 rätt: 36 758:-

6 rätt:      212:-

5 rätt:        17:-


Det blev ganska så hyfsat betalt ändå till slut. Egentligen om man tänker till så var raden inte så svår, men det är ju lätt att säga med facit i hand. För min del blev det fyra rätt, och det är inte godkänt. Rydens Cindy har jag missat två veckor i rad nu, och kanske att man borde haft med de andra två missarna också...


Kort om dagens spikar:


Photo Bear (V75-2) kunde inte alls vara med i startrusningen och hamnade i tredje inner. Det såg hopplöst ut, men 350 före mål fick han en perfekt lucka och via en raketspurt över det långa upploppet kunde han till slut ta sig fram till seger. flög verkligen över upploppet och var riktigt fin.


Global Investment (V75-6) fick en bra inledning och hamnade i tredje ytter. Gick till attack med 600 kvar och tog sig snabbt fram jämsides med tätparet. Bröt ner en aning i sista kurvan, men hittade stilen igen och med 200 kvar kopplade han segergreppet och stack undan till en mycket lätt seger. I kanonslag och startar närmast i ett kval till Olympiatravet om två veckor.

V75
Av Niclas Carlson - 12 mars 2011 04:30

Lördagens V75-omgång avgörs på Momarken i Norge. Det är dags för Unionskampen, en "match" som allt som oftast de svenska hästarna brukar ta hem ganska så lätt. I år tycks norrmännen ha tröttnat på det, och kommer med ett starkt "lag". "Vinnaren" kan dock bli danske Bo Westergaard, som har några riktigt bra chanser.

Omgången ser ganska så öppen ut, och det kan bli hyfsat bra utdelning. Jag hoppas att jag har hittat rätt denna vecka...


I V75-1 går tipsettan till 4 Keanu Hanover. Han är i kanonform och har tagit två raka spetssegrar på bra sätt. Han är hyfsat snabb ut och är spetsfavorit här. Kommer han till ledningen så är det en bra chans. 2 Francais Du Gull tryckte sig till ledning efter 700 senast och vann sen ganska så lätt. Är knappast tillräckligt snabb från start för att kunna ta ledningen, men kan trots det få ett bra lopp. Formen finns där och han är definitivt med i striden. 11 Löjtens QC visade fina takter ifjol, bl.a då han vann på Jägersro under Hugo Åbergs-dagen. Har varit borta länge pga skada, och gör comeback nu. Bo Westergaard brukar ha bra tränat när han kommer till start, och med den kapaciteten Löjtens QC har så kan han vara med och slåss om segern direkt. 6 Onassis Neo är loppets roliga streck. Hon fick ett fint lopp i rygg på ledaren näst senast och vann via open stretch, men blev hårt diskad för en trängning i första kurvan. Senast tog hon sig till ledning efter 500 meter. Fick stenhård press under slutvarvet men försvarade sig tappert. Fick ge sig mot en smygkörd kort före mål. Bättre distans denna gång och inte helt borta.

Rank: 4, 2, 11, 6, 5, 3, 8, 1, 12, 10, 9, 7


I V75-2 ger jag tipsettan till 3 Photo Bear. Han gjorde comeback senast och som han gjorde det. Bombade direkt till ledning och drog undan i bra tempo. Drog iväg ytterligare över upploppet och var fullständigt överlägsen. Det såg dessutom ut som att det fanns gott om krafter kvar. Han är ruskigt startsnabb och jag kan inte se honom missa ledningen här. Är han sen lika vass som senast så är det en toppchans, och jag väljer att spika honom. Vid gardering så är 8 Beatasine i toppform. Fick ett fint lopp senast i fjärde ytter, och det bara small till över upploppet när hon gick undan till en mycket lätt seger. Tråkigt spår nu, och får nog rikta in sig på andrapriset. 7 Beat The Wiz är både stark och snabb och har bra form. Var bra senast och är med och slåss om en pallplats.

Rank: 3, 8, 7, 10, 6, 4, 1, 2, 11, 9, 12


V75-3 är ett stolopp. Tipsettan går till 15 KLM Prelong, som gjorde årsdebut senast. Galopperade då bort sig i första kurvan. Sköter träningen bra efteråt och Åke Svanstedt var riktigt optimistisk i en intervju i veckan. Hon tål att göra en del själv och har dessutom en vass avslutning som kan bita bra på Momarkens långa upplopp. Med i striden. 11 CC Westside fick en fin resa i tredje inner senast och spurtade vasst via open stretch till en knapp seger. Var bra näst senast också, och formen är på topp. Bör ses med bra chans. 8 Deux tryckte sig till ledning efter 700 meter senast. Drog i ganska bra temmpo, men blev nerspeedad av en bättre häst över upploppet. Är i bra form och är med i striden igen. 2 Gill Silvio gick i dödens hela vägen senast mot stenhårt motstånd. Höll rätt så skapligt och är i bättre form än vad raden visar. Tänkbart skrällbud! 6 Little Star Becca fick en kanonresa i andra ytter senast. Satt kvar när attackerna kom med dryga 600 kvar och satt sen fast i mål. Såg fin ut, och ska enligt tränaren ha bra form. Behöver ha det serverat, får hon det har hon en sylvass speed och kan inte räknas bort helt.

Rank: 15, 11, 8, 2, 6, 12, 7, 4, 14, 3, 9, 13, 5, 1, 10


V75-4 är ett kallblodslopp. Tipsettan går till jättedraget 9 Slettvoll Rambo. Han har hittat en riktig formtopp, och varit bra i sina två senaste starter. Näst senast fick han en invändig resa och fick en sen lucka på upploppet. Sköt till bra då, och såg fin ut. Senast satt han sist när upploppet började, men flög fram den sista biten och avgjorde lätt kort före mål. Ser dunderfin ut för dagen och med lite flyt i loppet så kan han vara vinnaren. 8 Särpefanten var direkt dålig näst senast. Gick visserligen i dödens större delen av loppet, men kunde ingenting. Senast blev det dödens igen, men då gjorde han ett kanonlopp. Tryckte sig till ledning med 500 kvar men fick ge sig kort före mål av en smygkörd Amor Even. På väg uppåt i form, och kan strida om segern. 1 Tangen Scott kördes snällt invändigt senast. Fick en perfekt lucka med 600 kvar och gick till attack i tredjespår med 500 kvar. Var chanslös på segern men gick ändå klart godkänt. Tränaren låter uppåt och jag tror han är med i striden här. 6 Amor Even fick ett riktigt drömlopp senast i rygg på ledaren. Fick lucka när utvändige Särpefanten pressade sig till ledning, och gick förbi denne över upploppet. Siktar på ett liknande lopp igen och är inte helt borta. 5 Neslands Loke är väl fältets bästa häst, men han har inte startat på två månader. Formen är därmed ett frågetecken, men han har definitivt kapacitet för seger.

Rank: 9, 8, 1, 6, 5, 10, 4, 2, 7


I V75-5 går tipsettan till 6 Maldini Di Quattro. Näst senast gick han i dödens hela vägen men stack bara undan över upploppet till en mycket lätt seger. Senast kördes han till ledning efter 400 meter, fick sen våldsam press en bra bit, men försvarade ledningen. Den hårda tryckaren satt dock i benen över upploppet och han fick ge sig med knapp marginal. Det lyser toppform runt hästen för dagen och han klarar distansen. Jag vågar dock inte spika honom, då han möter stallkamraten 7 Acolyte Hanover. Han imponerade nåt oerhört senast då han trots hårt tempo bara stack undan till en överlägsen seger. Distansförmågan är dock ett frågetecken, men det kan bli så att han sitter i ledningen och får bestämma som han vill. Med dessa två streck känns det ganska så tryggt.

Rank: 6, 7, 4, 12, 14, 8, 2, 11, 15, 13, 3, 10, 5, 1, 9


V75-6 är Steinlagers Äreslöp. Tipsettan går till 10 Global Investment som är i kanonform. Senast fick han ett fint lopp i tredje ytter. Kom fram i andra ytter med 500 kvar och gick till vass attack med 250 kvar. Avgjorde ganska så lätt och ser helt fantastisk ut för dagen. Han hade exakt samma läge här förra året, och galopperade då bort sig i sista kurvan. Enligt Björn Goop hade han problem med dem snäva kurvorna, men jag tror att både Björn och hästen har lärt sig av den läxan. Jag tror han är överlägsen här och väljer att spika. Vid gardering så är 3 Colombian Necktie i bra form. Avslutade vasst senast från kön och var inte stort slagen. Kommer han till ledning här kan han fixa andrapriset. 9 Frisk'Em fick ett perfekt lopp senast i rygg på ledaren. Fick lucka på upploppet och avgjorde direkt. Är i behov av rygglopp, och får han det kan han fixa en pallplats.

Rank: 10, 3, 9, 1, 8, 2, 7, 6, 5, 4


I V75-7 ger jag tipsettan till 3 Neo Smed. Han var riktigt fin senast då han enkelt försvarade ledningen i en snabb öppning. Såg fin ut hela vägen och stack undan på lätta fötter över upploppet. Kan spetsa igen och då ska han räknas tidigt. 5 Bullchip gjorde årsdebut senast. Snabbstartade till tredje ytter, gick till attack med 600 kvar och avgjorde i bra stil över upploppet. Lär gå framåt rejält med det loppet i sig och är klart intressant här. 4 Navy Seal US är en riktig kanon, och får han vara frisk i år kommer han ta steget upp i eliten. Han har inte startat sen oktober förra året och formen är ett frågetecken. Bo Westergaard är dock optimistisk, och han kan mycket väl vinna loppet ändå.

Rank: 3, 5, 4, 2, 11, 12, 9, 8, 1, 10, 6


Systemet ser ut så här:


1) 4,2,11,6 (5-3)

2) 3 Photo Bear (8-7)

3) 15,11,8,2,6 (12-7)

4) 9,8,1,6,5 (10-4)

5) 6,7 (4-12)

6) 10 Global Investment (3-9)

7) 3,5,4 (2-11)


600 rader = 300 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards