Direktlänk till inlägg 30 maj 2010

Sammanfattning V75 Solvalla 30/5, Elitloppet!

Av Niclas Carlson - 30 maj 2010 19:41

Ett Solvalla badandes i sol och värme, och så Elitloppet på det...Det blir inte bättre än så här! Fantastisk stämning, och några prestationer som gick utanpå det mesta:)


Om vi tar V75-omgången som den var, så inleddes den ju med första försöket till Elitloppet. 2 Copper Beech stack direkt till ledning, 4 Lavec Kronos försökte utmanan men gav upp spetskörningenefter 100 meter. 1 Nu Pagadi blev välvilligt utsläppt från innerspår av 3 Quarcio Du Chene, som därmed kunde ta dennes rygg genom första kurvan. 7 Lucky Jim blev hängande i tredjespår runt första kurvan, började backa bakåt när Nu Pagadi gick ut i tredjespår och fram i dödens. Då körde Andy Miller till igen, men inte kom han ner nånstans. Jämnt tempo hela vägen, varvet gick på 11,8. 500 före mål hade Lucky Jim gjort sitt, fortfarande hängandes i tredjespår. En oerhört dålig kuskinsats! 5 Ilaria Jet satt perfekt i andra ytter, och in på upploppet exploderade hon i en ruggigt snabb finish. Copper Beech gav upp, Nu Pagadi krigade till sig tredjepriset, 8 Triton Sund körde slalom mellan hästar fram till andraplatsen. Sista finalplatsen gick till Quarcio Du Chene efter vassa sista 350. Ilaria Jet vann på 11,2, och jag satt och svor framför datorn...

Andra försöket och här bombades det från höger och vänster. 5 Define The World flög till spets, de andra såg ut som statyer ett tag. 4 Beanie M.M kom framåt efter 200 meter och forcerades till ledning, men första 500 gick på oerhörda 07,2!! 1 Torvald Palema fanns då i tredje inner, medan 3 Oyonnax galopperade bort sig i första kurvan. 7 Brioni fick en underbar resa i andra ytter. In på upploppet kom Beanie M.M först, men han var märkt av det hårda tempot. Brioni såg ut att gå mot en enkel seger, men då dök Torvald Palema upp, tryckte sig ut mot Iceland, och hann dit med ett halvt huvud. Visserligen fick han vänta ett tag på segern, då domarna kollade över upploppet. De valde dock att fria. 8 Iceland satt långt bak i kön, och avslutade vasst men inte bättre än till tredjepriset. Beanie M.M klarade fjärdepriset precis. Segertiden 10,5.

I Treåringseliten (V75-3) tog 2 Deuxieme Picsous hand om ledningen i en vild kubb ning. 4 Eyesee försökte komma före, men fick finna sig i att gå i dödens. 7 Raja Mirchi kunde inte vara med i startrusningen, tappade travet och slog på en jättegalopp istället. 500 öppnades på rappa 10,5. Varvet före mål tog sig Raja Mirchi ytterligare en galopp, och därmed var han helt borta. Tempot var högt uppskruvat hela vägen, varvet gick på 12,6, fortfarande med Deuxieme Picsous i ledning med Eyesee utvändigt. 10 Nevele Wood satt perfekt i tredje ytter. In på upploppet försökte Deuxieme Picsous rycka undan, Eyesee fick ge sig, men då kom Nevele Wood mellan hästar och en vild kamp om segern tog vid. Nevele Wood kunde dock koppla greppet kort före mål och van med ett huvuds marginal. Överbetyg till Deuxieme Picsous som var riktigt bra, och Eyesee lyckades lägga beslag på tredjeplatsen och får ett bra betyg han med.

I Treåringseliten för ston (V75-4) bombade 4 Somekindacatch till ledningen. Det var inget snack om det, hon var överlägsen redan från start. 3 Nice Kronos galopperade kort efter start, medan 8 Avid De Vie fick traska i dödens. 6 Timjan U.S satt sist i fältet, och hade aldrig med segern att göra. Istället var det Somekindacatch som fick bestämma efter behag, och via en snabb avslutning så blev segern väldigt lätt.

i V75-5 så flög 5 Sundsvik Saigon till ledning, vilket säkert gladde alla finländare på Solvalla. 1 Global Limousine fick sitta i vinnarhålet, medan min idé, 8 Ewe Palema, backades sist. Första varvet kördes efter löjliga 17,1, och då var segerplanerna för Ewe Palema avskrivna. Han avslutade dock riktgt fort som vanligt och blev femma. Sundsvik Saigon såg ut att ha massa krafter kvar in på upploppet, men blev tvingad att släppa ut Global Limousine då det attackerades fort längre ut i banan. Gloal Limousine sköt till fort, och Sundsvik Saigon tappade travet, och därmed kunde Björn Goop och Global Limousine passera och vinna ganska så bekvämt.

