Alla inlägg den 5 mars 2011

Av Niclas Carlson - 5 mars 2011 22:37

Rätt rad:


7 Isak CD (24,79) (2%)

3 Johan Chou (14,70) (7%)

3 Rydens Cindy (6,65) (22%)

6 Joker Stursk (20,81) (4%)

1 Sinova Ribb (6,28) (34%)

11 Orali (6,87) (19%)

12 Lamborghini ST (7,36) (20%)


7 rätt: 9 310 349:-

6 rätt:    104 206:-

5 rätt:        2 581:-


Det smällde rejält på Axevalla även denna omgång, och epitetet "skrällbanan" är nu cementerat på Axevalla för en bra tid framöver. För min del blev det fyra rätt. Jag är djupt besviken på mig själv, då jag faktiskt borde haft sex rätt idag. Rydens Cindy hade jag med från början, men blev rädd för Pebbly och Beastar, och plockade således bort Rydens Cindy helt. Jag hade dessutom spikat Ågårds Ludde från början, med Orali som förstareserv. Men gjorde bort mig rejält när jag valde att spika I Saw You istället....Så det kunde ha varit klackarna i taket ikväll...


Kort om dagens spikar:


Livi Edvards (V75-4) var inte alls på humör idag. Satte inte en fot rätt och galopperade bort sig direkt i starten.


Sinova Ribb (V75-5) öppnade bra men kunde inte svara ut MT Fameandglory. Sinova Ribb gick ut i dödens med varvet kvar, satte press på ledaren med 500 kvar och kopplade segergreppet över upploppet. Gjorde ett kanonlopp och vann med en längd tillgodo. Mycket bra!


I Saw You (V75-6) tog som väntat hand om ledningen. Drog i hårt tempo och såg stenklar ut runt sista sväng, men över upploppet tröt krafterna och han blev nerspeedad av Orali. Kördes kanske lite för fort?

V75
Av Niclas Carlson - 5 mars 2011 03:00

Axevalla, skrällbanan nummer ett under fjolåret, står som värd för veckans V75-omgång. Jag tror man kommer göra skäl för det epitetet även idag, då jag tycker det ser öppet och svårt ut. Tänk på att Axevalla har Sveriges längsta upplopp, och så gott som alla brukar få chansen.


V75-1 är ett jämnt och öppet försök i Silverdivisionen. Tipsettan går till 1 Practical Joke som gjorde årsdebut senast. Avslutade riktigt bra efter en ganska så vilsam resa och såg kanonfin ut. Riskerar att bli över från start här, men hittar han ut har han bra chans att vinna loppet. 11 I'm Alone Face vräkte sig i galopp direkt i starten senast. Kördes sen invändigt och satt fast med gott om krafter kvar. Såg lysande ut efter galoppen och felfri tror jag han är mycket långt framme här. 9 Fraternity Party är i kanonform och gick starka sista 700 senast. Har ett passande smygläge här och kan överraska. Jättefavoriten 5 Steel Pepper släpptes till ledningen efter 250 meter senast och fick sen bestämma som han ville. Gick undan i bra stil över upploppet, men det kändes ändå ganska billigt. Jag har fått för mig att han trivs bäst över kort distans och känns klart sårbar här. 10 Ridgehead Cahore går bättre bakifrån numera och var riktigt vass senast. Släppte ledningen efter 600 då, fick lucka över upploppet och avslutade sylvasst till knapp förlust. Är han på rätt humör är han med i striden igen. 12 Hell Of A Kemp avslutade bra från tredje ytter senast. Inte helt borta med lite flyt på vägen. 7 Isak CD satt fast senast och avslutade strålande efter en sen lucka. Har formen på topp och blir härligt bortglömd idag. 3 Highlight Brizard har gjort ganska så hyfsade insatser på slutet. Har ett bra läge här och ska inte nonchaleras. 4 Karbo Cake fick äntligen en seger senast efter att ha haft mycket otur på slutet. Kan slåss om segern igen med lite tur på vägen. 8 Gordonia Dag har toppform och gjorde ett bra lopp senast. Tråkigt läge igen, men med en ryggresa kan han avsluta bra. 6 Fiona Southwind och 2 Lanxess Palema tror jag inte alls på, men jag kan ju inte strecka 10 av 12 startande. Det blir en heltäckning här!

Rank: 1, 11, 9, 5, 10, 12, 7, 3, 4, 8, 6, 2


I V75-2 går tipsettan till 3 Johan Chou som gjorde ett kanonlopp senast. Hamnade i dödens med två varv kvar, pressade sig till ledning med 800 kvar, men fick ge sig mot en open stretch-spurtande Opal Egely. Är kraftigt på väg uppåt i form, och han tål att göra en del i loppen. Jag tror han har bra vinstchans. 4 Veloz avslutade sylvasst senast efter en lite krånglig resa. Är i bra form och Daniel Olsson lät ganska så optimistisk under en intervju under fredagen. 6 Perfect Toll gjorde ett bra lopp senast och var inte stort slagen. Kan öppna ganska bra och kommer han till ledningen blir han livsfarlig.

Rank: 3, 4, 6, 5, 2, 10, 9, 8, 12, 11, 7


I V75-3 ger jag tipsettan till 7 Sweet Case. Hon galopperade direkt i starten senast, men tappade inte så mycket. Hittade tredje inner efter det, kom ut i andraspår med 250 kvar, och satt sen fast i rygg på vinnande Frillan Filiokus. Såg kanonfin ut, och hon blir klart intressant här. 5 Pebbly avslutade vasst i samma lopp som Sweet Case senast. Hon håller formen och Björn Goop såg så där äckligt nöjd ut i en intervju häromdagen. Ska räknas tidigt. 6 Bring Me Luck US har suttit fast i sina senaste starter. Hon har kapacitet för att vinna, men då måste fegisen Stefan Persson se till att köra för seger också. 11 Beastar är en riktig rysare. Hon kördes på extrem väntan senast och avslutade riktigt vasst när hon fick luckan i början av Vincennes långa upplopp. Det här är en tuff dam som tål att göra en del, och hon är inte helt borta trots läget.

Rank: 7, 5, 6, 11, 3, 9, 10, 1, 2, 8, 4


I V75-4 hade jag en stenklar spik hela veckan, men Dilbas Delight blev struken under fredagen, så nu har jag fått tänka om. Nu blir det istället spik på 3 Livi Edvards. Han fick en fin resa i tredje inner senast, men fick inte nån lucka förrän 100 meter före mål. Sköt till vasst till fjärdeplatsen, och såg dunderfin ut. Hade han kommit loss några meter tidigare hade han vunnit det loppet. Han klarar dagens distans och Thomas Jonsson har ett härligt självförtroende för dagen. Jag tror han får en resa i andra, tredje ytter, och sen blåser han ner allt över det långa upploppet. En kul chansspik! Vid gardering så gjorde 10 Emerald Express årsdebut senast. Kördes till ledning efter 200 meter och fick sen bestämma i ett behagligt tempo. Försökte att rycka undan med 250 kvar, men med 100 meter kvar hade han gjort sitt och fick ge sig. Lär ha gått framåt med det loppet i sig, och är värst emot min spik. 9 Quito Streamline var överlägsen i ett billigt gäng senast. Gillar distansen och kan kriga sig till en pallplats.

Rank: 3, 10, 9, 5, 4, 1, 7, 6, 2, 8, 11


V75-5 är ett stolopp över sprinterdistans. Jag ser det som så att den som tar ledningen vinner loppet, och det tror jag att 1 Sinova Ribb gör. Hon tryckte sig till ledning med varvet kvar senast, men blev överfallen direkt och tvingades att släppa. Satt med gott om krafter kvar runt slutkurvan, och när hon vreds ut i andraspår touchade hon i sulkyn framför och galopperade bort sig. Hon är startsnabb och jag tror hon lyckas hålla ledningen här. Ska sen ha bra chans att hålla undan. Vid gardering så gjorde 14 Twins Vilda en bra årsdebut senast. Hon kan gå visslande fort en kort bit och är klart värst emot min spik här. 10 Grappa Akema var bra som tvåa senast och utvecklas hela tiden. Tråkigt läge nu, men har bra form och kan nypa en plats här.

Rank: 1, 14, 10, 13, 12, 6, 4, 3, 15, 9, 5, 2, 8, 11, 7


I V75-6 hade jag också en stenklar spik, men även Ågårds Ludde blev struken under fredagen. Nu blir det istället spel mot ett mål för 1 I Saw You. Han gjorde årsdebut senast och trots att han gick i dödens hela vägen utmanade han en så bra häst som Mils You Love hela vägen. Såg riktigt fin ut och har ett passande läge här. Han är extremt startsnabb och ledningen är vikt för honom. Sen finns det väl ingen som går upp och trycker? Ska ha toppchans att vinna, och jag spikar! Vid gardering så är det positiva rapporter om 11 Orali. Jag har dock inte sett hästen, men han gjorde en del bra lopp förra året och har årsdebuten avklarad. Kan fixa en pallplats. 10 Majestic Kronos har hög kapacitet och är på väg uppåt i form. Kan fixa en plats bland de tre här.

Rank: 1, 11, 10, 5, 4, 7, 2, 12, 3, 8, 9


V75-7 är ett härligt stayerlopp med hästar över flera volter. Precis såna här lopp som man vill ha! Tipsettan går till urstarke 6 Kif Kif som har tagit två raka segrar i fin stil. Danskarna har gapat sig hesa över hästen under veckan, och kommer han till ledning kan han bli svårfångad. Jeppe Juel är dock osäker med den svenska volten, och det kan bli fel från start, därför blir det flera streck. 12 Lamborghini ST var ruskigt bra senast. Fick i och för sig en fin resa, men gick iväg i tredjespår med 700 kvar och tuggade ner dem den tunga vägen. Han har hög kapacitet och får han sitt rygglopp igen så går ingen säker över upploppet. 8 Galax Trot har nu två lopp i kroppen efter en lång frånvaro. Gick starka sista 700 senast och drog då fram vinnande Imola November. Bör ha gått framåt med det loppet, och är en rysare här. 15 Imola November har formen på topp och flög fram över upploppet senast. Trivs över distansen och ska räknas med bra chans igen. 4 New Line var ruskigt vass i sin årsdebut och var helt överlägsen. Tuffare emot nu, men han klarar distansen och kan vara en jätterysare att se upp med.

Rank: 6, 12, 8, 15, 4, 10, 9, 13, 14, 1, 3, 5, 2, 11, 7


Systemet ser ut så här:


1) Alla 12 startande

2) 3,4,6 (5-2)

3) 7,5,6,11 (3-9)

4) 3 Livi Edvards (10-9)

5) 1 Sinova Ribb (14-10)

6) 1 I Saw You (11-10)

7) 6,12,8,15,4 (10-9)


720 rader = 360 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards