Direktlänk till inlägg 23 augusti 2011

Derbykvalspecial Jägersro 23/8

Av Niclas Carlson - 23 augusti 2011 09:38

Tisdagens V65-omgång avgörs på Jägersro. Men det är absolut ingen vanlig omgång, det är dags för kvalen till Svenskt Travderby 2011! Kanonfina fyraåringar som nu har sin enda chans att kvala in till den kanske mest prestigefyllda finalen som finns. Två hästar från varje kval går vidare, så räkna med att det blir körning i loppen.


Jag tänkte gå igenom varje kvallopp, och nämna de som bör räknas med bra chans att ta en finalplats. Däreftr avslutar jag med ett spikförslag och den roligaste skrällen. Nu kör vi!


V65-1:

2 Beatles var riktigt vass senast på Åby då han trots en tung resa var med och slogs om segern. Har toppform och med Erik i sulkyn kan allt hända. 3 Tamla Celeber spurtade vasst till segern i Stochampionatet och sov sig igenom loppet senast. Kanonform och har givetvis bra chans att vinna även här. 4 Torgil var grymt bra senast och visade en del av den kapaciteten han har. Är dock väldigt snurrig av sig och galoppen kan komma när som helst. Felfri har han en klar finalchans. 7 Atlas Boko gjorde debut för Ludde senast och det ändade med en galopp 600 kvar. Hade då gott i dödens hela vägen och var på väg att mosa ledaren när galoppen kom. Gick svenskt rekord tidigare i år på denna distnasen och måste räknas tidigt. 8 Aleksej vann överraskande på V75 senast och verkar ha hittat formen. Han är stark och rejäl och med en passande resa kan han överraska igen. 11 Growup kan allt ibland och ibland ingenting. Svår att veta var man har, men är han på humör och håller sig felfri så har han bra chans att fixa en finalplats.


V65-2:

2 Amaru Boko kördes det preparé med senast. Ha spurtade bra ute i spåren och ser ut att vara i bra form. Snabb från start och kan leda hela vägen. 3 Amour Rapide är bra i grunden men har inte fått till det alls i år. Han har kapacitet för att fixa en finalplats, och är en jätteskräll. 4 Cross De Luxe gick ett tungt lopp på Axevalla senast och höll riktigt bra. Får sitt elddop här, och är inte helt borta. 5 Västerbo Face It var riktigt fin vid segern senast och är i bra form. Distansen är dock ett frågetecken, men håller han sig lugn slåss han om en finalplats. 7 Stigaxelsixten har utvecklats rejält i år och gillar distansen. Är med och hugger om en plats i finalen. 8 Tion Medon Sisu var bara dålig senast och formen är ett frågetecken. Har dock styrkan för att kunna vara med och sno åt sig en plats.  11 Haraldinho gör aldrig ett dåligt lopp och är i knallform. Trots läget tror jag han har toppchans här och han är dagens bästa spik!


V65-3:

1 Francais Du Gull har gjort fina prestationer i år och är i bra form. Klarar distansen och får en fin resa här. Med i striden om en finalbiljett. 2 Raja Mirchi är fältets bästa häst och Ludde har garanterat satt han i toppform. Han är dock inte att lita på, men fefri så vinner han detta. 4 Global Money är en kanon som radar upp segrarna hemma i Holland. Var smällfin när han vann i Norge i våras, och bör vara med och fightas om en finalplats. 5 Jackpot Brodde blixtrar till ibland och gillar distansen. Inte helt borta. 7 Utility Bus klarar distansen men formen är ett frågetecken. Får nog förlita sig till att några gör bort sig. 8 Pascal Zet har mest bokstäver i raden men har kapacitet för en final. Liten finalchans felfri.


V65-4:

1 Inhibited har inte samma toppform som tidigare i år. Liten finalchans om han är förbättrad. 4 Orfeus Brodde tog en efterlängtad seger senast och var riktigt fin. Klarar distansen och har bra chans att vinna här. 5 Beau Mec är stark som en björn, men också väldigt galopplysten. Felfri fixar han en plats i finalen. 8 Update har inte gjort nåt vettigt i år. Har kapacitet för att vara med i finalen, men måste då ha förbättrats markant. 9 Gossip's Winner har utvecklats rejält i år och går numera lika bra bakifrån som i spets. Bra chans att ta sig vidare. 10 Mugger MM har humöret emot sig. Håller han sig lugn har han en liten chans till en finalplats. 11 Jacques har kapacitet för en finalplats. Inte helt borta trots läget.


V65-5:

5 Joker Stursk har inte startat på ett tag, men har visat bra kunnande. Kan smyga med till en finalplats med lite flyt. 6 Carlos Lightning är i sitt livs form och han var stor i nederlaget senast. Bör greja en finalplats. 7 Kadett CD har Bergharn vässat till denna starten och han lär vara kraftigt förbättrad mot senast. Toppchans till finalplats. 10 Gitano var vass senast och börjar kanske hitta rätt igen. Luring.


V65-6:

1 Kaffir Face har kapacitet utöver det vanliga när han håller sig felfri och lugn. Kan dock hoppa precis när som helst. Tar en finalplats felfri. 3 Balticas Yahoo är lite egensinnig av sig. Har visat bra kapacitet och jag tror det finns en polett kvar i honom. Hygglig finalchans. 7 Aga Khan Boko startar inte så ofta men har kapacitet som räcker och blir över för detta gäng. Bör ha toppchans att nå finalen. 8 Deuxieme Picsous kom bort senast. Har vässats efter den starten men fick ett taskigt läge igen. Kan spurta sylvasst och kan nypa en plats i finalen med lite flyt på vägen.


Dagens spik blir:

V65-2: 11 Haraldinho - Örjan Kihlström


Dagens skrällbud:

V65-1: 2 Beatles - Erik Adielsson


Lycka till!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Carlson - 25 mars 2012 00:01

Jag har ju redan nämnt det tidigare i veckan, men från och med nu flyttar jag alltså bloggen. Den nya sidan som ni kan hitta mig på är:   http://niclastravtips.wordpress.com/       Denna sidan kommer att vara kvar, men kommer inte att upp...

Av Niclas Carlson - 24 mars 2012 01:51

Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång. En omgång som, trots att det kryllar av topphästar, inte känns så jätteupphetsande ändå. Jag kan inte sätta fingret på varför, men så är känslan. Flera av loppen känns öppn...

Av Niclas Carlson - 23 mars 2012 01:06

Fredagens V65- och DD-omgng avgörs på Romme. Loppen håller ganska hygglig klass, men det ser ut att bli favoritbetonat, så en låg utdelning är att vänta. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 3 Calvados Yankee har gjort två starter i år och närma...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 09:26

Hej på er, mina trogna läsare. Ja, alla nya också för den delen:) Jag har länge haft en egen önskan om att fixa till en lite mer personligare och trevligare sida än vad den här bloggen kan göra, och nu äntligen har jag haft tid och inspiration till...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 02:07

Torsdagens V65- och DD-omgång arrangeras av Östersundstravet. Man har fått ihop en rätt så bra omgång, och jag tror det kommer bli rätt så bra betalt för dem som lyckas pricka sexan. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 9 Insect Face var kraftig...

Ovido - Quiz & Flashcards