I Fyraåringseliten för ston (V75-6) flög 4 Pebbly till ledningen. Storfavoriten 2 Save The Quick satt perfekt placerad i andra ytter, medan 1 Arctic Love satt i vinnarhålet. Goop fick bestämma tempot i ledningen, och 600 före mål kom attacken från Save The Quick. Men Pebbly hade gott om krafter kvar och in på upploppet var det aldrig nåt snack om vart segern skulle gå. pebbly vann relativt enkelt, Arctic Love spurtade bra som tvåa, medan Save The Quick fick nöja sig med tredjepriset.

Fyraåringseliten avslutade V75-omgången, och här flög 4 I Won't Dance till ledningen, samtidigt som favoriten 5 Mago d'Amore kastade sig i galopp, liksom 7 Juggle Face. 1 Zyrano Boko satt i vinnarhålet, medan 9 Update Hoss satt i dödens. 6 Main Wise As satt i tredje ytter, men då tempot första 1000 inte var bättre än 14,5, så var hans chanser borta. In på upploppet satt Erik Adielsson bara och njöt, för den här segern blev hur lätt som helst. Zyrano Boko blev tvåa, medan Main Wise As spurtade godkönt som trea.

I Elitloppsfinalen bombade 5 Iceland till ledning direkt. 1 Brioni satt i dennes rygg, medan 3 Torvald Palema ficke tt perfekt lopp i andra ytter. Varvet öppnades på 12,5, och Iceland såg fin ut när han i sista kurvan försökte att rycka undan. Brioni letade sig ut i andraspår, i rygg på en attackerande Torvald Palema. Men det hjälpte inte hur mycket de än kämpade, Iceland var för bra idag och vann med 2 längder före Torvald Palema och Brioni. Segertiden blev fina 10,5.

Måste även nämna segraren i Monté-eliten - Prince De Montfort var totalt överlägsen och satte ett nytt prydligt världsrekord när han vann överlägset på 10,5. Helgens mest överlägsne vinnare!

Mina tips har under helgen varit under all kritik, och det är tydligt att jag tappat allt vad tipsform heter. Jag kommer därför att pausa från travet på måndag och tisdag, men återkommer på onsdag med nya, fräscha idéer.

Ha det så gott så länge!

V75
 
 
Ingen bild

underbarnet

30 maj 2010 21:11

gick ludde felfritt med ngn häst, han studsade hit och dit ungefär som dina tips, fan två dagars uppehåll? e inte d lite väl långt :)

 
Niclas

Niclas

30 maj 2010 21:38

Jo, han körde väl felfritt med nån, men de var inte som bäst. Två dagars uppehåll känns snarare för kort, men efter regn kommer solsken, så det kanske går jävligt bra då:)

http://travspel.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Fredrik

31 maj 2010 09:57

Sjukt ambitiös blogg du har Niclas, fattar inte att du orkar skriva så mycket =) Ska försöka kolla ni din blogg lite oftare men oftast är det lite ont om tid (om man inte vill tänka på trav dygnet runt)

 
Niclas

Niclas

31 maj 2010 17:12

Jo, det blir mycket och ibland nästan lite för mycket. Men det är också ett sätt för mig att hålla koll på hästarna, och i slutändan kanske få in nån miljonrad...Så jag fortsätter, även om tipsen i helgen var under all kritik:)

http://travspel.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Carlson - 25 mars 2012 00:01

Jag har ju redan nämnt det tidigare i veckan, men från och med nu flyttar jag alltså bloggen. Den nya sidan som ni kan hitta mig på är:   http://niclastravtips.wordpress.com/       Denna sidan kommer att vara kvar, men kommer inte att upp...

Av Niclas Carlson - 24 mars 2012 01:51

Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång. En omgång som, trots att det kryllar av topphästar, inte känns så jätteupphetsande ändå. Jag kan inte sätta fingret på varför, men så är känslan. Flera av loppen känns öppn...

Av Niclas Carlson - 23 mars 2012 01:06

Fredagens V65- och DD-omgng avgörs på Romme. Loppen håller ganska hygglig klass, men det ser ut att bli favoritbetonat, så en låg utdelning är att vänta. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 3 Calvados Yankee har gjort två starter i år och närma...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 09:26

Hej på er, mina trogna läsare. Ja, alla nya också för den delen:) Jag har länge haft en egen önskan om att fixa till en lite mer personligare och trevligare sida än vad den här bloggen kan göra, och nu äntligen har jag haft tid och inspiration till...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 02:07

Torsdagens V65- och DD-omgång arrangeras av Östersundstravet. Man har fått ihop en rätt så bra omgång, och jag tror det kommer bli rätt så bra betalt för dem som lyckas pricka sexan. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 9 Insect Face var kraftig...

Skapa flashcards