Alla inlägg den 27 maj 2010

Av Niclas Carlson - 27 maj 2010 22:04

V65 inleddes med Breeder’s Crown för treåriga hingstar och valacker, och jättefavoriten 1 Amour Rapide försökte hålla ledningen, men var nära att galoppera och fick släppa till 2 Oodles. 5 Orfeus Brodde tog över efter 300. Då gick Stefan Söderqvist ut i andraspår med Amour Rapide, avancerade framåt i behagligt tempo, och kunde få tillbaka ledningen igen. Sen var det bara fråga om hur många längder han skulle vinna med. Runt den sista kurvan så sade Amour Rapide tack för sällskapet och stack iväg till en säker seger. Orfeus Brodde hängde på bra som tvåa.


V65-2 var Breeder’s Crown för fyraåriga hingstar och valacker, och en nästan lika stor favorit i 2 Zooro Photo.  Zorro Photo öppnade snabbt och tog hand om ledningen direkt, och fick sedan bestämma som han ville. Försvann till en lätt seger. Två, efter en resa i dödens hela vägen, blev Schwerin Boko som uppträdde förbättrat. Men åt Zorro Photo fanns det inget att göra. Förhoppningsvis får vi fortsätta se Zorro Photo i Sverige, men hästen är nu såld till Frankrike för 2 miljoner. Vi får hoppas att han dyker upp här lite då och då…


I V65-3 (Breeder’s Crown för fyraåriga ston) ströks 9 SHT’s Playmate en minut innan start. Hon galopperade i en provstart precis innan och efter det togs beslutet att stryka henne. Detta gjorde att 1 Calypso Sund blev jättefavorit på V65-spelet. När starten gick försvarade Calypso Sund innerspåret ganska så enkelt. 3 Lillinger Komp kröp ner i rygg, och 4 My Lindy Star fick finna sig i att sitta i dödens. Tempot blev väldigt långsamt, varvet gick 17,5. Runt slutkurvan försökte My Lindy Star att pressa på Calypso Sund, och för ett tag tyckte jag att hon var på väg att koppla greppet. Men det vara bara en synvilla, för på upploppet stack Calypso Sund iväg till en lätt seger, före 8 Estancia som liftat med i andra ytter. Glädjande var dock att My Lindy Star gick felfritt, och med ett bättre löpningsförlopp nästa gång kan hon vara en vinnare!


I fjärde avdelningen så kastade sig 3 Imageofaprince As i galopp strax efter start. 9 Johan Chou stack iväg tidigt och fick ledningen efter 600 meter. Det var ett vinstgivande drag, för efter det fick han bestämma som han ville. Inga attacker bakifrån heller, vilket underlättade och sista halvvarvet stack han bara undan till en mycket enkel seger före en positivt avslutande 5 Tandersson.


I V65-5 flög 5 Arras till spets, sin vana trogen. 2 Cash Winning Vita tog platsen i vinnarhålet, och 9 Neo Holmsminde fick gå i dödens. Varvet gick på 15,8, alltså inget märkvärdigt tempo. 700 före mål skärptes tempot avsevärt. Neo Holmsminde masserade Arras och Cash Winning Vita satt och gottade sig bakom. I sista kurvan hade dock Cash Winning Vita gjort sitt, och det var nog avsaknad av lopp som gjorde sig påmint. Arras såg ut att ha det hela under kontroll, men Neo Holmsminde petade i en växel till och försvann till en mycket lätt seger. En suverän prestation och Neo Holmsminde kommer att få ett fint år. Arras höll till andraplatsen, men fick stryk av en bättre häst.


V65-6 var Breeder’s Crown för treåriga ston. 1 Popcorn Lavec öppnade snabbt och kunde lätt behålla ledningen. 5 Poppy Lavec kröp ner i dennes rygg. Popcorn Lavec fick bestämma där framme och drog ner tempot en aning. Då gick Joakim Lövgren iväg från femte ytter med 12 Roxa Sisu. Denna hamnade i dödens efter ca ett varv. 600 före mål började 7 Zezza Hornline att röra på sig från tredje ytter och tog sig upp utvändigt om de två första. Roxa Sisu lade direkt press på Popcorn Lavec, och i sista kurvan såg herr Lövgren väldigt belåten ut. Det hade han fog för, kort därefter knäckte nämligen Roxa Sisu Popcorn Lavec, och gick iväg till en enkel seger. Även här en imponerande insats, och här har Joakim Lövgren en riktigt bra häst på gång!


Spelmässigt gick det ju inte så bra, 5 rätt. Johan Chou hade jag helt enkelt rankat fel.

Imorgon avgörs V65 på Hagmyren. Jag står över den omgången, och lägger nu all fokus på Elitloppshelgen. Återkommer tidigt på lördag förmiddag med idéer, ranking och spelförslag. Nu ska vi ta dem!

V65
Av Niclas Carlson - 27 maj 2010 00:06

 

V65-förslag (reserver inom parentes)

1) 1 Amour Rapide (5-2)

2) 2 Zorro Photo (3-7)

3) 4,1,9 (3-7)

4) 3,8,14,13 (9-1)

5) 5,9,2,3 (10-4)

6) 12,7,1,9 (8-5)


192 rader


Inget Jokersystem idag då jag tycker att jag fått med de som kan vinna på ovanstående system. Vi får se om jag har rätt.

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 27 maj 2010 00:03

Torsdagens V65-omgång avgörs på Åby, och det är en del fina lopp som det bjuds på. Omgången ser favoritbetonad ut, men nån kantboll kan det kanske bjudas på.


I V65-1 blir 1 Amour Rapide storfavorit, och det är inget att anmärka på. Han gjorde comeback senast och rådde inte på Kadett C.D som vann på ett övertygande sätt. Amour Rapide gick dock bra han också, och han lär ha gått framåt med det loppet i sig. Jag tycker att detta är omgångens klaraste spik! Den som letar skrällar eller vill fälla favoriten, ska då ta med 5 Orfeus Brodde som inlett karriären på ett bra sätt. 2 Oodles och 6 Dollar Sund kommer säkert att göra bra lopp dem med, men känns inte som några heta segerbud.

Rank: 1, 5, 2, 6, 3, 7, 8, 4


Det blir en spik även i V65-2. Detta i form av 2 Zorro Photo som fått ett vettigt läge. Det lär bli spets härifrån, och att det är en kanon visade han redan förra året. Jag tror att han håller undan hur lätt som helst här och värdet efter två avdelningar är 15 kr? Skrällbud här är i första hand 3 Last Man Standing som gick jättebra på Jägersro senast, 7 Schwerin Boko som fick ett för tungt lopp senast och kan bättre och 9 Shiraz Exclusive, som snart vinner lopp igen.

Rank: 2, 3, 7, 9, 8, 5, 1, 10, 4, 6


I den tredje avdelningen tippar jag 4 My Lindy Star som förstahäst. Hon har galopperat de två sista starterna, men med bilens hjälp borde hon kunna gå felfritt. Då hon är snabb ut kan det tom bli ledning. 1 Calypso Sund  har definitivt kapacitet att vara med där framme. 9 SHT’s Playmate gick skapligt sist på Axevalla, men borde nog ändå vunnit det loppet. Får gå bakifrån nu igen, och det kan bli för långt fram igen.

Rank: 4, 1, 9, 3, 7, 8, 2, 5, 6


V65-4 är ett lopp över 2640 meter, och här chanstippar jag 3 Imageofaprince As, som om han inte har på sig galoppskorna bör ha bra chans at vinna detta. Men när man galopperar så mycket som han gör, så är det naturligtvis ingen att lita på. 8 Treecko var inte så vass på Axevalla senast, men kan bättre. 14 Why Die såg jag på Kalmar när han blev målfotoslagen av en så bra häst som Eldoret. Visserligen gick Why Die i ledning då, men visade att kapacitet finns. 13 Raccroc gick ett bra lopp sist, men kuskarna på Raccroc och Why Die är inte precis de skickligaste, därför rankas de ner en bit.

Rank: 3, 8, 14, 13, 9, 1, 6, 7, 10, 12, 4, 2, 11, 5, 15


I V65-5 kommer snabbloppsgänget ut, och favorit till segern blir 5 Arras, som gjorde en bra årsdebut sist. Han åkte dit på målfoto mot Intoxicated, och det är inte mycket att säga om. 11-åringen såg dock fortsatt löpglad ut och han har klar chans att vinna. Jag garderar dock med 9 Neo Holmsminde, som Steen Juul  är mycket nöjd med: ”Lika bra som Korvet Klintholm”, sade han i en intervju till GT häromdagen. 2 Cash Winning Vita är en kanon som här gör årsdebut, därför får han nöja sig med att bli tredjerankad. Mitt sista streck hamnar på 3 Beijing Man, som inte gillar 2140, men kan snika med och via open stretch kanske avgöra?

Rank: 5, 9, 2, 3, 10, 4, 6, 8, 1


I V65-avslutningen så tippar jag 12 Roxa Sisu, som jag tycker ser ut som en riktig häst. Blev grovt överkörd av Nice Kronos senast, hade gett denne strid in på linjen annars. En bra chans om det inte strular för mycket på vägen. 7 Zezza Hornline har gjort ett flertal bra insatser, men känns ändå lite som en medhängar-häst. Jag kan ha fel, men den känslan har jag. 1 Popcorn Lavec har ett bra läge, och 9 Nowali kan leverera vassa avslutningar.

Rank: 12, 7, 1, 9, 8, 5, 3, 4, 6, 2, 10


Lycka till!

V65
Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards