Direktlänk till inlägg 6 februari 2011

V65 Solvalla 6/2

Av Niclas Carlson - 6 februari 2011 03:15

Söndagens V65-omgång avgörs, som så ofta under vintern, på Solvalla. Jag tycker faktiskt att man kunde spridit ut söndagsomgångarna i landet, det hade varit lite roligare. Men nu är det som det är....Omgången ser ganska så intressant och lite smålurig ut, och jag har ett jättedrag som chansspik!


I V65-1 går tipsettan till 7 Evil Jagg som inte rosat marknaden på slutet. Han har varit ute på opassande kort distans och galopperat bort sig båda gångerna. Här passar distansen bättre, och nu behöver han inte bli stressad. Tål tuffa upplägg och kan ta ner alla den tunga vägen. 3 Perfect Pilot är en annan stark häst som var godkänd senast som tvåa. Fick visserligen ett rygglopp hela vägen men avslutade i bra stil. Formen är fortsatt på väg uppåt och han ska ses med bra chans här. 4 Babsans Ferrari utvecklades enormt under slutet av fjolåret och klättrade upp i klasserna. Spurtade bra som tvåa näst senast, och vann enkelt från ledning senast. Formen är fortsatt fin och han ska räknas tidigt här. 6 Imhotep har lite smygform och avslutade bra långt ute i spåren senast. Kan få ett bra lopp med hjälp av Örjan och har en vass avslutning. Skrällvarning!

Rank: 7, 3, 4, 6, 1, 10, 9, 8, 5, 11, 2, 12


I V65-2 ger jag tipsettan till 9 Karditsa Palema som har hittat stilen och var riktigt fin senast. Kördes till ledning efter 250 meter och drog sen i bra tempo. Gick undan över upploppet och vann i fin stil. Det finns fina fartresurser i henne, och hon kan speeda ner allt över upploppet. 7 Negus d'Asolo hamnade i tredje inner senast och satt fast där hela loppet utan att få lucka. Såg fin ut och hade en del sparat. Hittar han bara en vettig position här så är han med och slåss om segern. 3 I'm Gotthard fick en tung öppning senast. Tryckte sig till ledning efter 700 meter och fick sen bestämma efter behag. Försökte rycka undan vid upploppets början men agerade bara trögt och åkte dit den sista biten. Borde ha vunnit loppet och kan mycket bättre än så. Han ska i alla fall med på kupongen.

Rank: 9, 7, 3, 10, 6, 4, 5, 1, 2, 11, 12, 8


V65-3 är ett kallblodslopp, och här hittar jag dagens jättedrag! 4 Jenny RG gjorde ett bra lopp senast då hon provade på V75. Fick fin draghjälp under första varvet då hon satt klistrad i rygen på vinnande Rino Dox. Med varvet kvar fick Jenny RG dödens och då satte hon press på ledande Rino Dox med 700 kvar. 500 meter före mål rumplade Jenny RG till och galopperade, tappade ca 30 meter men kom tillbaka på ett bra sätt och var inte så jättestort slagen. Går hon bara felfritt här så har hon kapacitet för att vinna, och då det finns frågetecken för jättefavoriten väljer jag att chansspika! Vill man gardera så är givetvis jättefavoriten 10 Hallsta Lotus ett givet streck. Han var riktigt sliten under slutet på fjolåret, och han fick en kortare vila. Gjorde årsdebut i Norge, men fick då stryk av inte alltför märkvärdiga hästar. Jag tror inte han har form till att bara runda hela fältet här och går Jenny RG felfritt får Hallsta Lotus kriga om andraplatsen istället. 2 Raggmunken är en galopplysten herre som har bra fart i sig. Skulle han få för sig att gå felfritt så är han med och slåss om en pallplats.

Rank: 4, 10, 2, 1, 9, 11, 5, 3, 6, 8, 7


I V65-4 får 1 Keystone Dandy agera tipsetta. Hon hamnade i tredje inner senast, kom fram i rygg på ledande/vinnande Balticas Yahoo runt sista kurvan, och hakade på bra till tredjepriset. Har vilat lite sen dess, och har här ett perfekt läge. Hon kan öppna bra och får hon ledningen så biter hon ifrån sig bra därifrån. Kan hålla undan. 14 Elindra Sånna var bra vid segern senast och såg riktigt fin ut. Stallet har toppform, men läget kan ställa till det här. Löser det sig med positionerna så har hon fart och kunnande till att blåsa ner allt över upploppet. 5 Collect Tooma avgjorde på ett bra sätt näst senast efter en fin resa. Hamnade lite för långt ner i kön senast men avslutade bra och håller formen. Spåret och voltstart kan ställa till det lite, men går hon felfritt har hon kapacitet för att segerstrida. 7 Emilia Ås har dunderform för dagen. Senast tog hon hand om ledningen direkt men fick hårt tryck och fick släppa efter 500 meter. Fick en sen lucka och avslutade bra. Har visat upp vassa avslutningar i alla årets starter och närmar sig en välförtjänt seger. Med lite flyt så kan den komma idag. Se upp!

