Alla inlägg den 1 februari 2011

Av Niclas Carlson - 1 februari 2011 23:28

Rätt rad:


6 Flea Southwind (1,75) (65%)

3 Haraldinho (3,74) (33%)

1 Hickorina Ö (7,04) (18%)

12 Diamant Pilen (54,35) (1%)

10 Brio (17,55) (7%)

11 Macho Gossip (2,27) (42%)


6 rätt: 370 769:-

5 rätt:    3 724:-


Jag trodde inte på nån större utdelning ikväll, men ack vad jag bedrog mig. Det smällde till rejält i mitten av omgången och det är bara att gratulera de som lyckades sätta sexan ikväll. För egen del blev det riktigt nattsvart, två rätt, och det är inget annat än mycket underkänt. Uppryckning....


Kort om kvällens spikar:


Zoccer Scott (V65-2) tog hand om ledningen direkt i en något knepig aktion. Fick bestämma som han ville där framme, och drog upp tempot en aning med 500 kvar. Såg ut att gå mot segern när krafterna började tryta och med 30 meter kvar fick han ge sig mot utvändige Haraldinho. Borde vunnit lätt och visade tyvärr ingen vinnarskalle.


Venise Launcher (V65-3) togs lugnt från start men gick i alla fall iväg felfritt. Hamnade i dödens efter 300 meter och fick sen vara där resten av loppet. Försökte trycka upp farten med 500 kvar men var iskall redan 300 kvar och var usel för dagen. Höll till tredjeplatsen, men utan att vara som bäst för dagen.


Chilly Willy (V65-5) galopperade bort sig efter 50 meter. Tappade alldeles för mycket och togs ur loppet.

V65
Av Niclas Carlson - 1 februari 2011 03:30

Februari månads första V65-omgång avgörs på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna, och det är en ganska så bra omgång vi bjuds på. Det finns dock risk för att utdelningen inte blir så mycket att hurra över....


I V65-1 går tipsettan till 3 Shakira Trot som hamnade i tredje inner senast. Hon satt fast där fram till 100 meter kvar då hon vreds ut flera spår, men hann inte växla tempo. Såg fin ut och får en fin position här och kan duga trots tufft motstånd. 1 Jodas Julia gör Sverigecomeback efter en ganska så misslyckad Frankrikesejour. Har inte startat på två månader och är väldigt svårbedömd. Är hon i normal form så vinner hon enkelt, men det vågar jag inte lita på. 7 Victoria Sisu är även hon svårbedömd då hon inte startat på ett bra tag. Brukar kunna avsluta ruskigt fort och får väl ses som en outsider. 6 Flea Southwind var ute i Gulddivisionen senast med helt fel förutsättningar. Gjorde väl ett hyfsat lopp, men hon går inte särskilt bra bakifån. Skulle hon lyckas ta ledningen här så håller hon den länge, men hon är lite vek mot slutet av loppen. Kan räcka till seger, men måste få fuska bort en bit då. 4 Ulana Cape avslutade bra senast i ett taktiklopp. Det gick ruskigt fort sista 500 och hon såg fortsatt fin ut. Stenhårt emot nu, men med lite flyt på vägen så kan det gå. 5 Jodyvin gjorde ett bra lopp senast och är i bra form. Möter dock hästar hon normalt sett inte slår. 2 Jayporthasitall gjorde comeback senast och behövde det loppet. Vinner normalt sett inte här, men får ändå en plats på kupongen då jag streckar alla här.

Rank: 3, 1, 7, 6, 4, 5, 2


I V65-2 ger jag tipsettan till 4 Zoccer Scott. Han hamnade i fjärde inner senast som sedermera blev tredje inner efter 700 meter. Kom fram i rygg på ledaren i sista kurvan, men satt sen fast med en del krafter kvar. Han såg mycket fin ut och formen är som den ska. Har ett krångligt fjärdespår nu, men jag tror han klarar av det och går iväg felfritt. Sitter inte fast denna gången och jag drar till med en chansspik! Vid gardering så gjorde 2 Lobella BB ett bra lopp senast. Gick till attack med 600 kvar men var inte riktigt körbar runt sista kurvan. Hängde med bra över upploppet och håller formen. Platsbud bakom min spik. 1 Elton Gema fick ett fint lopp i andra ytter senast men agerade bara segt och trögt. Har ett bra läge här och kan vara ett platsbud han också.

