Direktlänk till inlägg 16 april 2011

V75 Åby 16/4

Av Niclas Carlson - 16 april 2011 02:15

Lördagens V75-omgång avgörs på Åby. Det är årets bästa tävlingsdag hittills, med massor med klasshästar i nära nog samtliga lopp. Det stora huvudnumret är förstås Olympiatravet, som ser väldigt öppet och intressant ut i år. Det är finaler i de övriga klasserna, och det är otroligt jämna lopp. Jag tror det kan bli ganska så bra pengar för sju rätt. Det ser dessutom ut att bli riktigt fint vårväder, så har ni möjlighet att se tävlingarna på plats, så gör det!


I V75-1 ger jag tipsettan till 8 Nelle Pelle som har en hysterisk form. Han flög fram sista 350 näst senast och tog en lätt seger. Senast fick han ett perfekt lopp i andra ytter, och avgjorde i ett nafs när han gick till attack med 600 kvar. Har ett tråkigt läge, men med den speeden han har så kan det gå hela vägen igen. 6 Conrads Linsan gjorde ett ruskigt bra lopp senast. Gick i dödens i stort sett hela loppet, som gick i ett vansinnestempo. Hade ändå mod och kraft att stå emot attackerna bakifrån och var femstjärning. Läget är helt ok, och hon kan hitta en bra position direkt. Ska räknas tidigt här. 10 Orali svarade kanske för årets svepning näst senast då han flög från sista till första häst på mindre än 300 meter. Senast dirigerade han allt från ledning och drog till med strax under 1.11 sista varvet. Han är i kanonform, och kan mycket väl svepa allt över upploppet igen. 4 Ester Zonett var riktigt fin senast då hon vann från ledningen. Har fått ett fint läge igen, och skulle hon nå ledningen igen så är hon inte helt borta. 5 Indigo Broline var ruskig senast då han trots dödens hela vägen krossade allt motstånd och vann näst intill överlägset. Det var dock för två månader sen och han har dessutom varit sjuk efter det. Svanstedt baissar chanserna rätt så rejält för honom, men han har så hög kapacitet att det kan gå vägen ändå.

Rank: 8, 6, 10, 4, 5, 9, 7, 11, 3, 1, 2, 12


I V75-2 går tipsettan till 1 Joker Stursk. Han fick visserligen ett kanonlopp i andra ytter senast, men gick till attack i tredjespår med 600 kvar och pressade stenhårt hela vägen in i mål. Hade greppet ett tag men fick ge sig kort före mål mot en bättre häst. Han har en riktig formtopp, och har fått ett intressant läge här. Jag tror att han som sämst hamnar i rygg på ledaren, och eftersom det är open stretch på Åby, så får han ju luckan. Jag tror han spurtar ner alla över upploppet och drar till med en chansspik! Vill man gardera så finns det en drös av fina hästar att välja på. 8 The Man var fin senast då han tog en enkel spetsseger efter att ha dragit i stenhårt tempo hela vägen. Tråkigt spår nu, men kan hitta en bra position och är med i striden bakom min spik. 5 Yucay Boko tog hand om ledningen senast och fick bestämma efter behag. Gick undan med en längd över upploppet och vann rätt så enkelt. Han är snabb ut och min spetsfavorit, men jag tror han får vika sig över upploppet.

Rank: 1, 8, 5, 11, 10, 2, 7, 12, 3, 9, 6, 4


V75-3 är då Olympiatravet, och nu kan man säga att storloppssäongen börjar på allvar. Tipsettan går till 7 Brioni som imponerade stort i lördags, då han dök direkt till ledning och avslutade i mycket bra tempo. Han såg helläcker ut, och jag tror han hittar en bra position här. Kan avsluta riktigt vasst och är min favorit till segern. Men det är som sagt ett jämnt lopp, och jag vågar inte spika honom. 2 Local Conch galopperade dubbelt i årsdebuten näst senast och såg inte alls rolig ut. Senast var han tillbaka i sitt rätta jag, och var då fullständigt lysande. Kördes då till ledning efter 600 meter. Drog sen i hårt tempo och gick undan över upploppet till en enkel seger med till synes gott om krafter kvar. Möter tuffare motstånd än tidigare, men han har kapacitet för att vinna. 3 Torvald Palema höll ledningen utan problem senast och tog en enkel spetsseger utan att förbrukas. Han tar ledningen i inledningen i alla fall, men lär sen släppa. Brukar spurta sylvasst och det finns ju som bekant open stretch. Oavsett löpningsförlopp så är han med i striden ändå. 8 Yarrah Boko var tvungen att prestera nåt vasst senast och det gjorde han med besked. Han mötte inget motstånd och gjorde hela loppet själv, och efter att ha körts till ledningen efter 600 meter, bombade han sen på i hårt tempo och landade på fina 11,9a/2100. Han såg fantastiskt fin ut, och det såg dessutom ut att finnas en del krafter kvar. Han fick ett tråkigt läge, men han kan avsluta bra och är loppets jätteskräll. 1 Wellino Boko var bra i sin comeback senast. Han fick visserligen ge allt för att hålla undan till seger, men det var trots allt hans första start på nästan två år. Han bör rimligtvis ha gått framåt med det loppet i sig och har ett intressant läge här. Inte helt borta med lite flyt på vägen. 6 Commander Crowe fick ett tungt lopp senast med dödens sista 1500. Han försökte verkligen att ge Rapide Lebel en match, men var ändå chanslös mot denne. Har inte startat sen dess och Fabrice Souloy är lite osäker på formen, men plockar man med sig Jean-Michel Bazire till Åby så tror man givetvis på chans ändå.

Rank: 7, 2, 3, 8, 1, 6, 9, 4, 5, 10


I V75-4 ger jag tipsettan till 9 Dexter Stone. Han var lysande näst senast när han närmast defilerade hem en snygg seger efter ledningen hela vägen. Var ute på Åby förra torsdagen och efter ett tungt lopp i dödens nästan hela vägen så tappade han några längder över upploppet. Får ett bättre lopp härifrån och kan gå ett rejält slutvarv. Jag tror att han sveper hela fältet sista 700, och väljer att chansspika! Vid gardering så var 3 Campbell Ås riktigt fin senast. Fick ett kanonlopp i rygg på ledaren med en perfekt lucka med 150 kvar. Exploderade till en lätt seger och såg ruskigt fin ut. Han är snabb från start och från ledningen kan han bita ifrån sig länge. 4 Pitch Command var lysande senast då han trots dödens hela vägen krigade till sig en knapp seger. Lär få göra grovjobbet igen, och jag tror inte han räcker till mer än en plats dena gång.

Rank: 9, 3, 4, 10, 12, 6, 11, 7, 1, 2, 8, 5


I V75-5 går tipsettan till 2 Alandias Michelle. Hon satt i rygg på ledande/vinnande Madame Nicole senast och fick aldrig chansen. Såg riktigt fin ut, och har formen på topp. Har ett hyfsat läge, och klarar hon bara spåret så är hon med i segerstriden. 3 Krista Tilly satt i sjätte ytter senast och fick ett avvaktande lopp. Gick med i tredjespår sista 500, och gick till egen attack med 250 kvar. Gick riktigt bra över upploppet och visade att formen är på väg uppåt. Kan få en bra resa här och är inte helt borta. 8 Ännu Mera Kosing har hittat toppformen och gjorde ett bra lopp senast. Med rätt ryggar på vägen så kan hon avsluta vasst och är en luring att se upp med. 6 Regina One fick ett snällt lopp i femte inner senast. Tog sig fram mellan hästar i sista kurvan, men fick aldrig fritt över upploppet. Såg ruskigt fin ut, och ska tas på allvar idag. 4 Hyltans Adora tog hand om ledningen senast och drog på i bra tempo. Såg ut att gå mot segern, men fick ge sig kort före mål. Gjorde ändå ett bra lopp, och kommer hon till spets igen så kan det kanske räcka hela vägen nu istället.

Rank: 2, 3, 8, 6, 4, 13, 15, 1, 12, 7, 10, 14, 11, 9, 5


I V75-6 ger jag tipsettan till 11 Mathilde Tröjborg. Hon hade ett fantastiskt fjolår, och utvecklades till en riktig stjärna. Gjorde årsdebut senast och högg i galopp direkt, men gick sen 13,5/2000 och gjorde ett bra lopp. Har ett bökigt läge här och det kan häxa rätt så rejält, men jag tror att när Flemming kastar loss med 900 kvar så har de andra ingen chans ändå. Hon är klassen bättre än de andra och jag spikar utan att tveka. Vill man gardera så fick 6 Nina De Gesvres ett kanonlopp i rygg på ledande/vinnande Red Hot Dynamite förra lördagen. Hon fick en sen lucka och spurtade sylvasst, men till målfotoförlust. Såg fin ut och kan fixa en pallplats här. 3 Cleo Nalan var inte som bäst i sin årsdebut. Hon ska dock vara riktigt fin i jobben nu, och Svanstedt låter lite smått opimistisk. Kanske kan fixa en plats här då...

Rank: 11, 6, 3, 12, 1, 10, 7, 2, 9, 8, 4, 5


I V75-7 går tipsettan till segermaskinen 4 Baht Launcher som är i fortsatt kanonform. Senast dök han direkt till ledning och drog i bra tempo. Blev lite seg den sista biten, men vann hur lätt som helst ändå. Har ett bra läge igen, men blir det ledning eller rygg ledaren nu? Oavsett vilket så är han med i striden. 3 Yellow Eden gick större delen av loppet i dödens senast och gjorde det bra. Visade fortsatt fin form och lär få ett klart bättre lopp denna gång. Ska räknas tidigt igen. 9 Classic Tile kördes till ledningen senast och vann i bra stil. Jobbigare läge nu, men om de två förstnämnda kör livet ur varandra så ökar Classic Tiles chanser. Han är med i striden igen. 5 Highlight Brizard krigar på tappert men utan att få vinna. Senast gick han i dödens nästan hela vägen och var inte stort slagen. Kan få en fin resa här och med lite flyt på vägen kan han ställa till med en skräll.

Rank: 4, 3, 9, 5, 8, 1, 6, 2, 12, 7, 11, 10


Systemet ser ut så här:


1) 8,6,10,4,5 (9-7)

2) 1 Joker Stursk (8-5)

3) 7,2,3,8,1,6 (9-4)

4) 9 Dexter Stone (3-4)

5) 2,3,8,6,4 (13-15)

6) 11 Mathilde Tröjborg (6-3)

7) 4,3,9,5 (8-1)


600 rader = 300 kronor


Lycka till!!

V75
 
 
Ingen bild

Sam

16 april 2011 02:30

bajsar svanstedt chanserna med indigo?

Niclas Carlson

16 april 2011 09:54

Nej, han baissar, dvs att han ligger lågt...

 
Ingen bild

Sam

16 april 2011 12:06

mm :)

Vad gäller övrigt är det svårt att hitta en andra spik. Funderar på Alandias i avd 5, men har ingen riktig feeling för den hästen

Niclas Carlson

16 april 2011 22:02

Hon såg ju fin ut senast men klarade inte starten idag. hoppas du inte spikade...

 
Ingen bild

Sam

16 april 2011 16:52

OERHÖRT imponerad av dina tips idag. Synd bara att det inte gav resultat. Men av alla tipssidor som jag läst under veckan så kan jag lugnt säga att du levererade.

Niclas Carlson

16 april 2011 22:03

Ja, om man bortser från de två inledande loppen så var jag ju rätt på det idag. Men valde fel spikar, och då blev det ju inga pengar. Men skam den som ger sig...

 
Ingen bild

milla

16 april 2011 17:37

synd att inte reserverna var på systemet..

Niclas Carlson

16 april 2011 22:04

Ja, det var väldigt tråkigt. Får ta dem nästa gång istället...

 
Ingen bild

Sam

17 april 2011 05:23

Andra loppet tycker jag inte att du var fel ute ...spiken var ju bara någon cm ifrån vinst..

Niclas Carlson

17 april 2011 09:47

Det stämmer ju i och för sig. Men Octopus var jag snett ute på, tyvärr mest beroende på att det var Örjan som körde. Jag spikade ju Octopus senast då han vann från dödens, så jag vet ju att det är en bra häst. Men tack så mycket för dina fina ord!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Carlson - 25 mars 2012 00:01

Jag har ju redan nämnt det tidigare i veckan, men från och med nu flyttar jag alltså bloggen. Den nya sidan som ni kan hitta mig på är:   http://niclastravtips.wordpress.com/       Denna sidan kommer att vara kvar, men kommer inte att upp...

Av Niclas Carlson - 24 mars 2012 01:51

Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång. En omgång som, trots att det kryllar av topphästar, inte känns så jätteupphetsande ändå. Jag kan inte sätta fingret på varför, men så är känslan. Flera av loppen känns öppn...

Av Niclas Carlson - 23 mars 2012 01:06

Fredagens V65- och DD-omgng avgörs på Romme. Loppen håller ganska hygglig klass, men det ser ut att bli favoritbetonat, så en låg utdelning är att vänta. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 3 Calvados Yankee har gjort två starter i år och närma...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 09:26

Hej på er, mina trogna läsare. Ja, alla nya också för den delen:) Jag har länge haft en egen önskan om att fixa till en lite mer personligare och trevligare sida än vad den här bloggen kan göra, och nu äntligen har jag haft tid och inspiration till...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 02:07

Torsdagens V65- och DD-omgång arrangeras av Östersundstravet. Man har fått ihop en rätt så bra omgång, och jag tror det kommer bli rätt så bra betalt för dem som lyckas pricka sexan. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 9 Insect Face var kraftig...

Ovido - Quiz & Flashcards