Rank: 1, 14, 5, 7, 8, 12, 13, 10, 4, 11, 2, 6, 9, 3


I V65-5 får 11 Långarsbo Blixten tipsettan. Han gjorde ett bra lopp senast då han fick gå större delen av loppet i dödens och höll på ett bra sätt. Var inte alls långt efter i mål och visade fortsatt form. Bör få ett bättre lopp denna gång och han kan avsluta riktigt vasst. 9 Opal Hall kom bort i leran på Jägersro senast och den starten är bara att glömma. Har varit fin vid starterna innan och ska ha bra chans att slåss om segern här. 5 Feast Your Eyes vann hyfsat lätt senast efter en galopp kort efter start. Han är snabb ut och i bra form, men inte helt att lita på ännu. 8 Raket Farming fick ett fint lopp i andra ytter senast men fick gå iväg lite för tidigt med 600 kvar. Kom aldrig i riktig närkontakt med täten och var lite svag. Har ett tråkigt läge här, men då det kan bli bra tempo på loppet så kan hans vassa avslutning bita bra över upploppet och han är ett skrällbud! 2 GK In Focus slank ut från tredje inner med 800 kvar senast och fick då tredje ytter. Gick iväg med 600 kvar och avgjorde busenkelt över upploppet i bra stil. Han är i bra form och är inte helt borta här heller.

Rank: 11, 9, 5, 8, 2, 12, 10, 6, 7, 1, 4


I V65-6 kommer dagens andra spik. 5 Interstate tryckte sig till ledning efter 950 meter senast och fick sen styrkemonstret Cash Is Fun Zaz över sig med 1500 kvar. Försökte försvara sig mot denne, men fick släppa ledningen med 500 kvar. Krigade på bra bakom och fixade till slut andrapriset. Slipper Cash Is Fun Zaz denna gång och då bör det vara toppchans. Jag spikar! Vid gardering så är 13 Ride The Brand stark men galopplysten. Går han felfritt har han kapacitet för att kriga om andrapriset. 12 Blackclear är i ganska så bra form och gillar distansen. Kan fixa en pallplats med lite flyt på vägen.

Rank: 5, 13, 12, 14, 10, 11, 9, 3, 1, 2, 6, 4, 15, 8, 7


Systemet ser ut så här:


1) 7,3,4,6 (1-10)

2) 9,7,3 (10-6)

3) 4 Jenny RG (10-2)

4) 1,14,5,7 (8-12)

5) 11,9,5,8,2 (12-10)

6) 5 Interstate (13-12)


240 rader


Lycka till!

V65
 
 
Ingen bild

Sam

6 februari 2011 15:58

Då hallsta antagligen vinner och är allas spik blir det jackpot och jag avstår

Niclas Carlson

6 februari 2011 21:29

Ja, han vann men nån jackpot blev det ju inte. Tycker att tävlingarna på Solvalla börjat att livas upp lite. Kan bli kul framöver hoppas jag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Carlson - 25 mars 2012 00:01

Jag har ju redan nämnt det tidigare i veckan, men från och med nu flyttar jag alltså bloggen. Den nya sidan som ni kan hitta mig på är:   http://niclastravtips.wordpress.com/       Denna sidan kommer att vara kvar, men kommer inte att upp...

Av Niclas Carlson - 24 mars 2012 01:51

Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång. En omgång som, trots att det kryllar av topphästar, inte känns så jätteupphetsande ändå. Jag kan inte sätta fingret på varför, men så är känslan. Flera av loppen känns öppn...

Av Niclas Carlson - 23 mars 2012 01:06

Fredagens V65- och DD-omgng avgörs på Romme. Loppen håller ganska hygglig klass, men det ser ut att bli favoritbetonat, så en låg utdelning är att vänta. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 3 Calvados Yankee har gjort två starter i år och närma...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 09:26

Hej på er, mina trogna läsare. Ja, alla nya också för den delen:) Jag har länge haft en egen önskan om att fixa till en lite mer personligare och trevligare sida än vad den här bloggen kan göra, och nu äntligen har jag haft tid och inspiration till...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 02:07

Torsdagens V65- och DD-omgång arrangeras av Östersundstravet. Man har fått ihop en rätt så bra omgång, och jag tror det kommer bli rätt så bra betalt för dem som lyckas pricka sexan. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 9 Insect Face var kraftig...

Skapa flashcards