Rank: 4, 2, 1, 3, 5, 7, 6


I V65-3 hittar jag kvällens andra spik. 5 Venise Launcher fick ett perfekt lopp näst senast då hon vann efter en rykande avslutning. Galopperade bort sig direkt i starten senast. Har ett lurigt femtespår nu, men jag tror Örjan lotsar iväg henne lugnt och felfri. Hittar sen en bra position och blåser ner allt via en tung avslutning sista 500. Jag spikar utan att tveka! Vill man gardera så gjorde 9 Your Dreamgirl ett bra lopp i skymundan senast. Satt djupt nere i kön och avslutade bra. Nyper en plats bakom Venise Launcher? 1 Hickorina Ö flög fram över upploppet näst senast efter en invändig smygresa. Var svag senast och hon kan bättre än så. Har ett fint läge här och slåss om en pallplats.

Rank: 5, 9, 1, 8, 3, 2, 4, 6, 7


I V65-4 får 6 Demi Deck agera tipsetta. Han hamnade i femte ytter senast, gick iväg i tredjespår med 650 kvar och avslutade riktigt bra över upploppet. Har ett bra läge här då han kan öppna bra och från ledningen kan han mycket väl vinna loppet. 5 Veloz fick en kanonresa senast med draghjälp fram till 300 kvar. Avslutade rykande långt ute i spåren och fångade in ledaren kort före mål. Klarar han spåret så är han med i striden. 8 Lucas On Line är förmodligen bästa hästen i fältet och han är i bra form. Vann ganska så enkelt från ledningen senast och såg fin ut. Hittar han bara fritt här så har han stor vinstchans. 10 Alvena Nudu hade inte en tanke på att trava senast utan galopperade bort sig direkt. Har fart och kapacitet för att vara med i striden och är inte helt borta.

Rank: 6, 5, 8, 10, 9, 4, 2, 11, 3, 7, 12, 1


I V65-5 drar jag till med en tredje spik! 8 Chilly Willy galopperade kort efter start senast och tappade ca 40-50 meter på det. Fick kontakt med fältet efter ett varv, och hängde sen med som trea i tredjespår med 600 kvar. Avslutade riktigt bra över upploppet och visade att formen sitter där. Möter lättare motstånd nu och ska ha toppchans att runda allt. Vill man gardera så var 5 Global Way fin vid segern senast. Tog sig till ledning direkt och vann sen helt okörd. Gör debut över distansen och är nog främst ett platsbud. 9 Tanker var fin vid segern näst senast. Kördes då till ledning efter 600 meter och fick sen bestämma. Gick undan sista 100 och vann rätt så enkelt. Var usel senast och kom aldrig in i loppet då. Gillar distansen och är ett platsbud denna gång.

Rank: 8, 5, 9, 6, 1, 10, 4, 7, 2, 3


I V65-6 ger jag tipsettan till 11 Macho Gossip som var lysande senast. Han kördes fram till dödens efter 600 meter och i ledningen satt då Askö Serve. Macho Gossip lade stenhård press på ledaren runt sista kurvan och såg segerfarlig ut länge, innan krafterna tröt sista 50. Har ett bökigt läge här, men kan avsluta vasst och är med i segerstriden. 5 Nice And A Star hamnade i tredje inner senast. Satt fast där hela loppet och gick i mål med gott om krafter kvar. Kan ta ledningen här och kan mycket väl vara vinnaren. 3 Flux öppnade hårt för ledningen senast. Fick ledningen efter 500 meter, men öppningen satt i benen över upploppet och han stannade helt sista 100. Har ett bra läge igen och ska räknas tidigt. 10 Handsome Face är i bra form och avslutade bra senast. Behöver lite flyt i loppet, men får han det är han med i striden igen. 6 MT Devil hamnade i rygg på ledande/vinnande Mils You Love senast. Fick lucka med 50 meter kvar men hann inte växla tempo. Gillar distansen och är snabb ut, men är inget lejon till slut. 4 Luisiana Tab fick en fin resa i tredje ytter senast och avslutade bra till seger. Behöver smyglopp för att räcka till, och får hon det har hon en ruksigt vass speed som kan resultera igen.

Rank: 11, 5, 3, 10, 6, 4, 1, 7, 2, 9, 8, 12


Systemet ser ut så här:


1) Alla 7 startande

2) 4 Zoccer Scott (2-1)

3) 5 Venise Launcher (9-1)

4) 6,5,8,10 (9-4)

5) 8 Chilly Willy (5-9)

6) 11,5,3,10,6,4 (1-7)


168 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards