Alla inlägg den 12 februari 2011

Av Niclas Carlson - 12 februari 2011 19:00

Rätt rad:


5 Frillan Filiokus (6,39) (26%)

3 KK Logistic (2,89) (42%)

6 Global Investment (5,75) (23%)

1 Goober (2,98) (45%)

8 Turbos Cherie (9,07) (26%)

3 Lamborghini ST (9,99) (10%)

6 Baht Launcher (4,31) (42%)


7 rätt: 14 076:-

6 rätt:      150:-

5 rätt:        23:-


Det blev en fin dag på Solvalla idag och en stor eloge går till banpersonalen som lyckades få banan i toppskick trots busvädret igår. Om man kollar på omgången så blev det inte de stora pengarna jag trodde, men vi fick i alla fall se några mycket bra prestationer. För egen del blev det en femma, vilket belönades med 23:-.


Kort om dagens spikar:


KK Logistic (V75-2) dundrade iväg till ledning och fick sen bestämma efter behag. Drog upp tempot med 400 kvar och gick undan med nån längd över upploppet. Höll ändå på att åka dit mot en raketspurtande MT Evita, men höll undan med en halv längd. Bra insats, men kördes kanske lite för långsamt?


Bianca Journey (V75-5) hamnade i sjätte ytter från start, som efter 700 meter blev femte ytter. Satt som klistrad i rygg på Belinda Sign, och hängde med denne i tredjespår med 700 kvar. Gick ut till egen attack med 250 kvar och avslutade bra men var helt chanslös på segern. Inte riktigt samma tryck i henne idag som i starterna i Finland.


Highlight Brizard (V75-6) fick ett kanonlopp i tredje ytter. Gick med i tredjespår med 600 kvar och egen attack med 250 kvar. Kunde dock inte hota vinnaren Lamborghini ST som var för bra. Highlight Brizard gick vad han kunde, men kanske inte är bättre än så här?

V75
Av Niclas Carlson - 12 februari 2011 01:00

Dagens V75-omgång avgörs på Solvalla, och det märks att det är V75-finaler. Vilka kanonrace! Jag tycker att omgången ser öppen ut och det kan bli bra betalt idag. Nu ska vi sätta sjuan!


V75-1 är Stoeliten och tipsettan går till 7 Bring Me Luck US. Hon hade vilat inför senaste starten och kördes snällt invändigt. Fick fritt över upploppet och avslutade bra mellan hästar. Var inte stort slagen och såg dunderfin ut. Stefan Persson är optimistisk om chansen här och det är jag med. Hittar hon bara en vettig position så är hon med i fighten om segern här. 2 Tinita Love har varit i Frankrike under vintern och skött sig hyfsat. Senast hamnade hon i fjärde inner, och fick aldrig nån lucka. Satt fast i rygg på Brioni med gott om krafter kvar. Vann gjorde en viss Rapide Lebel, hästen som "alla" vill se i Elitloppet! Så formen finns där. Sen är bara frågan hur resan från Frankrike har påverkat henne. Hon ska normalt sett ses med bra chans. 5 Frillan Filiokus gick ett tungt slutvarv senast men hann inte ända fram till ledande/vinnande Conrads Linsan. Gjorde ändå ett bra lopp, och såg bra ut. Hon kan få ett bra lopp här och hon har en vass avslutning. Hon är med i striden. 3 Dear Jackie har tagit några lätta segrar under året. Har dundrat till ledning och sen fått husera fritt där. Är nu ute på sin favoritdistans, och lyckas hon sno åt sig ledningen här är hon inte helt borta. 4 Vanessa Du Ling var i alla spår som fanns på Vincennes senast. Avslutade bra över upploppet men mötte för bra hästar helt enkelt. Hon har en tung avslutning och med lite flyt i loppet så kan hon vinna.

Rank: 7, 2, 5, 3, 4, 1, 8, 10, 11, 6, 9


V75-2 är Klass 1-finalen. 3 KK Logistic öppnade snabbt från sjundespår senast och hittade rygg på ledaren. Höll på att bli brutalt överkörd efter 700 meter, fick tas upp en aning och hamnade då i tredje inner. Fick sen aldrig fritt och satt fast med gott om krafter kvar. Den starten var i Bronsdivisionen och vanns av Jealous Broline! KK Logistic går alltså ner i klass nu, och då han är naturligt startsnabb så tror jag han tar ledningen här och blir sen mycket svårslagen. Jag plockar fram den stora hammaren och bankar dit dagens första spik! Vid gardering så är 11 Growup solklar andrahäst i loppet. Han speedade ner KK Logistic via open stretch för tre starter sen, men har sen inte fungerat utan galopperat bort sig. Bakspår lär passa bra nu och felfri har han kapacitet för att utmana om andrapriset. 2 Karma inledde i andra ytter senast, men gick fram till dödens med 1100 kvar. Försökte lägga press på ledande/vinnande Victor Palema, och höll bra till tredjepriset. Kan få ett bra lopp här och är ett hett platsbud.

Rank: 3, 11, 2, 4, 6, 5, 9, 12, 10, 8, 7, 1


V75-3 är Gulddivisionsfinalen, och tipsettan går till 6 Global Investment. Han satt i fjärde ytter senast, hängde med i tredjespår med 500 kvar och gick till egen attack med 200 kvar. Avgjorde kort före mål och visade bra form. Han kan få ett kanonlopp här och har alltid en vass avslutning. Ska räknas med bra vinstchans. 1 Marshland blåste till spets senast och fick sen bestämma som han ville. Gick undan med vad som behövdes och såg fin ut. Är väldigt snabb ut, men behöver inte köras i ledning. Har bra form och är med i striden. 5 Sahara Dynamite blåste till spets i leran senast och vann sen rätt så komfortabelt. Såg dock inte så himla lysande ut i travet. Har fått en träningsperiod efter det och ska enligt "Ludde" vara i bra form. Sahara Dynamite har aldrig missat ledningen från öppet spår bakom bilen, och kommer han dit har han såklart en bra chans att vinna. 4 Bobtail är i bra form och kan överraska. Hon satt i tredje ytter senast, gick iväg med 500 kvar och kopplade greppet på upploppet. Blev snöpligt nerspeedad av Global Investment som suttit klistrad i rygg hela vägen och föll med flaggan i topp. Kan få revansch nu!

Rank: 6, 1, 5, 4, 9, 8, 10, 2, 7, 3


V75-4 är Klass 2-finalen och tipsettan hamnar här hos 4 Perfect Toll. Han fick ett kanonlopp i andra ytter senast men valde att sitta kvar när attackerna kom. Satt sen fast med allt sparat och såg tokfin ut. Tränaren är optimist, och hästen lär knappast sitta fast denna gången. Bra chans med vettig resa. 10 Turbo Daylight var med i samma lopp som Perfect Toll senast och satt då i fjärde ytter. Gick med i tredjespår med 700 kvar och avslutade sylvasst sista 200 till knapp förlust. Var klart förbättrad och ska ses med bra chans igen. 8 Jackal Face vann lätt från ledningen senast och såg bländande ut. Gjorde ett fantastiskt bra lopp gången innan och formen är på topp. Går ett tungt slutvarv igen och ska trots läget ses med bra chans. 1 Goober gick i ledningen senast och såg ut att gå mot en klar seger, när han blev nerspeedad via open stretch av Vekas Pride. Jag tror inte att han kan försvara innerspåret här, men hittar han ut så har han kapacitet för att vinna. 9 Hazard Brodde fick en äkta preparéstyrning senast. Han satt i fjärde ytter med varvet kvar, förbättrade sig till andra ytter med 800 kvar, men satt sen kvar i andraspår till 200 kvar. Avslutade bra och såg fin ut. Kan få ett fint smyglopp och är inte hetl borta. 7 Gigant Slugger avslutade vasst senast bakom Jackal Face och såg bra ut. Hittar han bara en vettig position så är han med i striden här.

Rank: 4, 10, 8, 1, 9, 7, 11, 6, 2, 12, 3, 5


V75-5 är ett stolopp med lärlingar, och här har jag hittat omgångens stora drag. 12 Bianca Journey är en fin finska som varit riktigt bra i sina starter på slutet. Näst senast kördes hon till ledning efter 500 meter och fick sen bestämma efter behag. Ryckte undan över upploppet och vann ganska så enkelt. Senast fick hon ett kanonlopp i andra ytter, och när hon gick till attack med 600 kvar så small det bara till. Hon stack iväg med flera längder och vann överlägset. Ser ut som en riktig racer, och rankas som ett av Finlands bästa ston. Hon har tävlat med broddar de senaste loppen, nu ska man rycka framskorna och då hittar hon en växel till. Tränaren är försiktigt optimistisk, och jag tycker mig ha hittat en kanonspik! Vill man gardera så såg 11 Belinda Sign fin ut senast i sin comeback. Hon satt klistrad i rygg på Alandias Karisma och avslutade bra över upploppet. Lär gå framåt med det loppet i sig, och är första utmanare till min spik. 15 Ester Zonett är i bra form och är stark och rejäl. Hon tål att göra en del själv och slåss om en pallplats.

Rank: 12, 11, 15, 8, 4, 2, 1, 9, 7, 10, 3, 13, 6


V75-6 är Silverdivisionsfinalen, och här går tipsettan till 5 Highlight Brizard. Han har avslutat fint de senaste två loppen och sett bra ut. Tyvärr verkar det som att kuskarna som kört inte trott på hästen utan mest kört för att komma tvåa eller trea. Han är i bra form, och kommer att få ett bra lopp här. Jag fick ett meddelande från Sam, som brukar lämna kommentarer här, och han hade fått toppinfo om hästen som ska känts smidig och fin i jobben och Troels Andersen trodde nu på toppchans. Det avgjorde för min del, och jag väljer alltså att spika! Vill man gardera så är 7 Nouvelle Pelle i toppform. Han var ju hur bra som helst näst senast vid segern, och senast avslutade han vasst efter en resa i tredje inner. Kan hamna lite risigt till här, men med den formen han har så är han med i platsstriden. 11 Finish Flyer är en annan med toppform. Han gick i dödens senast och höll strålande till tredjepriset. Får ett rygglopp här och kan avsluta ruskigt fort över upploppet. Med i platsstriden han också.

Rank: 5, 7, 11, 4, 12, 1, 3, 6, 8, 9, 2, 10


V75-7 är Bronsdivisionens final, och det här är nog dagens bästa lopp. Jag ger tipsettan till 10 Jealous Broline som varit outstanding på slutet. Han har bollat med sina motståndare och svarat för kanonprestationer hela tiden. Senast tog han enkelt hand om ledningen och fick elakt tryck över bortre långsidan, men gick bara undan i suverän stil över upploppet. Nu får han gå bakifrån, och det ska bli kul att se hur han löser det. Jag väljer att gardera då jag tycker det finns bra motbud. 2 Eliott Hall var inte som bäst senast. Kördes fram i dödens med 1100 kvar, satte press på ledande/vinnande Covington Ås, men var slagen runt sista kurvan och galopperade uppgivet på upploppet. Han lever på sin styrka så därför är dagens distans inte den bästa för honom. Han lär köras fram i dödens och pressa hårt, och håller han sig felfri så har ha en liten chans att vinna ändå. 7 Beretta Avanti fick ett fint lopp senast och kom fram i dödens med 700 kvar. Satte stenhård press på ledande Jealous Broline, men föll på eget grepp och tröttnade över upploppet. Håller han sig bara lugn hela vägen så har han kapacitet för att segertrida. 6 Baht Launcher har 10 raka segrar och har varit riktigt fin i de senaste starterna. Är snabb från start och kommer han till ledningen så har han både kapacitet och form för att vinna loppet. 5 Delvin Gold knödde sig ner i rygg på ledande Jealous Broline senast och hakade på bra till andraplatsen. Han är i hyfsad form och med lite flyt på vägen så kan han blanda sig i segerstriden.

Rank: 10, 2, 7, 6, 5, 9, 3, 1, 4, 8, 12


Systemet ser ut så här:


1) 7,2,5,3,4 (1-8)

2) 3 KK Logistic (11-2)

3) 6,1,5,4 (9-8)

4) 4,10,8,1,9,7 (11-6)

5) 12 Bianca Journey (11-15)

6) 5 Highlight Brizard (7-11)

7) 10,2,7,6,5 (9-3)


600 rader = 300 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards